Microsoft tar Europa till molnet

Aktuellt
Din källa till information och senaste nytt för små och medelstora företag. Läs de senaste artiklarna och titta på nya videor om hur du ökar produktiviteten och gör företaget mer framgångsrikt.
-

Microsoft tar Europa till molnet

Microsoft tar Europa till molnet

Man har räknat färdigt och siffrorna är imponerande: molnet kommer att skapa närmare 14 miljoner nya jobb globalt inom de närmaste tre åren – varav över två miljoner i Europa, Mellanöstern och Afrika. Enligt analysföretaget IDC (i en undersökning beställd av Microsoft) kan intäkter från moln-innovation komma att uppgå till 825 miljarder euro (1,1 biljon $) årligen år 2015. I kombination med molnets effektivitet kommer det att generera betydande återinvesteringar i organisationerna samt jobbtillväxt.

Vad betyder det här för små och medelstora företag?

Efterhand som företagen blir mer effektiva tack vare molntjänster kommer de att kunna investera i människors arbete – försäljning, ekonomi, produkter och marknadsföring. Som ett resultat kommer medarbetarna att kunna optimera såväl produktivitet som samarbete. Microsoft Office 365 kan transformera företag till mobila kontor med gemensam åtkomst till e-post, kalendrar och dokument varifrån som helst.

Läs mer om Office 365

Kommunikations- och mediesektorn kan nu till exempel implementera de tjänster den behöver för att uppfylla lagringskraven för kundernas räkning enklare än någonsin tidigare. Inom bankvärlden kommer vi att se ökande investeringar i privata it-molntjänster, medan mindre företag i tillverkningssektorn kommer att använda molnet för att förenkla programvaruhanteringen. Dynamics CRM Online kan hjälpa små och medelstora företag att förbättra servicenivåer och sänka kundkostnader genom mer riktad marknadsföring och optimerade försäljningsinsatser.

Läs mer om Dynamics CRM Online

Molnet bidrar också till att skapa jobb inom alla affärssektorer genom att befria företagen från de höga underhållskostnaderna för de gamla systemen och i stället investera mer i innovativa it-system. Och med sådana molnprodukter som Windows Intune kan företag utföra säkerhetsåtgärder och administration med hjälp av en webbaserad konsol varhelst de befinner sig i världen.

Läs mer om Windows Intune


Vill du uppleva fördelande med molntjänster på ditt företag helt riskfritt? Ladda ner en kostnadsfri 30-dagars utvärderingsversion av Office 365, CRM Online eller Windows Intune här. Om du vill ha mer information och tips och tricks är du välkommen att besöka Aktuellt igen.​

Relaterade artiklar:

Följ oss: Twitter Facebook E-mail LinkedIn

Relaterade resurser:

 

 Video Player Javascript Loader