Små europæiske virksomheder bruger skyen i hårde økonomiske tider

Microsofts artikler – til små og mellemstore virksomheder

Artikler
Din kilde til de seneste nyheder og oplysninger til små og mellemstore virksomheder. Læs og se de nyeste artikler og videoer, der er nøje udvalgt med henblik på at gøre din virksomhed mere produktiv og succesrig.
-

Små europæiske virksomheder bruger skyen i hårde økonomiske tider

Små europæiske virksomheder bruger skyen i hårde økonomiske tider

Ny forskning fra Ipsos MORI afslører en forskel mellem små vesteuropæiske virksomheder med færre end 25 medarbejdere: De, der bruger skyteknologi, og de, der endnu ikke har brugt nogen skytjenester. Umiddelbart synes dette at dreje sig om en teknologisk beslutning. Men undersøgelsesresultater viser nogle vigtige forskelle i de to gruppers holdning og tilgang til skyen.

Skybrugere har således mere ambitiøse vækstplaner og erklærer sig langt oftere enige i, at administration i skyen er afgørende for virksomheder, der ønsker vækst. De faktiske tal viser, at over halvdelen af skybrugerne (53 procent) mener, at skyen er af vital betydning for små virksomheder med vækstambitioner. Hertil kommer, at skybrugeres forventning om at udvide til nye markeder eller sektorer inden for de næste tre til seks måneder (21 procent for skybrugere mod 11 procent for de øvrige) er dobbelt så stor, og at der er større sandsynlighed for, at de planlægger at introducere et nyt produkt eller en ny tjeneste i samme periode (28 procent blandt skybrugere mod 16 procent blandt de øvrige).

Dette viser, at når man ser på de vesteuropæiske lande, som har haft nogle af de største økonomiske problemer under recessionen – Irland og Spanien – er brugen af skyen i små virksomheder faktisk mere udbredt end for gennemsnittet i Vesteuropa (51 procent for Irland og 62 procent for Spanien mod et gennemsnit for Vesteuropa på 45 procent). Der er tale om virksomheder, som må tænke i nye baner for at kunne vokse og blomstre under hårde betingelser, og som anvender skyen til at nå deres mål.

Små virksomheder over hele Europa kan faktisk gøre fremskridt: Brug af skyen kan skærpe deres konkurrenceevne ved at give let adgang til it, reducerede omkostninger og grundlag for mere smidige, innovative virksomhedsmodeller. Desuden kan adgang til skyen løfte meget af den byrde, der er forbundet med vedligeholdelse af it-infrastrukturen internt, og giver mere tid til at fokusere på kernevirksomheden frem for på tekniske problemer.

Microsofts skybaserede produkter til små virksomheder, som Office 365 og Windows Intune, er bygget til skalering – selv den mindste virksomhed kan være med og optimere sin effektivitet. Med fleksibilitet og skalerbarhed er skybaserede løsninger ideelle for en hvilken som helst virksomhed, der ønsker vækst, og kan fjerne belastningen fra it-administrationen.

Relaterede artikler:

Relevante dokumenter: