Elfirma med døgnvagt fik stabil mail og nem filadgang

Microsofts artikler – til små og mellemstore virksomheder

Artikler
Din kilde til de seneste nyheder og oplysninger til små og mellemstore virksomheder. Læs og se de nyeste artikler og videoer, der er nøje udvalgt med henblik på at gøre din virksomhed mere produktiv og succesrig.
-

Elfirma med døgnvagt fik stabil mail og nem filadgang

Elfirma med døgnvagt fik stabil mail og nem filadgang

Amstrup El skiftede lettere problematisk mailløsning ud med Microsoft Office 365 og fik høj stabilitet og nem adgang til mail, kalender og filer fra en hvilken som helst enhed med internetforbindelse. Samtidig er løsningen karakteriseret ved sit høje, professionelle sikkerhedsniveau og ved, at virksomheden ved præcis, hvor deres data opbevares. Endelig slipper medarbejdere og ledelse helt for vedligehold og backup, men kan bruge mere tid på deres egentlige arbejdsopgaver.

– Vi får typisk tilkaldealarmer på mail og skal rykke ud med meget kort varsel. Der er ikke plads til slinger i valsen og beskeder, der cykler rundt en halv time på en eller anden server. Tingene skal ganske enkelt fungere, og derfor valgte vi Office 365, siger Christian Amstrup.

De 30 medarbejdere i hans firma, Amstrup El, løser traditionelle el- og alarm-opgaver på det meste af Sjælland, men har også opdyrket en betydningsfuld niche som tilkaldevagt i døgndrift.

– Vi når hele Sjælland på højst en time, døgnet rundt, året rundt. Ofte kaldes vi ud af skadeservicefirmaer i forbindelse med brande eller andre hændelser, hvor vi meget hurtigt skal etablere strøm og måske midlertidige alarmsystemer. Et typisk scenarie kan være, at man har behov for lys til at redde indbo ud af de berørte ejendomme om natten og sikre området bagefter, fortæller Christian Amstrup, hvis firma bl.a. var i aktion i forbindelse med branden på Frihedsmuseet i foråret 2013.

Tilgængeligheden er ret imponerende

Amstrup El havde i flere år haft en hostet Exchangeløsning, der undertiden havde mindre udfald, og ’selv om vi aldrig kom i deciderede vanskeligheder, så havde jeg i stigende grad en lidt skidt mavefornemmelse af, når tingene ikke fungerede helt, som de skulle,’ siger Christian Amstrup.

– Så vi var på udkig efter et alternativ og kiggede længe på Google Apps. Men dels spillede det ikke optimalt sammen med Outlook, hvilket forekom en smule uprofessionelt. Dels var det umuligt at få at vide, hvor vores – og vores kunders – fortrolige data helt præcis blev lagret. Det var jeg heller ikke tryg ved, konstaterer han.

I stedet besluttede Christian Amstrup i det tidligere forår 2013 at satse på Microsofts cloudbaserede produktivitetstjeneste, Office 365. Primært fordi tjenesten indeholdt Exchange Online samt en kombination af Skydrive og SharePoint, der gjorde det muligt at gemme og tilgå filer fra en vilkårlig enhed. Da Office 365 er 100% cloudbaseret, kunne virksomheden tillige pensionere filserveren, der ellers både skulle vedligeholdes og sikkerhedskopieres. Desuden forekom Office 365 meget stabil, ligesom Microsoft kunne redegøre for, hvor data helt præcis blev lagret.

– Desuden er tilgængeligheden ret imponerende. Tidligere skulle vi bøvle med VPN og samspil mellem forskellige systemer for eksempelvis at finde kundedata, når vi var ude i marken. Det kunne lade sig gøre, men tog tid og var ret beset noget rod. Men med Office 365 har vi adgang til mail, kalender og ikke mindst filer fra mobil, tablet eller pc. Alt sammen via én konto, ét password og uden at skulle navigere i forskellige systemer, siger Christian Amstrup.

Medarbejderne får mere fra hånden i løbet af arbejdsdagen.

– Så i stedet for at bøvle med forskellige brugergrænseflader og opkoblinger, kan medarbejderne måske lige nå en kunde til. Og jeg slipper for it-opgaver, vedligehold og backup, men kan i stedet anvende mine kræfter på at sælge mere. Over tid vil det formentlig også kunne ses direkte på bundlinjen, tilføjer han. Og konstaterer ved samme lejlighed, at ’løsningen indtil videre har været knusende stabil. Tingene virker bare, og det er både medarbejderne og jeg rigtig glade for.’

Desuden har Amstrup El også taget Lync og cloudsuitens Unified Communications-muligheder til sig.

– Oprindelig opfattede vi blot Lync som sådan en ’nice-to’have’-mulighed, men regnede ikke for alvor med at anvende det. Men da Lync alligevel lå der og vi automatisk var logget på, begyndte folk helt automatisk at bruge chatten til at sende småbeskeder i stedet for Skype, SMS eller andre løsninger. Og nu er jeg temmelig langt i overvejelserne med at koble det sammen med vores telefonisystem og mobiltelefoner. For der er ret meget tid at spare ved at kunne se, om en kollega faktisk er ledig, før du begynder at forstyrre ham, siger Christian Amstrup.

Relaterede artikler:

Relevante dokumenter: