Kliknite ovdje da instalirate Sliverlight*
Bosna i HercegovinaPromijeni|Sva Microsoftova web-mjesta
Microsoft
Za novinare 

Vlada Republike Srpske i Microsoft potpisali novi Ugovor o strateškom partnerstvu


Danas je u Banja Luci potpisan novi trogodišnji Ugovor o strateškom partnerstvu između Vlade Republike Srpske i Microsoft korporacije.

Banja Luka,08.06.2009. - Danas je u Banja Luci potpisan novi trogodišnji Ugovor o strateškom partnerstvu između Vlade Republike Srpske i Microsoft korporacije. Ugovor su potpisali gosp. Milorad Dodik, premijer Vlade Republike Srpske i gospođa Lejla Zukić-Krivdić, direktorica Microsofta BiH, u prisustvu gosp. Dejana Cvetkovića, menadžera Odjela za saradnju sa vladinim institucijama pri regionalnoj kancelariji Microsofta za Srednju i Istočnu Evropu (Microsoft CEE HQ).

Potpisivanje Ugovora je ustvari obnavljanje trogodišnjeg ugovora sa korporacijom Majkrosoft i potvrda dosadašnje uspješne saradnje.

„Vlada Republike Srpske potpisom na ovaj Ugovor pokazuje svoje istinsko opredjeljenje za primjenu najsavremenijih tehnoloških dostignuća, kroz upotrebu informaciono komunikacionih tehnologija“, izjavio je premijer Dodik i dodao da, na ovaj način, Vlada Republike Srpske šalje poruku da želi da podstiče razvoj domaće informaciono komunikacione industrije i da podigne nivo bezbjednosti, ali i transparentnosti informacionih sistema. Na ovaj način, pojasnio je premijer, smatramo da najbolje promovišemo razvoj znanja i vještina iz ove oblasti među građanima Republike Srpske.

Direktor kompanije za BiH Lejla Zukić Krivdić naglašava da je važan segment ugovora i zaštita intelektualne svojine. Primjenjujući samo ovaj jedan servis na Majkrosoft platformi Vlada Republike Srpske je značajno podigla nivo, kvalitet, efikasnost i transparentnost u radu svih svojih organizacionih jedinica.

„Opredeljeni smo da budemo istinski partner i da zajednički radimo na razvoju lokalne IT industrije, povećanju kompjuterske pismenosti i zaštiti prava intelektualne svojine“, pojasnila je Zukić Krivdić.

Prema tvrdnjama menadžera kompanije Majkrosoft za region Dejana Cvetkovića Republika Srpska prednjači u regionu u primjeni informacionih tehnologija. Potpisivanjem ovog ugovora Vlada Republike Srpske šalje poruku da će i ubuduće koristiti samo legalni i lincencni softver, čime štiti prava intelektualnog vlasništva, a time se u modernoj ekonomiji unapređuju ideje i kapitalizuju inovacije, a samim tim se povećava ekonomski i socijalni rast u zemlji.

„Naš cilj je da dalje razvijamo segment informacionog društva da razvijamo skup majkrosftovih partnera koji se bave informacionim tehnologijama a u svrhu iznalaženja novih rješenja , radnih mjesta i projekata koji će pospješiti ekonomski razvoj“, tvrdi Cvetković.

Vlada Republike Srpske je prva u BiH, a među prvima u regionu, koja je uspješno primjenila projekat elektronskih sjednica Vlade- sjednica bez papira, čime je sasvim sigurno postavila standarde funkcionisanja instutucija.

Ugovorom sa korporacijom Majkrosoft Vlada Republike Srpske osigurava primjenu prava intelektualnog vlasništva, u skladu sa smjernicama Evropske Unije i Svjetske trgovačke organizacije. Koristeći ovaj licencirani softver i usluge Vlada Republike Srpske poptuno i efikasno provodi pozitivne zakonske propise Republike Srpske i BiH.

O Microsoftu:

Kompanija Microsoft Bosna i Hercegovina osnovana je sredinom 2006. godine, u cijelosti je u vlasništvu Microsoft Corporation, Redmond, WA i posvećena je razvoju bosanskohercegovačkog IT tržišta. Primarna djelatnost Microsoftovog ureda u BiH je razvoj prodajne mreže, uključujući marketing, konsultantske usluge, organizaciju stručne i tehničke podrške. U saradnji s domaćim partnerskim kompanijama, Microsoft posvećuje posebnu pažnju omogućavanju razvoja cjelovitih, pouzdanih i skalabilnih rješenja koja će zadovoljiti specifične poslovne potrebe korisnika u Bosni i Hercegovini.

Za više informacija o Microsoftu, posjetite Web stranice http://www.microsoft.com/bih/ ili http://www.microsoft.com/presspass/

Dodatne informacije, samo za novinare:

Vedran Šolaja, Marketing Communication Manager
Microsoft BiH, Sarajevo, Fra Anđela Zvizdovića 1
E-mail: v-vesoja@microsoft.com
http://www.microsoft.com/unlimitedpotential

Dodatni materijali

Ugovor_Stratesko_Partnerstvo_RS_Microsoft.docUgovor_Stratesko_Partnerstvo_RS_Microsoft.doc
Slika 1
Slika 2
Slika 3
Slika 4

©2016 Microsoft Corporation. Sva prava pridržana. Obratite nam se |Uslovi korištenja |Trademarks |Izjava o privatnosti