Fördelarna med Office 365 framför Google Apps

Aktuellt
Din källa till information och senaste nytt för små och medelstora företag. Läs de senaste artiklarna och titta på nya videor om hur du ökar produktiviteten och gör företaget mer framgångsrikt.
-

Fördelarna med Office 365 framför Google Apps

Varför kunderna väljer Office 365 i stället för Google Apps

Det talas mycket om vilka val enskilda personer och organisationer står inför när de ska välja tekniska lösningar. Men i slutänden handlar det om produktivitet. Det kostar tid och pengar att lära sig nya program och funktioner . För vissa lösningar behöver du också köpa till vissa kritiska funktioner, och det kann komma att kosta extra för att få tillgång till viss information när du inte är ansluten till internet.

Allt fler företag väljer Microsoft Office 365 framför Google. Med Microsoft Office 365 ingårvälbekanta Office och ytterligare tjänster som de känner igen och kan lita på - en molnbaserad tjänst som hjälper företaget eller organisationen att leva upp till kundernas krav och förväntningar.

Arysta LifeScience och Sensia Hälsovård AB är två företag som har övergått till Office 365 efter att ha använt eller testat Google Apps. Arysta LifeScience arbetar bland annat med jordbrukskemikalier och har försäljning och service i mer än 125 länder. Tills nyligen använde de 34 olika e-posttjänster runt om i världen. Företaget ville standardisera sin e-post med en molnbaserad tjänst och valde först Google Apps for Business. Men de anställda gillade inte användargränssnittet och it-personalen kämpade med kompatibilitetsproblem. Efter att ha distribuerat Google Apps till 300 av företagets 3 400 användare beslutade de sig för att avbryta samarbetet och i stället satsa på Office 365. ”Om alla hade fått Google hade möjligheten att arbeta offline varit mycket begränsad”, säger Dustin Collins som ansvarar för företagets globala it-infrastruktur. Å andra sidan säger han att: ” Microsoft uppfyller företags behov med rätt sekretess- och datasäkerhetsnivå bättre än Google, som är mer konsumentinriktat … i Office 365 ingår en komplett serie samarbetstjänster inklusive snabbmeddelanden … alla var entusiastiska över beslutet.”

Företag som har gått över från Google Apps till Office 365 säger att de har fått en lösning i företagsklass som ger mycket god avkastning på investeringen.

Den privata vårdleverantören Sensia Hälsovård AB implementerade Office 365 trots att 30 procent av de anställda redan använde Google Gmail. Företaget hade sju olika it-system, vilket innebar stora kommunikationsproblem. Det fanns ingen gemensam distributionslista. Företaget ville ha en enda kommunikations- och samarbetsplattform och valde Office 365 framför Google Apps. ”Gmail är inte intuitivt och när de anställda fick problem med något var det svårt att få hjälp”, säger Anders Franzén, it-strateg på Sensia Hälsovård AB. ”Office 365 har redan ökat personalens produktivitet, vilket innebär att de tillbringar mindre tid med datorn och mer tid med patienterna.”

Läs mer om Office 365

Relaterade artiklar:

Följ oss: Twitter Facebook E-mail LinkedIn

Relaterade resurser:

 

 Video Player Javascript Loader