Kliknite ovdje da instalirate Sliverlight*
Bosna i HercegovinaPromijeni|Sva Microsoftova web-mjesta
Microsoft
Za novinare 

Unlimited Potential: Microsoft BiH i “RODA”Sarajevo 13.11.2008. - Microsoft BiH i Udruženje za organizacioni razvoj i istraživanje “RODA” organizovali su jučer svečanu dodjelu priznanja polaznicima četiri grupe kursa informatike u okviru projekta „Kompjuterska pismenost za uključivanje u društvo“. Projekat traje devet mjeseci sa glavnim ciljem smanjenja broja nezaposlenih osoba registriranih u Zavodu za zapošljavanje Kantona Sarajevo. Konkretno, projektom će se, kroz poboljšanje računarske pismenosti i dobijanja međunarodno priznatih certifikata, podržati zaposlenje 72 izbjeglice ili interno raseljene osobe registrovane u Zavodu za zapošljavanje Kantona Sarajevo.

Projekat „Kompjuterska pismenost za uključivanje u društvo“ u vrijednosti od 25 000 američkih dolara, financijski podržava Microsoft u sklopu globalne inicijative poznate pod nazivom „Unlimited potential“ čiji je cilj da do 2015. godine dopre do sljedeće milijarde ljudi kombinujuću modernu tehnologiju i jaka partnerstva sa vladama, međunarodnim organizacijama, nevladinim organizacijama, obrazovnim institucijama i partnerima. Misija ove inicijative je omogućiti stvaranje društvenih i ekonomskih uvjeta za uključivanje osoba iz srednjeg i najnižeg dijela svjetske ekonomske piramide.

Direktorica Microsofta BiH, gospođa Lejla Zukić – Krivdić, naglasila je: Veliko nam je zadovoljstvo što smo u Microsoft-u BiH bili u mogućnosti da počnemo sa implementacijom ove svjetske inicijative i kod nas u Bosni i Hercegovini, a zadovoljstvo je veće zbog činjenice da su članovi udruženje RODA osmislili projekat koji će osposobiti 72 nezaposlene osobe za moderne uvjete poslovanja.“

Jedna od polaznica kursa, diplomirana ekonomistica Arijana Piganjić, pronašla je posao u svojoj struci. Smatra da su joj ove vještine omogućile bolje snalaženje na poslu. „Uvidjela sam kolike su prednosti svih modula. Došla sam u situaciju da potvrdim sve sugestije koje su nam govorili u RODA-i. Sada svojim kolegama objašnjavam neke stvari i zbog toga sam dobila određeno samopouzdanje.” - izjavila je Arijana koja je uspješno završila obuku iz informatike i položila 7 modula (Windows, Word, Excel, Internet, osnove IT, Power Point i Access).

RODA

Udruženje za istraživanje i organizacioni razvoj (RODA) je nevladina organizacija osnovana u novembru 2006.godine sa ciljem razvoja i podizanja kompetencija građana za aktivno učešće na tržištu znanja, sa posebnim osvrtom na socijalno isključene grupe. Ovaj cilj RODA postiže kroz implementaciju Programa cjeloživotnog učenja čija glavna svrha je edukacija i certifikacija korisnika u poljima informacionih i komunikacijskih tehnologija (po licenci European Computer Driving Licence), engleskog jezika po Cambridge programu i životnih/socijalnih vještina po Xpert PBS programu.

O Microsoftu:

Kompanija Microsoft Bosna i Hercegovina osnovana je sredinom 2006. godine, u cijelosti je u vlasništvu Microsoft Corporation, Redmond, WA i posvećena je razvoju bosanskohercegovačkog IT tržišta. Primarna djelatnost Microsoftovog ureda u BiH je razvoj prodajne mreže, uključujući marketing, konsultantske usluge, organizaciju stručne i tehničke podrške. U saradnji s domaćim partnerskim kompanijama, Microsoft posvećuje posebnu pažnju omogućavanju razvoja cjelovitih, pouzdanih i skalabilnih rješenja koja će zadovoljiti specifične poslovne potrebe korisnika u Bosni i Hercegovini.

Za više informacija o Microsoftu, posjetite Web stranice http://www.microsoft.com/bih/ ili http://www.microsoft.com/presspass/

Dodatne informacije, samo za novinare:

Vedran Šolaja, Marketing Communication Manager
Microsoft BiH, Sarajevo, Fra Anđela Zvizdovića 1
E-mail: v-vesoja@microsoft.com
http://www.microsoft.com/unlimitedpotential

Dodatni materijali

Roda PR za web.docRoda PR za web.doc
Slika 1
Slika 2

©2017 Microsoft Corporation. Sva prava pridržana. Obratite nam se |Uslovi korištenja |Trademarks |Izjava o privatnosti