Kliknite ovdje da instalirate Sliverlight*
Bosna i HercegovinaPromijeni|Sva Microsoftova web-mjesta
Microsoft
Za novinare 

BBS Sarajevo predstavio najnoviju verziju Microsoft Dynamics NAV 2013


Danas su u Sarajevu bh. privrednici imali priliku saznati novosti o Microsoft Dynamics NAV 2013, najnovijoj verziji softverskog rješenja za upravljanje kompanijama, ali i o drugim IT rješenjima

Sarajevo, 12. novembar 2013. god. – Danas je BBS d.o.o. Sarajevo, u saradnji s uredom Microsoft-a BiH, u Privrednoj komori Kantona Sarajevo organizirao prezentaciju softverskog rješenja Microsoft Dynamics NAV. Učesnici današnjeg skupa su imali priliku čuti sve o pomenutom rješenju, njegovoj najnovijoj verziji (NAV 2013), prevodu i lokalizacijskim izmjenama koje ovaj svjetski priznati ERP prilagođava našem tržištu. Pored toga, prezentirana su i rješenja za terensku prodaju (Resco Mobile CRM), Business Intelligence (BI4Dynamics), upravljanje odnosima s klijentima (Microsoft Dynamics CRM), te Abby i Lexmark rješenja za printanje i skeniranje.

Goran Šabović, direktor firme BBS d.o.o., koji je i otvorio ovaj skup, za ovu priliku je izjavio: „Drago nam je da smo bili u prilici sresti se sa postojećim i potencijalnim klijentima, te predstaviti novu verziju Microsoft Dynamics NAV 2013, ali i druge novosti iz BBS ponude. Vjerujemo da su svi prisutni prepoznali kako ponuđena softverska rješenja daju dobre odgovore na sve zahtjevnije poslovne izazove. Mi u BBS-u nastojimo pratiti razvoj i zahtjeve naših klijenata te im stajati na raspolaganju za sve IT potrebe“.

Na prezentaciji je predstavljen Microsoft Dynamics NAV (ranije poznat pod imenom Navision). Microsoft Dynamics NAV je poslovna aplikacija razvijana od strane Microsoft-a i spada u Enterprise Resource Planning (ERP) kategoriju proizvoda. Samo ime govori da je osnovna zadaća aplikacije da brine, optimizira i upravlja svim poslovnim procesima i resursima. Microsoft Dynamics NAV automatizira poslovne procese te omogućava učinkovitu razmjenu potrebnih informacija vezanih uz finansije, proizvodnju, lanac opskrbe, prodaju, odnose s korisnicima, ljudske resurse, servis itd., kako bi se poslovanje učinilo maksimalno efikasnim. Predstavljena je najnovija verzija pomenutog softverskog rješenja – NAV 2013, te BBS lokalizacijske izmjene koje su pomenuto svjetsko rješenje prilgodile bosansko-herecegovačkom tržištu, kako u jezičkom pogledu, tako i u pogledu usklađenosti sa relevantnim zakonskim propisima.

„Microsoft pozdravlja inicijative naših partnera u BiH da predstavnicima domaćih kompanija predstave novosti o Microsoft poslovnim aplikacijama, poput Microsoft Dynamics NAV i Microsoft Dynamics CRM. Drago nam je i da je interes bh. privrede za ovakvu vrstu skupova veliki, što ukazuje na činjenicu da je sve veći broj naših kompanija svjestan potrebe za korištenjem specijaliziranih tehnoloških rješenja koja im mogu osigurati veću konkurentnost na tržištu“, naglasila je Lejla Hadžiabdić, predstavnica Microsofta BiH.

Kao nadogradnja ovom poslovnom rješenju, prezentiran je Resco Mobile CRM, sofverski odgovor na zahtjevno tržište terenskih komercijalista i agenata prodaje. Predstavljen je i BI4Dynamics – Business Intelligence rješenje koje pruža nove uvide u informacije.

Elma Crljenica, voditeljica softver službe u firmi BBS d.o.o. je napomenula: „Zadovoljstvo nam je bosansko-herecegovačkim kompanijama predstaviti svjetska softverska rješenja koja su prilagođena našem tržištu. Jako smo zadovoljni što smo pored naše redovne ponude ERP rješenja (Microsoft Dynamics NAV) prošiliri našu ponudu i sa drugim softverskim proizvodima. Sa našim klijentima uvijek imamo zajednički cilj, a to je da njihovo poslovanje učinimo bržim i produktivnijim, te da ponudimo adekvatne informacije za donošenje pravih odluka i proaktivno tržišno djelovanje. Nadamo se da će naši gosti kroz ove prezentacije prepoznati dobre scenarije primjene predstavljenih softverskih rješenja u svojim kompanijama“.

Današnji skup je okupio veliki broj predstavnika kompanija iz BiH koji su pored pomenutih tema imali priliku upoznati se sa Abby i Lexmark rješenjima koji predstavljaju odgovor na izazove poslovanja u pogledu skeniranja i arhiviranja dokumentacije, automatsko prepoznavanje teksta i integracija sa poslovnim rješenjima.

* NAPOMENA UREDNICIMA *

BBS d.o.o.

BBS d.o.o. (Bosnien Business Systems d.o.o.) je jedna od vodećih domaćih bosanskohercegovačkih IT kompanija, koja postoji od 1991. godine. BBS-ov osnovni fokus poslovanja je orijentiran na svjetske vodeće proizvođače hardvera i softvera. BBS, kao Microsoft partner, trenutno posjeduje Silver Enterprise Resource Planning kompetenciju. Pored toga, BBS je i IBM Solution & Service Provider, IBM/Lenovo Distributer, VMware Enterprise Solution Provider, HP Preffered Partner te Lexmark distributer.

Microsoft BiH

Kompanija Microsoft Bosna i Hercegovina osnovana je sredinom 2006. godine. U cjelosti je u vlasništvu Microsoft Corporation, Redmond, WA i posvećena je razvoju bosanskohercegovačkog IT tržišta. Primarna djelatnost Microsoftovog ureda u BiH je razvoj prodajne mreže, uključujući marketing, konsultantske usluge, organizaciju stručne i tehničke podrške. U saradnji s domaćim partnerskim kompanijama, Microsoft posvećuje posebnu pažnju omogućavanju razvoja cjelovitih, pouzdanih i skalabilnih rješenja koja će zadovoljiti specifične poslovne potrebe korisnika u Bosni i Hercegovini.

Za više informacija kontaktirajte:

Vedran Šolaja, Marketing Communication Manager, Microsoft BiH, mob: 062/340 – 442, a-vesoja@microsoft.com

Elma Crljenica, Vođa softver službe, BBS d.o.o. Sarajevo, tel: 033 563 175, elma.crljenica@bbs.ba


©2016 Microsoft Corporation. Sva prava pridržana. Obratite nam se |Uslovi korištenja |Trademarks |Izjava o privatnosti