Натиснете тук, за да инсталирате Silverlight*
БългарияПромяна|Всички уеб сайтове на Microsoft
Microsoft
|Начална страница

Microsoft Exchange Server 2007 - Топ 10 причини за преминаване към Exchange Server 2007

Microsoft Exchange Server 2007 е разработен с повишени възможности за защита на вашия бизнес, достъпен е за ползване от вашите служители от всяка точка и същевременно е оперативно ефективен за внедряване, управление и поддръжка. Защо да ъпгрейдвате? Вижте тези 10 причини и помислете. За по-пълна информация за Exchange Server 2007, вижте списък с възможностите и ги сравнете спрямо различните версии.

1. Поддържане функционирането на системата за електронната поща с минимални инвестиции
Новите възможности за репликация на данните в Exchange Server 2007 водят до повишена надеждност на сървъра при минимални разходи. Local Continuous Replication допринася за надеждността на базите данни с бързо възстановяване при минимална честота на създаване на пълни резервни копия. В комбинация с Microsoft Cluster Service (MSCS), Cluster Continuous Replication осигурява надеждност на базите данни и безотказност на сървърни услуги чрез активни/пасивни клъстери, без нужда от осигуряване на скъпо, споделено пространство за съхранение дори когато клъстерите се намират на различни географски локации.

2. Достъп до електронна поща, гласова поща, календари и контакти от всяко място и по всяко време
С Exchange Server 2007, вашите служители имат достъп до ценната информация във входящите си пощенски кутии от всяко място чрез всеки настолен или преносим компютър, уеб-браузър и връзка с Интернет, чрез мобилни устройства и дори чрез обикновен телефон при липса на Интернет връзка. Освен това, служителите могат да се наслаждават на познатата и богата функционалност на Microsoft Office Outlook 2007. Всичко това е възможно с централизираното управление и висока степен на защита на Exchange Server 2007, позволяващи достъп, практически от всяко място, на целия персонал, а не само на отделни служители.

3. Изпращане на съобщения от мобилни устройства и достъп до корпоративни данни на ниска цена и с бизнес качество
Exchange превръща мобилните комуникации в услуга от корпоративен клас чрез ненадминатите си възможности за скалируемост, лесната интеграция със съвместими устройства, ниска крайна цена на потребление и чрез голямото разнообразие от опции за мобилни устройства, задоволяващи днешните високи бизнес изисквания. Разширявайки и надграждайки възможностите на Exchange Server 2003 Service Pack 2, функционалностите за мобилни устройства в Exchange Server 2007 повишават качеството на потребителското изживяване и предоставят нови възможности за управление. Сега вече десктоп функционалности като богат HTML, „Quick Flag”, календари и бързо търсене се поддържат и от мобилни устройства. Освен всичко това, Exchange Server 2007 осигурява задаване на много по-гранулярни политики за сигурност на детайлно ниво и позволява на потребителите сами да изпълняват основни задачи ( като “Remote wipe” – изтриване на цялата информация от мобилното устройство през Outlook Web Access 2007).

4. Unified Messaging (или 3 в 1) за всички служители, а за вас спестяване на средства
Unified Messaging в Exchange Server 2007 позволява на вашите служители да получават електронна поща, гласова поща и факс съобщения в една унифицирана пощенска кутия, достъпна от всяко място. Сега служителите могат да управляват всичките си съобщения от едно единствено място, точно както управлението на електронна поща. Гласовата поща, например, може да се препраща, може да се изпълнява търсене на всякакъв тип обекти – писма, задачи, контакти с помощта на вградените възможности за търсене. С Exchange Server 2007, всички тези възможности са на ваше разположение, при ниска цена и сложност на управление чрез консолидация на вашата инфраструктура за гласова поща.

