Publiceret: 9/1/2011
Visninger: 76
Bedøm casen:

Lind & Risør Byggefirma sparer op til 15 procent og optimerer arbejdsprocesserne med fleksibel licensering

For at reducere omkostningerne og give medarbejderne adgang til ensartet, opdateret teknologi indgik arkitekt- og byggefirmaet Lind & Risør en Microsoft Volume Licensing Open Value-aftale. Takket være aftalerne Open Value Organization-Wide og Subscription og fordelene ved den medfølgende Software Assurance har firmaet adgang til den sidste nye Microsoft-software, og herudover optimerer de produktiviteten og sparer op til 15 procent på deres licensomkostninger.

Virksomhedsbehov

Lind & Risør har siden 1980 bygget individuelt designede huse i høj kvalitet til en overkommelig pris. Som mange andre byggefirmaer oplevede firmaet en nedgang i forretningen under den globale finanskrise, der begyndte i 2008, og begyndte at søge nye måder at reducere omkostningerne på. Et af de områder, firmaet fokuserede på, var softwarelicensering.

Lind & Risør har i adskillige år haft en Microsoft Volume Licensing Open Value Organization-Wide-aftale og nydt godt af fordelene ved Software Assurance. Aftalen dækker Microsoft Office Professional Plus, Microsoft Exchange Server Messaging-software, Microsoft SQL Server-software til dataadministration og operativsystemet Windows Server. Firmaet købte OEM-licenser til Windows klientoperativsystemet samtidig med købet af nye computere.

Da firmaet i 2010 skulle forny sin Open Value Organization-Wide-aftale, kørte størstedelen af de 65 pc'er stadigvæk Windows XP, mens resten kørte Windows 7. Firmaet havde ikke inkluderet Windows-klienten i Volume Licensing-aftalen, fordi de typisk kun opgraderede nogle få pc'er ad gangen, når ny hardware skulle licenseres. Da Windows XP nærmede sig den dato, hvor det ikke længere var i handlen, ønskede Lind & Risør at opgradere deres resterende pc'er til Windows 7 og var på udkig efter en løsning, der var mere omkostningseffektiv end at købe OEM-licenser. Eftersom markedsforholdene også stadigvæk var uforudsigelige, kunne firmaet ikke præcis forudse, hvor mange licenser der var behov for over en treårig periode.

*
* Vi sparede ikke alene penge her og nu med lejeaftalen Open Value Subscription, vi reducerede også administrationstiden, fordi vi kun skulle yde support til én version af Windows-operativsystemet. *

Anders Christensen
IT Manager
Lind & Risør

*
"Vi ønskede en løsning, hvor vi kunne købe alle vores Windows-licenser under én samlet aftale, men vi havde brug for fleksibiliteten til at sige 'I år har vi brug for 65 licenser, næste år har vi måske kun brug for 50 og næste år igen har vi måske brug for 70’", siger Anders Christensen, IT Manager hos Lind & Risør.

Løsning
Anders Christensen diskuterede licensproblemerne med firmaets Microsoft Volume Licensing-partner, Msec a/s, som Lind & Risør har samarbejdet med siden 2005. Msec anbefalede, at firmaet købte Windows 7-licenser under lejeaftalen Microsoft Open Value Subscription, som omfatter Software Assurance.

Lind & Risør har med lejeaftalen ret til at køre softwaren på alle deres licenserede pc'er i aftaleperioden. Firmaet betaler en lavere fast pris pr. pc, lige så længe de bruger softwaren. Firmaet kan reducere antallet af licenser i de år, hvor antallet af pc'er falder, og øge antallet, når de får flere pc'er igen.

Da Lind & Risør underskrev aftalen i maj 2010 kunne de øjeblikkeligt drage nytte af opgraderingsrettighederne i den medfølgende Software Assurance til opgradering af deres pc'er til Windows 7.

Firmaet planlægger at opgradere til Microsoft Exchange Server 2010, Microsoft SQL Server 2008 og Microsoft Office Professional Plus 2010 i slutningen af 2011 og gøre brug af de Software Assurance-opgraderingsrettigheder, der følger med Open Value Organization-Wide-aftalen. Herudover bruger Lind & Risør Software Assurance Home Use Program til at give medarbejderne licenserede udgaver af Office Professional Plus 2010, som de kan installere på deres hjemme-pc'er, så de kan arbejde hjemme og lære softwaren at kende, før opgraderingen udføres.

Ind imellem bruger Anders Christensen også Software Assurance 24x7 Problem-løsnings-support, og han benytter hyppigt Microsoft TechNet for Software Assurance til at evaluere ny software fra Microsoft. "Når jeg hører om ny Microsoft-teknologi fra en kollega, kan jeg afprøve den gennem TechNet og se, om den kan løse et bestemt problem for os, før vi investerer i den", siger Anders Christensen.

Fordele
Lind & Risør har høstet adskillige fordele fra Microsoft Volume Licensing Open Value-aftalerne, herunder:

• Besparelser på op til 15 procent på licensomkostningerne. Lind & Risør har med lejeaftalen Open Value Subscription sparet 10 til 15 procent på Windows-licenser. "Vi sparede ikke alene penge her og nu med en Open Value Subscription-aftale, vi reducerede også administrationstiden, fordi vi kun skulle yde support til én version af Windows-operativsystemet", siger Anders Christensen.

• Øget fleksibilitet ved køb. Lejeaftalen Open Value Subscription hjælper Lind & Risør med at strømline deres køb af Microsoft-operativsystemer og giver fleksibilitet til at ændre antallet af Windows-licenser, i takt med at forretningsforholdene ændres. "Uforudsigeligheden ved det aktuelle marked for opførelse af huse gør det meget vigtigt for os at have fleksibilitet til at ændre licensaftalen”, siger Anders Christensen.

• Optimerede arbejdsprocesser. "At have ensartet software på tværs af virksomheden har været med til at optimere arbejdsprocesserne, fordi vi alle arbejder med de samme programversioner. Vi kan også implementere systemer, som vi allerede har testet via TechNet, så vi ved, hvad systemerne kan gøre for os", siger Anders Christensen. Herudover betyder dét, at medarbejderne har Microsoft Office-programmer til brug i hjemmet via Home Use Program, at der spares tid til uddannelse, og at produktiviteten forbedres.

• Bedre produktbeslutninger. "Det er en stor fordel, at vi kan evaluere et produkt via TechNet og demonstrere det for ledelsen, før vi investerer i det", siger Anders Christensen. "Nogle gange finder vi ud af, at vi har brug for en anden udgave, end vi først antog, så TechNet har helt sikkert hjulpet os med at træffe den rette beslutning om, hvilket produkt vi har brug for".
Løsningen - kort fortaltOrganisations størrelse
200 medarbejdere

Organisationsprofil

Lind & Risør, der har hovedsæde i København, er et af Danmarks største byggefirmaer, der opfører boliger til private. Firmaet tilbyder arkitektur- og konstruktionsserviceydelser.


Software & Services
  • Windows 7
  • Windows Server 2008 Enterprise
  • Microsoft SQL Server 2008 Standard
  • Microsoft Exchange Server 2010 Enterprise

Industri(er)
Architecture, Engineering & Construction

Land
Denmark

Languages
Danish

Partner(e)
Msec a/s