Tips til at sætte turbo på din virksomhed med Excel 2013

Microsofts artikler – til små og mellemstore virksomheder

Artikler
Din kilde til de seneste nyheder og oplysninger til små og mellemstore virksomheder. Læs og se de nyeste artikler og videoer, der er nøje udvalgt med henblik på at gøre din virksomhed mere produktiv og succesrig.
-

Tips til at sætte turbo på din virksomhed med Excel 2013

Tip til at sætte turbo på din virksomhed med Excel 2013

I centrum af det nye Office – uanset om du bruger skrivebordsversionen Office Professional Plus 2013 eller Office 365 med cloud produktivitetstjenester– finder du forretningsprogrammerne i Office, herunder en mere brugervenlig og funktionsmæssigt udvidet version af Excel. Her er et par nyttige tips til datastyring af din virksomhed med nogle af de nye funktioner i denne gamle standard.

Med det nye værktøj Hurtigudfyld kan du lynhurtigt oprette dataark, som er meget nemmere at arbejde med. Hurtigudfyld registrerer mønstre, udtrækker og indsætter data, der følger et genkendeligt mønster. Vil du f.eks. udtrække fornavne fra en kolonne med fulde navne? Skriv blot det første fornavn i en tom kolonne ved siden af kolonnen med de fulde navne, klik på fanen Startside, og vælg Fyld, Hurtigudfyld. Fornavnene på alle på listen indsættes straks i kolonnen. Brug samme fremgangsmåde til at udtrække efternavne, forene for- og efternavne, udtrække måneder, dage eller år fra datoer – endda udtrække værdier fra celler. Du skal ikke bruge nogen formel – Hurtigudfyld gør arbejdet for dig.

New Office - Flash Fill Tool

Tip 2: Pivottabeller er blevet nemmere!

Pivottabeller er effektive værktøjer til analyse og besvarelse af spørgsmål om dine data, men indtil nu har de ikke været nemme at oprette. Men hvis du kan klikke med musen, er du nu i stand til at oprette en meningsfuld pivottabel. Med de nye Anbefalede privottabeller markerer du dine data, herunder overskrifter, og vælger Indsæt, Anbefalede pivottabeller. Der vises en dialogboks med en række pivottabeller og en forklaring af, hvad de enkelte tabeller viser. Vælg den tabel, der viser det, du vil se, og klik på OK. Så oprettes pivottabellen automatisk. Enkelt.

New Office - Pivot Tables

Tip 3: Opret hurtige og imponerende rapporter med Power View

Power View, som er det tilføjelsesprogram, der bruges til at analysere store mængder af data, som hentes ind fra eksterne datakilder, er nu integreret i Excel 2013. Du skal bare markere dine data og vælge Indsæt, Power View. Første gang du bruger Power View, installeres funktionen automatisk. Der tilføjes et Power View-ark i projektmappen, og analyserapporten oprettes. Tilføj en titel, filtrer dataene, og organiser dem derefter, så de vises, som du ønsker det. Under fanen Power View på båndets værktøjslinje finder du rapportformater samt visningsindstillinger for panelerne Feltliste og Filterområde, som du kan bruge til at filtrere og sortere dine data. Enkelt? Ja. Imponerende? Mon ikke!

New Office - Power View

Få mere at vide om, hvordan du køber Excel som en del af det nye Office

Flere tip til Microsofts SMV-produkter

Relaterede artikler:

Relevante dokumenter: