Download: Microsoft Virtual PC 2007
 

 Tips & Ideeën

 
 • mei
  30
  20
  11

  Download: Microsoft Virtual PC 2007

  System Account
  06:50 AM

  Download: Microsoft Virtual PC 2007

  Met Microsoft Virtual PC 2007 kun je meerdere besturingssystemen op één pc laten draaien, zonder steeds opnieuw te hoeven opstarten. Het programma leent zich ook uitstekend voor het testen van nieuwe software. En als er gebruik wordt gemaakt van een Virtual Hard Disk-bestand, dan hoef je de software niet eens te configureren; alles werkt direct.

   Download Microsoft Virtual PC 2007 (Engelstalig)

  Virtualisatie is een technologie waarmee het mogelijk is meerdere 'virtuele' computers uit te voeren op één fysiek systeem. Datacenters en hosting providers hebben het nut van virtualisatie al lang ontdekt. Fysieke servers kosten veel stroom, genereren veel warmte en worden vrijwel nooit voor 100 procent gebruikt.

  Door het toepassen van virtualisatiesoftware kan één fysieke server het werk doen dat voorheen was voorbehouden aan vier of vijf. De kosten- en ruimtebesparing zal duidelijk zijn. Ook op de pc neemt het belang van virtualisatie toe. Stel je voor dat je zowel Windows XP in het Nederlands, Windows XP in het Engels en Windows Vista moet kunnen uitvoeren. Bijvoorbeeld omdat je je software hieronder wilt testen of vragen van klanten wilt kunnen beantwoorden.

  Vroeger kocht men simpelweg drie computers of gebruikte men één zware computer waarop de drie besturingssystemen werden geïnstalleerd. Nadeel van die laatste optie is dat die steeds opnieuw moest worden herstart om van besturingssysteem te wisselen.


  Uitleg download Microsoft Virtual PC 2007

  Dankzij Microsoft Virtual PC 2007 behoort dat allemaal tot het verleden. Je kunt nu één besturingssysteem, bijvoorbeeld Microsoft Windows Vista, gebruiken en andere besturingssystemen vanaf het bureaublad uitvoeren. Zonder herstarten en desnoods allemaal tegelijk. En het mooiste van alles is dat Microsoft Virtual PC 2007 tegenwoordig gratis is. Je kunt de Engelstalige versie bovenaan de pagina downloaden en installeren.

  Microsoft Virtual PC 2007 is ook beschikbaar in het Duits, Frans, Italiaans, Japans en Spaans. Het programma draait op de zakelijke versies van Windows Vista, Windows XP Professional, Windows XP Tablet PC Edition en Windows Server 2003.

  top


  Virtuele machine

  Na installatie van Virtual PC 2007 kun je zelf een zogenoemde virtuele machine aanmaken en de benodigde software daarin installeren en configureren. Je kunt echter ook een 'kant-en-klare' virtuele machine downloaden. Dat is een bestand met de extensie .VHD. Dit staat voor Virtual Hard Disk. Bij elk .VHD-bestand hoort tevens een .VMC-bestandje. Deze bestanden samen bevatten alles wat nodig is om een virtuele machine te kunnen starten, dus het besturingssysteem en eventuele applicaties.

  Microsoft heeft dit formaat ter beschikking gesteld aan derden en maakt er zelf ook gebruik van voor het verspreiden van demoversies. Je kunt diverse 'kant-en-klare' virtuele machines van Microsoft downloaden (Engelstalig). Op deze manier kun je onder andere de volgende software uitproberen op je eigen systeem: Windows Vista Enterprise (werkt ook op Windows XP), Microsoft Office 2007 Professional, Visual Studio 2005, Windows Server 2003, SQL Server 2005 en Exchange Server 2007. En dat allemaal zonder een tijdrovende installatie en configuratie.

  top


  Virtual PC 2007 gebruiken

  Wanneer je beschikt over een .VHD- en .VMC-bestand, kun je van start gaan:

  1. Start Virtual PC 2007. De eerste keer verschijnt een Wizard, daarna moet je de knop New gebruiken om een virtuele machine toe te voegen.
  2. Selecteer in de New Virtual Machine Wizard de optie Add an existing virtual machine.
  3. Selecteer het .VMC-bestand en klik op Next.
  4. Sluit nu de volgende vensters.
  5. De Virtual PC Console wordt getoond. Gebruik de knop Start om de virtuele machine te starten.

  De virtuele machine wordt gestart in een venster op je eigen bureaublad. Je kunt direct in de zojuist geïnstalleerde virtuele machine aan de slag. Alles binnen de virtuele machine gedraagt zich net zo als op een 'normale' computer. Om het virtuele systeem schermvullend uit te voeren gebruik je de rechter Alt+Enter of kies je uit het menu Action >> Full-Screen Mode. Via hetzelfde menu Action kun je trouwens de toetscombinatie Ctrl+Alt+Del uitvoeren, wat bijvoorbeeld bij het inloggen op een server erg handig is.

  top


  Tot slot

  Het werken met een virtuele machine is erg eenvoudig. Je kunt bijvoorbeeld bestanden naar het venster van de virtuele machine slepen en daar laten vallen of andersom. Het is ook mogelijk om gegevens via het Windows Klembord uit te wisselen. Wanneer je een zogenaamde Gedeelde map of Shared folder toewijst kunnen bestanden transparant worden gedeeld met het werkelijke besturingssysteem. En netwerkproblemen zijn er ook niet: je kunt met de virtuele machine zo je bedrijfsnetwerk op en gebruik maken van internet. En dat alles op één computer, die echter wel over voldoende geheugen moet beschikken om meerdere systemen te kunnen draaien.

  top


  Gerelateerde artikelen


   
   
 

 laatste artikelen

 
Pinpoint