2 page Case Study
Posted: 6/27/2012
22
Rate This Evidence:

Ministry of Education and Culture Eduuni kokoaa Suomen Opetus- ja kulttuuriministeriön toimialan tietopääoman

Suomen opetus- ja kulttuuriministeriö vastaa osana valtioneuvostoa koulutus-, tiede-, kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopolitiikan kehittämisestä ja kansainvälisestä yhteistyöstä. Ministeriössä havahduttiin huomaamaan, että koko toimialan laajuinen tieto oli hajautuneena postilaatikoihin ja muille säilytys- ja jakopalveluille, eikä virtuaalisia työskentelytiloja ollut. Lisäksi ilmaispalveluiden turvallisuus huoletti ja sähköisten verkostojen toimivuuteen toivottiin parannusta. Tietotulvan keskittämisen ratkaisemiseksi toimialalla otettiin käyttöön sähköinen palveluympäristö, joka kokoaa eri organisaatioiden tiedot yhteen paikkaan.

Opetus- ja kulttuuriministeriössä tarve viestinnän sujuvoittamiseen sekä tietotulvan keskittämiseen oli suuri. Sähköisten verkostojen toimivuuteen haluttiin parannusta sekä verkostomaisempaa toimintatapaa.

Pulma ratkaistiin ottamalla käyttöön Microsoftin SharePoint 2010:llä toteutettu toimialan ja sidosryhmien yhteinen sähköinen palveluympäristö Eduuni. Eduuni-työtilat tarjoavat erilaisille projekteille, hankkeille ja verkostoille työskentelytilan lisäksi myös tallennustilaa, jolloin tieto säilyy toimialan yksityisessä pilvessä.

Uusi, yhtenäinen työskentelytapa ajasta ja paikasta riippumatta

Eduuni tarjoaa työtiloja eri tarkoituksiin ja sisältää myös sosiaalisen median ominaisuuksia sekä mahdollisuuden verkostoitua. Oleellisin tavoite oli sellaisten työtilojen käyttöönotto, jotka palvelevat yli organisaatiorajojen aina sidosryhmiin saakka ajasta, paikasta ja päätelaitteesta riippumatta.

”Edellytyksenä oli helppokäyttöisyys. Käyttäjä voi esimerkiksi kirjautua palveluun oman henkilökohtaisen tilinsä kautta, mutta esiintyä organisaation edustajana. Tällöin työ- ja yksityinen minä pysyvät erillään”, kertoo Suomen Opetus- ja kulttuuriministeriön kehityspäällikkö Sami Saarikoski.

”Ennen palvelun käyttöönottoa kyseltiin jatkuvasti luotettavaa tallennus- ja työskentelytilaa, jonne kaikki pääsisivät helposti. Nyt työyhteisömme arki on helpompaa ja työskentely tehokkaampaa, kun aikaa ei tarvitse tuhlata tietojen etsimiseen”, summaa Saarikoski.


This case study is for informational purposes only. MICROSOFT MAKES NO WARRANTIES, EXPRESS OR IMPLIED, IN THIS SUMMARY.
Solution Overview
Software and Services
Microsoft SharePoint Server 2010

Vertical Industries
  • Education
  • Public Sector

Country/Region
Finland

Languages
Finnish

RSS