På kontoret foretrækker medarbejdere stadig Microsoft Office

Microsofts artikler – til små og mellemstore virksomheder

Artikler
Din kilde til de seneste nyheder og oplysninger til små og mellemstore virksomheder. Læs og se de nyeste artikler og videoer, der er nøje udvalgt med henblik på at gøre din virksomhed mere produktiv og succesrig.
-

På kontoret foretrækker medarbejdere stadig Microsoft Office

På kontoret foretrækker medarbejdere stadig Microsoft Office

Trods konkurrencen fra open source-løsninger, som er billigere, fuldstændig cloudbaserede eller mere mobile, er Microsoft Office-pakken stadig den førende produktivitetssoftware på arbejdspladsen. Det er den konklusion, som Forrester Research for nylig nåede til efter at have adspurgt 155 it-medarbejdere med beføjelse til at træffe beslutninger vedrørende firmaets valg af produktivitetssoftware. Office har længe nydt godt af det, vi i dag kender som "it-consumerization", hvor brugernes valg af software og computerenheder derhjemme har indflydelse på de it-værktøjer, som firmaer tilbyder dem på arbejdspladsen.

Undersøgelsen viste, at 20 % af de adspurgte firmaer bruger cloudbaseret mail, og andre 25 % har planer om at indføre det. I øjeblikket fungerer browserbaserede kontorpakker, f.eks. Google Docs, primært som et supplement til Office for medarbejdere, der har mindre behov. Microsofts svar på dette anvendelsesscenarie er Office Web Apps, som tilbyder et undersæt af de funktioner, der findes i den fulde desktop version.

Undersøgelsen kunne afsløre overraskende resultater om, hvad der er vigtigt for forretningsfolk, når de vælger produktivitetspakker til kontoret. Øverst på listen er kompatibilitet med Microsoft Office-filformater efterfulgt af integrationen med firmaets mailsystem. Andre vigtige overvejelser er reducerede licensgebyrer, kompatibilitet med firmaets eksisterende makroer og integration med den sociale samarbejdsplatform.

Mindre vigtige prioriteter er funktioner, som får en masse opmærksomhed på markedet på grund af hvor smarte de er, men som tilsyneladende ikke er særligt interessante i den virkelige verden endnu. Disse funktioner kan være flere brugeres mulighed for at redigere dokumenter samtidig, hvilket er en større Google Docs-funktion, og mobilapps til iOS- og Android-enheder. En anden ting, der springer i øjnene, er, at mens 90 % af firmaer giver alle medarbejdere en kopi af Office, er det kun 6 %, der også giver deres brugere en alternativ pakke.

Det er også interessant at se, at fokus på alternativer med open source, f.eks. OpenOffice og LibreOffice, er faldet sammenlignet med sidste gang, Forrester foretog denne undersøgelse for ca. to år siden. It-afdelinger oplever generelt ikke, at opgradering af Office-pakken til nyere versioner er en større udfordring, og ifølge undersøgelsen kræver opgraderinger ikke hjælp fra eksterne konsulenter.

Den seneste version af Office, der sælges via tidsubegrænsede licenser – betal én gang, og ej den altid – kaldes Office 2013, mens dem, der sælges via abonnementer, der skal fornys hvert år, kaldes Office 365. Office 2013 findes i 22 % af de adspurgte firmaer, og Forrester kunne konstatere, at 36 % har planer om at indføre Office 2013. Den væsentligste årsag til at flytte til Office 2013 er, at opgraderingen er inkluderet i firmaernes licensprogram. Det er interessant at se, at Office til Mac 2011 findes i 17 % af de adspurgte firmaer, efterfulgt af Google Docs, derefter Microsoft Office Web Apps, mens andre programmer udgør den resterende lille procentdel.

Få mere at vide om Office 365

Læs mere:

Relaterede artikler:

Relevante dokumenter: