Met Microsoft Word 2013 kun je nu ook PDF bestanden openen, bewerken en opslaan
 

 Tips & Ideeën

 
 • mrt
  06
  20
  13

  Met Microsoft Word 2013 kun je nu ook PDF bestanden openen, bewerken en opslaan

  System Account
  04:47 AM
  Een bijzonder handige nieuwe functie van Microsoft Word 2013 is de mogelijkheid om PDF bestanden te openen, de inhoud te bewerken en het document weer in PDF formaat op te slaan. Dit werkt het beste met PDF bestanden die voornamelijk uit tekst bestaan, maar het is ook mogelijk om lijsten en tabellen te bewerken. Direct na het openen van een PDF bestand in Word 2013 wordt het PDF document geconverteerd waarbij de oorspronkelijke opmaakelementen worden nagemaakt. Hierdoor kan de inhoud daarna gemakkelijk worden gekopieerd, geplakt of gewijzigd. Een en ander gaat als volgt:
  1. Kies in Word 2013 voor Bestand >> Openen >> Computer >> Bladeren. Ga naar het te openen PDF-bestand en klik op Openen. Het PDF bestand wordt nu geconverteerd naar een bewerkbaar Word 2013 document.
  2. Voor de gewenste aanpassingen uit in het document.
  3. Kies Bestand >> Opslaan en kies bij Opslaan als voor de optie PDF.
  4. Kies tot slot voor Opslaan om het bewerkte document weer in PDF formaat op te slaan.
  Deze nieuwe functie is met name handig voor juridische, zakelijke en wetenschappelijke PDF documenten met veel tekst. De PDF conversie die Word 2013 uitvoert is namelijk geoptimaliseerd voor het interpreteren van de tekstopmaak - inclusief lijsten, tabellen en kolommen - van een document.

   

   


   

  Handige links

  Gerelateerde artikelen

  Producten:

   
   
 

 laatste artikelen

 
Pinpoint