Korisničko i partnersko iskustvo
Početna stranica Slušamo vas Naši odgovori Pošaljite nam povratne informacije Obratite nam se
 
Slušamo vas
Naši odgovori
Pošaljite nam povratne informacije
 

Korisničko i partnersko iskustvoKako Microsoft sluša klijente i kako im odgovara?

Aktivno slušanje i odgovaranje na povratne informacije koje šalju klijenti i partneri u svakoj prilici sam je temelj Microsoftove misije isporučivanja softvera i usluga koji ljudima i tvrtkama diljem svijeta omogućuju ostvarivanje njihova punog potencijala. Naš je uspjeh neraskidivo vezan uz poboljšanje ukupnog zadovoljstva korisnika svim našim proizvodima, programima i uslugama.

Naša objedinjena strategija korisničkog i partnerskog iskustva (engl. Customer and Partner Experience, CPE) obuhvaća čitav niz sustava putem kojih slušamo i alata pomoću kojih odgovaramo na potrebe i ideje svojih klijenata i partnera. Među njima su dubinske ankete, internetski forumi, razgovori putem web-mjesta za društveno umrežavanje, veze s natpisom "Obratite nam se" na web-stranicama proizvoda, alati za automatizirano slanje povratnih informacija ugrađeni u naše softverske proizvode i programi koji unaprjeđuju suradnju. U svim smo tim sustavima vrlo temeljito zaštitili privatnost svojih klijenata.

Osim što nam omogućuju bolju komunikaciju s klijentima i partnerima, sustavi putem kojih slušamo vaše potrebe pružaju nam dragocjene povratne informacije koje naše poslovne grupe usmjeravaju prema stvaranju vrjednijih proizvoda i usluga. Kroz raznoliku interakciju koja se odvija putem tih sustava stječemo bolji uvid u potrebe svojih klijenata i partnera, lakše reagiramo na njihove zahtjeve, poboljšavamo kvalitetu proizvoda, gradimo snažnije međusobne veze te potičemo stalne inovacije u našem poslovanju.

Zaključak

Temeljna nam je namjera svim klijentima i partnerima pružiti najbolji mogući sveobuhvatan doživljaj naših proizvoda i usluga te na taj način zauzeti sam vrh tehnološke industrije prema pokazateljima zadovoljstva korisnika. To je osnovna svrha strategije CPE.

Drugim riječima, što je Microsoft uspješniji u stvaranju kulture odgovornosti, slušanja i reagiranja na potrebe klijenata, poboljšanja kvalitete i sigurnosti proizvoda stalnim inovacijama – zbog čega nam korisnici spremnije vjeruju i posluju s nama – to ćemo uspješnije zadovoljavati potrebe svojih klijenata i partnera te se brže približiti krajnjemu cilju.


"Zadovoljstvo korisnika i partnera osnova je lojalnosti Microsoftovim proizvodima. Što je to zadovoljstvo veće, to je veća vjerojatnost da će korisnici kupovati i preporučivati naše proizvode". --Rich Kaplan, korporacijski potpredsjednik, Odjel za klijente i partnere, MicrosoftHvala vam


Ivan Vidaković Ivan Vidaković
General Manager
Microsoft Croatia
Ivan Vidaković