Publiceret: 10/6/2010
Visninger: 504
Bedøm casen:

ECCO Microsoft virtualisering gør det lettere for ECCO at være på forkant med udviklingen

Om virksomheden

ECCO er et af de største skobrands i verden. Virksomheden, der blev grundlagt i 1963 i Bredebro, har solgt over 300 millioner par sko, beskæftiger godt 15.000 medarbejdere og har cirka 3.800 salgssteder fordelt over 90 lande.

Udfordringen

ECCO står overfor at virtualisere sine servere på kontorer og fabrikker i det meste af verden. Målet med virtualiseringen er at gøre det lettere og hurtigere for it-medarbejderne i virksomheden at afhjælpe problemer, spare penge på licenser og sikre en grønnere linje på it-siden. Men beslutningen om at virtualisere var ikke lige til for teknikgruppen i ECCO i Bredebro.

“Vi havde to fronter, der var meget klart trukket op: Den ene front ville have Microsofts Hyper-V og den anden front ville have en anden løsning,” siger it-specialist Alex Mærsk.

For at afgøre hvilken løsning man skulle vælge, søgte ECCO råd hos it-rådgivningsvirksomheden EG. I EG’s analyse blev alle medarbejdere i ECCOs teknikgruppe bedt om at fortælle, hvilke specifikke krav de havde til en kommende virtualiseringsplatform.

*
* Virtualisering med Hyper-V føles skræddersyet til vores behov i ECCO. Helt konkret har vi her i it-afdelingen fået en platform, der gør, at vi kan opdage fejl, inden de faktisk bliver til reelle problemer– vi handler på forkant med Hyper-V i stedet for på bagkant, som vi gjorde før. Hyper-V gør det muligt for os at levere løsninger med kortere ”time to market”. De store reduktioner på strøm i form af færre fysiske servere har lagt sig rigtig godt i sporet af den omkostningsbevidsthed, vi har i ECCO samtidig med, at vi også sparer på miljøet *

Alex Mærsk
it-specialist
ECCO

*

Løsningen

Efter analysearbejdet fremlagde EG deres rapport for teknikgruppen i ECCO, og her var konklusionen klar: Hyper-V er den bedste virtualiseringsplatform for ECCO. EG lægger i deres anbefaling vægt på, at Hyper-V understøtter ECCOs samlede it-platform bedst muligt og giver store besparelser på licenser og løbende vedligeholdelse. EG fremhæver desuden, at medarbejderne i ECCOs teknikgruppe allerede i forvejen har en stor viden om hele Microsoft-platformen, hvorfor migreringen vil være betydeligt lettere end med en anden virtualiseringsløsning.

“Selv om fronterne virkelig var trukket hårdt op, så var det efter EG’s anbefalinger en fuldstændig afklaret teknikgruppe, der valgte Hyper-V,” siger Alex Mærsk.

Migreringen fra fysiske til virtuelle servere gik i gang i april måned 2010. Processen er kørt over forventning indtil videre. Målet for migreringen, der forventes afsluttet i midten af 2011, er i første omgang at omdanne 50 procent af ECCOs 300 fysiske servere til virtuelle. De tiloversblivende fysiske servere skal bruges til at agere host for flere virtuelle servere og klare yderligere workloads. Ændringen fra fysiske til virtuelle servere vil ikke kunne mærkes af de mange tusind ECCO-medarbejdere, der dagligt bruger virksomhedens it-systemer.

Fordele

For Alex Mærsk og de andre it-medarbejdere i ECCOs teknikgruppe er den helt store fordel ved integrationen mellem System Center Operations Manager og System Center Virtual Machine Manager, at det giver mulighed for at opdage fejl langt tidligere, og før de bliver til reelle problemer.

“Vi har aldrig kunne se så mange detaljer i overvågningen af systemerne, som efter vi har fået System Center Operations Manager. Det gælder både i det virtuelle lag og på vores fysiske infrastruktur. Vi kan se potentielle fejl lang tid, før de bliver til egentlige fejl og dermed problemer,” siger Alex Mærsk.

Den mere detaljerede overvågning af applikationer med Operations Manager og Virtual Machine Manager har betydet en ændring i arbejdsopgaverne i ECCOs teknikgruppe. Mange af de reaktive opgaver med at reparere og afhjælpe problemer på virksomhedens it-platform, er erstattet af mere proaktive opgaver som for eksempel at optimere performance og udvikle nye løsninger og koncepter hurtigere.

Grøn it giver kontante besparelser

En fordel, der ikke bare påvirker it-afdelingen men hele forretningen i ECCO, er det grønne aspekt ved virtualisering. Via løsningen med Hyper-V styrker ECCO sit fokus på at begrænse miljøpåvirkninger, som efter endt migrering vil have en væsentlig mere strømbesparende it-platform.

Men ECCOs grønne it-profil betyder også kontante besparelser i form af mindre strømforbrug og færre dyre licenser til de fysiske maskiner.

“Normalt tror folk, at investeringer i grøn it gør it-platformen dyrere. Sådan er det ikke for os med Hyper-V. Vi kommer til at spare rigtig mange penge, når migreringen er fuldendt – op mod 75 procent på strøm og 40 procent på licenser i forhold til fysiske servere,” siger Alex Mærsk.

Alt i alt har ECCO fået en platform, som både passer til virksomhedens forretning og samtidig giver ECCO et endnu grønnere brand.

Løsningen - kort fortaltOrganisations størrelse
15000 medarbejdere

Organisationsprofil

ECCO er et af de største skobrands i verden. Virksomheden, der blev grundlagt i 1963 i Bredebro, har solgt over 300 millioner par sko, beskæftiger godt 15.000 medarbejdere og har cirka 3.800 salgssteder fordelt over 90 lande.


Situationen

ECCO vil virtualisere sine servere. Virtualiseringsbeslutningen var ikke lige til for teknikgruppen, hvor to fronter var meget klart trukket op: Microsofts Hyper-V versus en anden løsning. It-rådgivningsvirksomheden EG rådgav ECCO i forhold til valget.


Løsningen

EG’s konklusion var klar: Hyper-V er den bedste virtualiseringsplatform for ECCO. På baggrund af EG’s rapport besluttede ECCO at virtualisere udelukkende med Hyper-V.


Fordele
  • Detaljeringsgrad i overvågning af driften via System Center Operations Manager og System Center Virtual Machine Manager gør det muligt at være på forkant med fejl på systemerne
  • Bedre rekrutteringsgrundlag – let at finde dygtige medarbejdere med Microsoft-kompetencer
  • Store energibesparelser styrker ECCOs grønne brand
  • Økonomiske besparelser – op til 75 procents reduktion i strøm og 40 procents reduktion i licensomkostninger

Software & Services
  • Microsoft Hyper-V Server
  • Windows Server 2008 R2
  • Microsoft System Center Operations Manager 2007 R2
  • Microsoft System Center Virtual Machine Manager 2008 R2

Industri(er)
Manufacturing & Resources

Land
Denmark

Languages
Danish

Partner(e)
EG