Vad är molnet?

Vad är molnet?

 

 Vad är molnet?

 

Molnet är olika datorfunktioner och tekniker som tillhandahålls som tjänster i stället för traditionell maskinvara. Programvara och information tillhandahålls via nätverk. Det innebär att användarna får åtkomst till sina program via en webbläsare eller en mobilapp. Den faktiska informationen lagras på fjärrservrar, som kollektivt kallas molnet. Molnet innebär lägre underhållskostnader, enklare hantering och snabbare installation, ungefär som att använda elnätet i stället för en egen kraftgenerator.

Med Microsofts molnplattform får du kostnadseffektiva och lättanvända verktyg som uppfyller dina it-behov. Microsofts molnlösning är baserad på Windows välkända infrastruktur, vilket gör det enkelt att flytta till molnet. Det krävs i stort sett ingen inlärning alls. Och det bästa är att du kan välja en privat eller offentlig molnmodell, eller blanda modellerna, helt efter dina behov.

Med molnet kan du öka produktiviteten avsevärt, oavsett om målet är att skapa en modernare och mer flexibel kontorsmiljö, ansluta e-post- och kalenderfunktioner eller öka kommunikationen i realtid. Är du redo att ta nästa steg mot att börja använda molntjänster i företaget? Kontakta en it-specialist via Pinpoints sökfunktion och ta reda på vilka molntjänster som passar bäst för dig.

Aktuella molnprodukter

Visa alla molnprodukter

Rätt it-expert är bara ett klick bort Hjälpen är bara ett klick bort.

Få svar från lokala svenska it-experter.

Berätta bara vilken produkt eller tjänst du behöver och uppge även din ort eller ditt postnummer.

Träffa experterna>