Ta hand om dina kunder

Aktuellt
Din källa till information och senaste nytt för små och medelstora företag. Läs de senaste artiklarna och titta på nya videor om hur du ökar produktiviteten och gör företaget mer framgångsrikt.
-

Ta hand om dina kunder

Utveckla företaget genom att fokusera på CRM.

Vi älskar att göra våra kunder nöjda. När min verksamhet växte blev det allt svårare att ge kunderna den personliga service som de kommit att förvänta sig… När beställningar började ramla in från olika delar av landet behövde våra säljare effektivare metoder för att hålla ordning på befintliga kunder, skapa nya möjligheter och utveckla verksamheten.
Jag har alltid utgått från att CRM-lösningar bara fungerar i större företag med stora budgetar och kvalificerad it-personal. Sen testade jag en kostnadsfri 30-dagarsversion av Microsoft Dynamics CRM Online – i molnet. Och ändrade snabbt uppfattning! Jag och mina anställda uppskattar verkligen det välbekanta Office-gränssnittet med mobil åtkomst via webbläsare.

Försäljningsavdelningen

Fem personer koordinerar min försäljningsverksamhet och skapar prislistor eller rabatterade specialerbjudanden. Med segmenteringsverktyg kan jag snabbt identifiera nya försäljningsmöjligheter utifrån kunddatabasen. Tillsammans med det välbekanta Microsoft Office Outlook-gränssnittet ger detta en överskådlig helhetsbild som låter vårt säljteam identifiera nya affärsmöjligheter och öka antalet avslutade affärer. Därmed kan vi erbjuda rätt produkter – vid rätt tid.

Kundservice

Idag har kundservice tillgång till komplett händelse- och servicehistorik oavsett var de befinner sig. Det stärker kundlojaliteten och främjar långsiktig lönsamhet i verksamheten. Även sista-minuten-förfrågningar kan effektivt hanteras med den flexibla planeringstjänsten i Microsoft Dynamics CRM Online, som gör det möjligt att snabbt avsätta nödvändiga resurser. Den integrerade rapportfunktionen ger mig som chef direkt insyn. Idag kan jag granska kundservicerapporter varje dag och lägga övrig tid på andra delar av verksamheten.

Marknadsföringsavdelningen

Från början var mitt enda marknadsföringsmedel "mun-till-mun-metoden" och enstaka affischer eller flygblad. Här har CRM Online gjort stor skillnad. I likhet med stora företag arbetar vi idag proaktivt med att planera, lansera och följa upp kampanjer. Vårt marknadsföringsteam använder enkla mallar för att skapa standardiserade webbsidor utan extra kodning. Och tack vare integrerad sökmotoroptimering hittar fler potentiella kunder mina produkter.

Läs mer om Dynamics CRM Online

Få support av en it-specialist

Relaterade artiklar:

Följ oss: Twitter Facebook E-mail LinkedIn

Relaterade resurser:

 

 Video Player Javascript Loader