Windows Phone 8 – för ett mobilt arbetsliv

Aktuellt
Din källa till information och senaste nytt för små och medelstora företag. Läs de senaste artiklarna och titta på nya videor om hur du ökar produktiviteten och gör företaget mer framgångsrikt.
-

Windows Phone 8 – för ett mobilt arbetsliv

Windows Phone 8 – för ett mobilt arbetsliv

Windows Phone 8 passar utmärkt in i den infrastruktur som du redan har och är bekant med. Det blir en mer användarvänlig upplevelse, och de program och tjänster som du är van att använda på din pc, kan du även nyttja i mobilen.

I en undersökning som gjordes i juni 2012, förutspår IDC att Windows Phone kommer att placera sig på andra plats över de största mobila operativsystemen på marknaden 2016. Siffror publicerade i början av april från analysföretaget Kantar visar nu att Windows Phone är den snabbast växande mobila plattformen med 52 procent tillväxt under december till februari jämfört med samma period 2012. En av de stora nyheterna i Windows Phone 8 är kopplingen till Windows 8. Operativsystemen bygger på samma kärna och gränssnitt vilket innebär fördelar för både konsumenter, företagsanvändare och utvecklare.

Smarta och effektiva lösningar i Windows Phone 8

– Det blir en mer användarvänlig upplevelse, och de program och tjänster som du är van att använda på din pc, kan du även nyttja i mobilen. Windows Phone är den enda mobil som har Office inbyggt. Exempelvis kan du redigera ett Excel-dokument i mobilen, spara det på SkyDrive, och sedan fortsätta arbetet på din dator, säger Anna Ström, affärsområdesansvarig för Windows Phone i Sverige.

Live Tiles är en kärna i både Windows 8 och Windows Phone 8. På Startskärmen kan du fästa det som är viktigt för just dig. Du kan välja storlek på panelen och ordna innehållet på Startskärmen efter dina behov. Du kan fästa i stort sett allt på Startskärmen, exempelvis dina vanligaste kontakter och dina favoritappar, och enkelt få överblick över senaste uppdateringarna.

Anpassa telefonen efter dina behov

Ditt företag kan även skapa en egen hubb med interna appar, som en applikation för tidsrapportering, reseräkning och obligatoriska utbildningar.

– Live Tiles gör din startskärm personlig, och du kan snabbt komma åt de delar som är av betydelse för dig. Genom hubbarna som knyter ihop information blir det ännu smidigare att hitta det du söker. Ett exempel är Kontakthubben som knyter ihop alla dina kontakter från Outlook, Linkedin, Facebook och Skype, säger Anna.

Windows Phone 8-användare nöjdast

Tekniksiten PCmag har låtit sina läsare rösta på vilket mobilt operativsystem de är mest nöjda med. Resultatet blev att Windows Phone 8 gick om både Android, IOS och även Windows Phone 7 i sammanlagd nöjdhetsfaktor. På en skala mellan 1 till 10 så landade Windows Phone 8 på 9 poäng, medan IOS fick 8.6 och Android 8.1 poäng.

Därför passar Windows Phone 8 bra för företag och organisationer

Windows Phone 8 är den enda telefonen med SharePoint Workspace Mobile. Till skillnad från andra smartphones, som använder en webbläsare eller en app från tredje part för att ansluta till SharePoint, är Windows Phone den enda telefonen med inbyggd SharePoint-användning.

Windows Phone 8 förenar även nytta med nöje, och du hittar såväl Xbox Music som kommunikationsverktyget Lync och produktivitetsverktygen i Office-paketet. I Office-paketet ingår de välkända programmen Word, Excel, PowerPoint, OneNote och Outlook. I det nya operativsystemet finns också en smidig integration till molntjänsten Office 365 vilket gör att du kan öppna och redigera ett dokument på mobilen, spara, och sedan fullfölja redigeringen på din dator. Du kan även enkelt dela dokument och arbetsyta med dina kollegor.

– I din mobil hittar du alla verktyg du behöver för att vara produktiv och ha kul. Medan du väntar på tåget kan du välja mellan att spela, se på ett filmklipp eller titta igenom presentationen inför morgondagens möte, säger Anna.

Ett säkert alternativ

Det mobila operativsystemet har även blivit ännu säkrare. It-avdelningen kan exempelvis managera telefoner med Windows Phone 8 på samma sätt som för datorer med Windows, vilket innebär att innehållet i din mobil kan skyddas från utomstående. Genom att använda enhetskryptering, så kallad BitLocker, blir det svårare för obehöriga att komma åt innehållet på din telefon. Windows Phone stödjer även UEFI (United Extensible Firmware Interface). När du sparar foton, filmer, dokument och annat innehåll i molnet via SkyDrive säkerhetskopieras det. Om du mot förmodan skulle bli av med din mobil kan du enkelt återställa innehållet på en ny telefon.

Mobilmodellerna med nya operativsystemet

– Nyast på marknaden med operativsystemet Windows Phone 8 är Nokia Lumia 620. Men en mängd olika mobilmodeller finns tillgängliga på marknaden: Nokia Lumia 920 och 820, Windows Phone by HTC 8S och 8X samt Samsung Ativ S och Huawei Ascend W1. Nokia Lumia 920 blev nyligen utsedd till Årets kameramobil i ett test.

Utbudet av appar växer

Det finns idag över 130 000 appar för Windows Phone, och arbetet med att öka utbudet pågår kontinuerligt. Det kommer även bli enklare för utvecklare att bygga appar för både Windows 8 och Windows Phone 8, eftersom operativsystemen baseras på samma kärna. Därmed kan användaren få samma upplevelse av appen i såväl telefonen som i pc:n och plattan.

Vilka appar använder du flitigast?

– Jag använder mig ofta av SATS, Mix Megapol, Dagens Nyheter, Lync, Spotify och Vädret. Och senaste tiden mycket Netflix också eftersom det funkar så smidigt mellan plattan och telefonen, avslutar Anna.

Läs mer

Här kan du ladda ner en rad populära appar bland dem finns:

Länkar till mer läsning:

Relaterade artiklar:

Följ oss: Twitter Facebook E-mail LinkedIn

Relaterade resurser:

 

 Video Player Javascript Loader