Tutkimus: Pilvipalvelut vauhdittavat pk-yritysten kasvua

Ajankohtaista
Uutis- ja tietolähde yrityksille. Tutustu ajankohtaisiin artikkeleihin, joilla voit parantaa yrityksesi tehokkuutta.
-

Tutkimus: Pilvipalvelut vauhdittavat pk-yritysten kasvua

Pilviohjelmistot ovat tulleet jäädäkseen

Microsoft teetti vuoden 2011 lopussa kansainvälisen tutkimuksen pk-yritysten kasvuodotuksista ja suhtautumisesta pilvipalveluihin. Tuloksien mukaan pilvipalvelujen uskotaan tuovan konkreettista apua ja jopa ratkaisevan menestyksen taloudellisesti vaikeina aikoina. Pilviohjelmistot, kuten Office 365, ovat tuoneet taloudellisia säästöjä ja parantaneet yrityksien tuottavuutta.

Kuinka käytämme tietotekniikkaa määrää sen, kukoistaako liiketoimintamme vai yritämmekö vain selviytyä hengissä. Tätä mieltä tutkimukseen vastanneista suomalaisyrityksistä oli peräti 67%. Puolet vastanneista olivat sitä mieltä, että pilvipalvelut tulevat muodostamaan normin, jolla tietotekniikkapalveluita käytetään tulevaisuudessa.

Pilvipalvelujen avulla pienetkin yritykset pääsevät hyödyntämään suuryritysten käytössä olevia teknologioita, kuten 60% vastaajista ajattelee. Tutkimuksessa kävi ilmi myös pk-yritysten kasvaneet vaatimukset tietotekniikkaa kohtaan. Kolme neljästä vastaajasta oli sitä mieltä, että työntekijöiden pitää pystyä tekemään töitä ajasta ja paikasta riippumatta ja että tietotekniikkainvestoinnin vaikutus liiketoiminnan kasvuun pitää voida osoittaa.

Suomalaisista pk-yrityksistä 44% ilmoittaa käyttävänsä pilvipalveluita liiketoiminnassaan. Palveluita käyttäville niistä on tullut tärkeä osa päivittäistä toimintaa: 52% sanoo liikeasioiden sujuvan joustavammin, 39% yrityksistä ilmoittaa palveluiden säästävän kuluja ja 18% ilmoittaa pilvipalveluiden vieneen yritystä innovatiivisempaan suuntaan.

Tutkimuksen päätulokset Suomessa

 • Pilviteknologiaksi määritellään yleensä sellaiset palvelut, jotka sijaitsevat ja toimivat Internetissä sen sijaan, että ne asennettaisiin käyttäjän tietokoneelle, kuten perinteiset ohjelmistot. Käytätkö pilviteknologiaan perustuvia palveluja?
  (otos 2 100 pk-yritystä)

  Diagram 1
 • Oletko harkinnut tai suunnitteletko pilvipalvelujen käyttöön ottamista seuraavien 12–18 kuukauden aikana?
  (otos 1,225 pk-yritystä)

  Diagram 2
 • Mikä seuraavista vaihtoehdoista kuvaa parhaiten etuja, joita olet huomannut pilvipalvelujen tuovan työskentelyyn?
  (otos 875 pk-yritystä, joiden organisaatiossa käytetään pilviteknologiaa)

  Diagram 3

Lue lisää aiheesta tai kokeile Office 365:ttä nyt

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Seuraa meitä: Twitter Facebook Tilaa uutiskirje

Lisää aiheesta: