Kliknite ovdje da biste instalirali Silverlight*
HrvatskaPromijeni|Sva Microsoftova web-mjesta
Microsoft Hrvatska
Za novinare 
|PR Kontakt|Arhiva vijesti|Partnerska događanja@Microsoft|Microsoft Hrvatska

Novi zamah Microsoftovog inovacijskog centra u Splitu


U prve tri godine rada MIC Split organizirao je edukacijske programe i radionice za više od 4000 sudionika svih dobnih skupina, kroz 350 edukacijskih tečajeva i radionica, certifikacije informatičkih stručnjaka te podržao mnoge studentske i startup projekte

Split, 21. ožujka 2013. – Grad Split i Microsoft Hrvatska potpisali su sporazum o nastavku suradnje na projektu Microsoftovog inovacijskog centra u Splitu. Trogodišnji će produžetak ugovora samo tijekom sljedećih mjeseci obuhvatiti edukaciju dugotrajno nezaposlenih osoba, EU školu za djelatnike općina, gradova i ustanova Splitsko-dalmatinske županije te ciklus 12 besplatnih edukacija za poduzetnike grada Splita, moglo se čuti na današnjoj konferenciji za medije.

- Grad Split je do sada u MIC uložio 1,3 milijuna kuna i to su najbolje potrošeni novci. Dokaz za to je i projekt AuThink koji su osmislili studenti s FESB-a i FER-a, a koji je namijenjen rehabilitaciji djece s autizmom. Ponosan sam što je baš oko MIC-a u Splitu stvoren ovakav tim mladih ljudi - naglasio je zamjenik splitskog gradonačelnika Jure Šundov.

Microsoftov inovacijski centar Split otvoren je u svibnju 2010. uz podršku Grada Splita i smješten u sklopu kampusa Sveučilišta, u zgradi Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje. Uz centar u Varaždinu, MIC Split dio je svjetske mreže od preko 130 centara, namijenjenih učenicima, studentima, malim i srednje velikim tvrtkama, kao podrška u razvoju inovativnih softverskih rješenja i usluga. MIC je ujedno i inkubator za ICT startupe i središnje mjesto za uključivanje već aktivnih IT tvrtki u suradnju na novim projektima.

U prve tri godine rada MIC Split održao je edukacije i radionice za više od 4000 sudionika svih dobnih skupina. Među njima su osobito zanimljivi kampovi za učenike osnovnih škola, Kids@MIC, edukacije za studente, kao i više od 150 edukacijskih tečajeva i radionica za male i srednje poduzetnike. Samo u proteklih šest mjeseci obrazovalo se više od 700 studenata i 150 ICT profesionalaca, a centri u Splitu i Varaždinu podržali su više od 170 startup tvrtki, kroz BizSpark program.

- Splitski se MIC u posljednje tri godine profilirao kao jedan od značajnih sudionika u regionalnom gospodarstvu te kao oslonac u stvaranju ekonomskih prilika i uspjeha. Izuzetno mi je drago da je dosadašnja suradnja s Gradom Splitom i Sveučilištem u Splitu rezultirala mnogim sjajnim projektima, među kojima svakako moramo istaknuti i Akademiju za mlade softverske tvrtke kao i nedavni uspjeh tima studenata koji će s rješenjem za rehabilitaciju djece i odraslih s autizmom predstavljati Hrvatsku na ovogodišnjem finalu natjecanja Imagine Cup u Rusiji. Vjerujem da će nastavak intenzivnog rada na ovom projektu dati novi zamah kroz obrazovanje osoba svih dobnih skupina, podršku razvoju startup projekata te razvoj malog i srednjeg poduzetništva – zaključio je Draško Ivanišević, Voditelj odjela razvojne platforme i poslovnih rješenja u Microsoftu Hrvatska.

Više informacija o Microsoftovom inovacijskom centru Split dostupno je na stranicama http://split.miccroatia.com/, a o Microsoftovim inovacijskim centrima u svijetu na http://www.microsoft.com/mic/.

###

Microsoft - Osnovan 1975. godine, Microsoft (Nasdaq „MSFT“) danas je vodeća svjetska kompanija u proizvodnji softvera, uslugama i rješenjima koja pomažu pojedincima i tvrtkama da u potpunosti ostvare svoje potencijale. Za više informacija o Microsoftu, posjetite Web stranice http://www.microsoft.com/croatia ili http://www.microsoft.com/presspass/

Dodatni materijali


Objava_MIC_Split.docDodatne informacije, samo za novinare:

Web stranice: http://www.microsoft.com/croatia/press/default.mspx

Maksima komunikacije

Ivan Polojac

Email: microsoft@maksima.hr

T: +385 1 455 22 27

F: +385 95 7000 251


Grad Split

Marina Protić

Email: marina.protic@split.hr

T: +385 21 310 040

F: +385 21 310 254

W: http://www.split.hr


©2014 Microsoft Corporation. Sva prava pridržana. Obratite nam se |Uvjeti uporabe |Zaštitni znaci |Izjava o privatnosti