Kliknite ovdje da instalirate Sliverlight*
Bosna i HercegovinaPromijeni|Sva Microsoftova web-mjesta
Microsoft
Za novinare 

Microsoft BiH okupio informatičare


Održana tradicionalna konferencija TechNet

Sarajevo, 25. februar 2009. - Danas je Microsoft BiH organizirao TechNet konferenciju i tako nastavio sa tradicionalnim okupljanjima programera i informatičkih profesionalaca. Preko 200 učesnika današnjeg skupa, održanog u hotelu Sarajevo, su imali priliku čuti sve o dolazećim tehnologijama, družiti se s programerima i razmijeniti iskustva.

Microsoft TechNet program je prisutan u preko 60 zemalja svijeta, a događaji kao što je današnji, predstavljaju lokalnu podršku TechNet programu i odličnu platformu za IT profesionalce da na efikasan način evaluiraju Microsoft IT rješenja u praksi, da razmjene iskustva glede implementacije, održavanja, administriranja i optimiziranja Mircosoft proizvoda i rješenja.

Ova konferencija je ujedno bila i prilika da se prisutnima predstave najnoviji Microsoft proizvodi i rješenja poput Windows Azure platforme, Windows Server 2008 R2, te Windows 7 – posljednje verzije Microsofotovog operativnog sistema koja je u proteklim mjesecima izazvala jako puno interesovanja kako među IT profesionalncima tako i među medijima i kućnim korisnicima. Pored toga predstavljeni su i Microsoft Desktop Optimization Pack (MDOP), te prezentacija pod nazivom „How Microsoft does IT?“, koja na originalan način objašnjava kako Microsoft implementira i upravlja IT rješenjima za velike kompanije.

Predavači na današnjoj konferenciji bili su predstavnici Microsofta BiH Mirad Maglić, Alen Zulić i Dragan Panjkov, te predstavnik partnerske kompanije u BiH Damir Dizdarević - Logosoft d.o.o.

O Microsoftu:

Kompanija Microsoft Bosna i Hercegovina osnovana je sredinom 2006. godine, u cijelosti je u vlasništvu Microsoft Corporation, Redmond, WA i posvećena je razvoju bosanskohercegovačkog IT tržišta. Primarna djelatnost Microsoftovog ureda u BiH je razvoj prodajne mreže, uključujući marketing, konsultantske usluge, organizaciju stručne i tehničke podrške. U saradnji s domaćim partnerskim kompanijama, Microsoft posvećuje posebnu pažnju omogućavanju razvoja cjelovitih, pouzdanih i skalabilnih rješenja koja će zadovoljiti specifične poslovne potrebe korisnika u Bosni i Hercegovini.

Za više informacija o Microsoftu, posjetite Web stranice http://www.microsoft.com/bih/ ili http://www.microsoft.com/presspass/

Dodatne informacije, samo za novinare:

Vedran Šolaja, Marketing Communication Manager
Microsoft BiH, Sarajevo, Fra Anđela Zvizdovića 1
E-mail: v-vesoja@microsoft.com
http://www.microsoft.com/unlimitedpotential

Dodatni materijali

TechNet_BiH_PR.docTechNet_BiH_PR.doc

©2017 Microsoft Corporation. Sva prava pridržana. Obratite nam se |Uslovi korištenja |Trademarks |Izjava o privatnosti