Zoeken met Bing
 

 Tips & Ideeën

 
 • aug
  18
  20
  11

  Zoeken met Bing

  System Account
  01:02 AM

  Zoeken met Bing.nl

  Het zoeken naar informatie op internet gebeurt met elke zoekmachine op dezelfde wijze. Ook in Bing typ je gewoon één of meerdere zoekwoorden in het zoekvak. Daarna druk je op de Enter-toets of klik je op het loepje. Van elke gevonden website wordt de titel als blauwe hyperlink getoond. Klik hierop om naar die pagina te gaan. Onder de titel staat een korte inhoud van de desbetreffende pagina en daaronder in groen de feitelijke hyperlink. Vergeet niet dat onderaan de pagina links staan naar nog meer pagina's met zoekresultaten.

  Wat je zoekt staat lang niet altijd op de eerste pagina! Als je anderstalige, bijvoorbeeld Engelse zoekwoorden intypt, dan zul je zeker ook veel websites in een andere taal te zien krijgen. Om toch alleen Nederlandstalige websites te vinden klik je op het rondje Alleen Nederlands. Om alleen websites te vinden uit Nederland klik je op Alleen websites in Nederland. Klik daarna op het loepje om de zoekopdracht te herstarten.

  Zoeken met Microsoft Word

  top


  Zoekresultaten verbeteren

  Met onderstaande tips kun je op Bing.nl nog beter vinden wat je zoekt:

  • Gebruik meerdere woorden
   Typ bijvoorbeeld btw vrijstelling als je iets over BTW vrijstelling wilt weten, in plaats van alleen het zoekwoord btw.
  • Gebruik alternatieven
   Gebruik alternatieve woorden als je niet vindt wat je zoekt. Typ bijvoorbeeld eens sandwich in plaats van broodje.
  • Engelstalige termen
   Gebruik Engelstalige termen als je meer internationale zoekresultaten wilt krijgen. Typ bijvoorbeeld vat om ook Engelstalige pagina's over BTW te vinden.
  • Gebruik aanhalingstekens
   Plaats woordgroepen tussen aanhalingstekens om op alle woorden in de opgegeven volgorde te zoeken. Typ bijvoorbeeld "drukte op de A2" om naar deze letterlijke zin te zoeken.
  • Gebruik NOT
   Gebruik NOT om woorden uit te sluiten. Typ bijvoorbeeld michael NOT jackson om pagina's over andere Michaels dan de King of Pop te vinden.

  top


  Afbeeldingen en video's

  Om naar afbeeldingen te zoeken klik je eerst op de tekst Afbeeldingen boven het zoekvak. Typ daarna het onderwerp van de afbeelding en start het zoeken. Op de resultatenpagina worden miniaturen getoond. Door er één met de muis aan te wijzen verschijnen meer details van de afbeelding, zoals de afmetingen en de website waarop de afbeelding gevonden werd. In het linker schermdeel kun je beperkingen instellen voor de gevonden afbeeldingen.

  Klik bijvoorbeeld op Formaat om de gewenste grootte te kunnen instellen. Of op Kleur om alleen afbeeldingen in kleur of juist in zwart-wit te vinden. Via www.bing.com/videos kun je zoeken naar videofragmenten. Door een miniatuur op de pagina aan te wijzen wordt de inhoud direct afgespeeld. Als je op de miniatuur klikt wordt een grote versie van het videofragment getoond.

  Afbeelding en video's

  top


  Kaarten

  Op www.bing.com/maps vind je kaartmateriaal en satellietfoto's van de hele wereld. Dit onderdeel is nog Engelstalig. Zoek een locatie door in het witte tekstvak een bedrijf, categorie (zoals restaurant) en/of locatie in te typen en het zoeken te starten. Standaard heeft Bing een voorkeur voor het vinden van bedrijven. Je krijgt betere resultaten als je eerst op Locations klikt en dan de locatie typt die je wilt vinden.

  In de kaart kun je gebruik maken van de hulpmiddelen in de blauwe balk. Met loepjes kun je in- en uitzoomen. Klik op Aerial om een satellietbeeld te zien of op Road om een wegenkaart te zien. Met de optie Labels kun je tekstvelden op de satellietfoto uit- of inschakelen. Klik boven de kaart op Directions om een routeplanner te starten.

  Kaarten

  top


  Tot slot

  Als je veelvuldig gebruikt maak van Bing.nl, dan kun je het beste deze zoekmachine in Internet Explorer als volgt als startpagina instellen:

  1. Ga naar Bing.nl.
  2. Kies in Internet Explorer Extra >> Internetopties en ga indien nodig naar het tabblad Algemeen.
  3. Klik onder het vak Startpagina op de knop Huidige gebruiken.
  4. Klik op OK om het dialoogvenster te sluiten.

  Elk keer als je nu Internet Explorer start verschijnt Bing.nl meteen op je scherm en kun je een nieuwe zoekactie starten. Handig en efficiënt!

  Kaarten

  top


   
   
 

 laatste artikelen

 
Pinpoint