5. Подобрена защита срещу спам, вируси и “phishing” атаки
Exchange Server 2007 включва интегрирани антивирусни, антиспам и anti-phishing технологии за защита от последните компютърни заплахи, които могат да засегнат вашия бизнес и служители. Филтрирането на съобщения, което се изпълнява на множество нива в периметъра на мрежата, се извършва от сървърната роля Edge Transport. За потребителите, които предпочитат да използват Интернет услуга с подобни възможности е осигурен Exchange Hosted Filtering* (Интернет базирана услуга). Освен това, Forefront for Exchange Server* защитава Exchange сървърите от вируси и червеи чрез експлоатация на множество антивирусни машини едновременно. За да се осигури надеждна и постоянна защита, филтрите се осъвременяват периодично или автоматично с актуални антивирусни дефиниции.
*Exchange Hosted Filtering и Forefront Security for Exchange Server са включени в CAL лиценза за Exchange Server 2007 Enterprise

6. Намален риск от неспазване на корпоративни политики с подходящи мерки за вашия бизнес
Exchange Server 2007 предлага функционалности, разработени да помагат на вашия бизнес да функционира съобразно корпоративни, регулаторни и правни изисквания. Тези функционалности ви дават възможност да прилагате правила за запазване на документи, да сканирате и контролирате потока от съобщения, да архивирате ефективно, да изпълнявате търсене в пощенските кутии на вашата организация. Exchange Server 2007 улеснява работата на администраторите при налагане на корпоративни политики, като същевременно не пречи на останалата част от персонала и не намалява продуктивността му.

7. Възползване от преимуществата на Web access
Outlook Web Access (OWA) 2007 предлага богато потребителско изживяване в браузър подобно на Outlook 2007 и може да се използва вкъщи, на летището, в някое Интернет кафе, в дома на приятели или където пожелаете, стига да разполагате с връзка с Интернет. Не се изисква VPN или мрежови тунел. Предимствата на OWA 2007 включват нов Scheduling Assistant, позволяващ на служителите да организират срещи, бързо търсене в сървъра (Server-side Search), интегрирано и унифицирано изпращане на съобщения (Unified Messaging), както и нови функционалности за лесен достъп до документи и прикачени файлове извън офиса. С поддръжката на двойна автентикация и разглеждане на прикачените файлове в HTML формат, OWA предлага по-високи възможности за защита в сравнение с предишни версии.
Вижте детайлна демонстрация на обновения и подобрен Outlook Web Access

8. Повишаване продуктивността на администраторите с новите инструменти
Exchange Server 2007 помага на администраторите да пестят време и усилия с подобрените инструменти за управление. Новият интерфейс на командния ред предоставя на администраторите пълен и прецизен контрол върху Exchange обектите, както и възможността за автоматизиране на всички типове операции в средата за изпълнение на скриптове. Графичната конзола за управление е напълно обновена с по-интуитивен потребителски интерфейс, улеснена навигация и работен център с инструменти за диагностика, наблюдение, отстраняване на проблеми, включително и Exchange Best Practices Analyzer и Exchange Troubleshooting Assistant.

9. Улеснено внедряване и управление
Внедряването на Exchange Server никога не е било по-лесно. Exchange Server 2007 има съвременна, модулна архитектура, базирана на изпълнението на сървърни роли. Концепцията за сървърни роли е интегрирана в инсталационния процес при внедряване, като по този начин се избягват потенциални грешки, произлезли от ръчно конфигуриране, намалява се повърхността за атаки и се улеснява всекидневното управление. Сървърните роли не са обвързани с определени хардуерни конфигурации; те могат да бъдат внедрени на един или няколко сървъра**. Новата функционалност Autodiscover допълнително улеснява внедряването чрез създаване на автоматична връзка между Exchange Server и Outlook 2007 клиентите и по този начин не изисква изпълнение на специални скриптове или сложни интервенции от страна на потребителите.
**Изключение прави сървърната роля Edge Transport, която умишлено е разработена да работи самостоятелно в периметъра на мрежата.

10. Оптимизиране на инвестициите с цел бъдещо израстване
Тъй като е 64-битово приложение, Exchange Server 2007 превъзмогва ограниченията на кеш паметта и предлага по-висока производителност и скалируемост, дори при увеличаване на размера на пощенските кутии в следствие на повишените изисквания на потребителите. Редукцията на входа/изхода (I/O) повишава експлоатацията на свободното пространство и води до оптимизация на направените инвестиции или позволява да се помисли за други опции на по-ниска цена.