Натиснете тук, за да инсталирате Silverlight*
БългарияПромяна|Всички уеб сайтове на Microsoft
Microsoft
Microsoft - Прес център 
|Начална страница

Майкрософт пуска нова антивирусна защита безплатно за всички потребители

Публикувано: София, 29 септември 2009

Microsoft Security Essentials може вече да бъде изтеглена на www.microsoft.com/security_essentials

София, 29 септември, 2009 г.Нова и напълно безплатна система за защита от вируси, зловреден и шпионски софтуер пуска Майкрософт днес. Тя е разработена и се предлага в резултат на ангажимента на Майкрософт към Trustworthy Computing, чиято основна цел е потребителите да са защитени и свободни при работата си с компютър. Microsoft Security Essentials е сертифицирана независимо и от West Coast Labs и е подсигурена от световния екип на Майкрософт за сигурност. В основата на системата са решенията за сигурност, насочени към бизнеса. Няма нужда от регистрация, пробни версии или подновяване на абонамент – на разположение е за директно изтегляне от Майкрософт на адрес www.microsoft.com/security_essentials

Microsoft Security Essentials е налична за Windows XP SP2 или SP3, Windows Vista или Windows 7, включително за режима Windows XP mode за 32 битови и 64 битови операционни системи.

Microsoft Security Essentials засега е на 8 езика и в 19 страни - Австралия, Австрия, Белгия, Бразилия, Канада, Франция, Германия, Ирландия, Израел, Италия, Япония, Мексико, Холандия, Нова Зеландия, Сингапур, Испания, Швейцария, Великобритания и САЩ. До края на 2009 или 2010 г. ще може да бъде свалена и на български език.

Според анализатора Джон Кроти от IDC: „Майкрософт се фокусира върху трудностите, които изпитват потребителите да имат винаги адекватна антивирусна програма налице, особено в бързо развиващите се пазари, където има огромна заплаха от зловреден софтуер. С Microsoft Security Essentials, Майкрософт помага да се намалят бариерите пред потребителите да ползват активна антивирусна защита.”

Ейми Бардзукас, генерален мениджър за потребителска защита в Майкрософт допълва: „Направихме проучване сред потребителите и се оказа, че част от тях нямат възможност или пък не желаят да ползват платени решения за защита и така всъщност не използват никакви продукти. С Microsoft Security Essentials получават лесен за получаване и лесен за употреба продукт, достъпен за абсолютно всички потребители.”

Наталия Димитрова
“Връзки с обществеността”

Майкрософт България
Т: 02/9657 333
М: 0889 400 177
E-mail: nataliad@microsoft.com