*
Microsoft Slovenija *
rezultati storitve Bing
Center za podjetja 

Samodejno upravljanje omrežja

Spomin na to že bledi, a ko so oddelki IT prvič povezali svoje računalnike, sta bila med največjimi izzivi upravljanje in nadzor omrežja. Zdaj se zdi težava prav nasprotna − preveč je načinov upravljanja strežnikov in namizij. Tukaj priskoči na pomoč programska oprema Microsoft System Center Essentials 2007 − za upravljanje kompleksnih sistemov, ki so se razvili z leti.

V širšem kontekstu srednje velikih podjetij pomeni System Center Essentials 2007 trend večje samodejnosti in zmanjšanja kompleksnosti. Kot številni drugi vidiki IT je varnostna panoga zasuta s posameznimi rešitvami. Analitiki zdaj priporočajo usmeritev na širše strateške programe, ki so namenjeni reševanju različnih težav, v nasprotju s taktičnimi rešitvami za vsako posamezno težavo.

»Ko smo pregledali največje izzive upravljanja, s katerimi se soočajo strokovnjaki za IT v srednje velikih podjetjih, smo ugotovili, da imajo več težav,« pravi René Garcia, produktni vodja za System Center Essentials 2007. »Ukvarjali so se s številnimi enakimi težavami, ki jih imajo velika podjetja − ročni postopki, preveč orodij, prevelika kompleksnost, a brez sredstev velikih podjetij.«

Če zaposleni začnejo uporabljati tehnologijo iz programske opreme Microsoft System Center Operations Manager 2007 (ang) in Windows Server Update Services 3.0 (ang) System Center Essentials, bodo pridobili poenoten pogled na upravljanje, pravi Garcia.

Tri ključne značilnosti programa System Center Essentials:

Ena konzola. Konzola ponuja poenoten pogled na upravljanje strežnikov, odjemalcev, programske opreme in storitev IT, ter zagotavlja zmožnosti poročanja, ki temeljijo na strežniku Microsoft SQL Server. Tako lahko osebje za IT zaganja, pregleduje, shranjuje, tiska ali po e-pošti pošilja podatke o stanju okolja IT. V programu System Center Essentials je vključenih tudi 30 že nastavljenih poročil s področij, kot so popis sredstev, načrtovanje zmogljivosti, uvajanje programske opreme, doslednost posodabljanja in druge teme.

Proaktivno upravljanje. Preobremenjeno osebje za IT lahko s programom System Center Essentials proaktivno upravlja strežnike, odjemalce in programe. Nameščeni agenti pošiljajo opozorila o stanju, informacije o učinkovitosti delovanja in o ključnih dogodkih ter pregled topologije omrežja z napravami, kot so usmerjevalniki ali brezžične dostopne točke. Program tudi omogoči samodejno posodabljanje sistema ter ocenjevanje, konfiguriranje in popravljanje okolja IT brez motenja uporabnikov ali omrežnih storitev. Garcia dodaja, da System Center Essentials ponuja zmožnosti upravljanja popravkov za programe drugih izdelovalcev.

Večja učinkovitost. V programu System Center Essentials je vgrajen čarovnik za nastavitev posodabljanja odjemalcev in strežnikov v omrežju. Osebje za IT lahko načrtuje posodobitve po potrebi ali po določenem urniku. Posodobitve se nanašajo na vse, od operacijskih sistemov do računalniške strojne opreme ter programov in gonilnikov drugih ponudnikov.

System Center Essentials je zasnovan za preprosto uporabo, pravi Garcia. »Vmesnik je videti kot v Microsoftovem Outlooku, zato je dobro znan«, pravi. »Najvišja plast daje osnovni pregled stanja omrežja, lahko pa preverjate tudi stanje posameznih naprav.«


Howard Baldwin

Svobodni pisatelj Howard Baldwin iz Silicijeve doline redno piše za Microsoft. Njegova dela so objavljena tudi na spletnem mestu AllBusiness.com in v reviji CIO.©2014 Microsoft Corporation. Vse pravice pridržane. Pišite nam |Pogoji uporabe |Blagovne znamke |Vaša zasebnost
Microsoft