Publiceret: 10/13/2011
Visninger: 110
Bedøm casen:

Terapi Nord Selvstændig organiserer blomstrende virksomhed med Microsoft Office

– Når jeg står op om morgenen, er det ikke radioen, jeg tænder først, men Outlook. Her ligger hele mit liv og alt det, jeg skal nå i løbet af dagen. Derfor skal jeg ikke gå og bruge kræfter på at huske – eller glemme – en masse ting, siger Mette Glargaard Andersen.

De fleste selvstændige vil gerne have succes, men det er nok de færreste, der formår at holde helt så mange bolde i luften som den succesfulde psykoterapeut med klinik på Frederiksberg. Aktiviteterne spænder over foredrag, forfatter- og udgivervirksomhed til parterapi og professionel coaching – mens kundegruppen bl.a. tæller oplysningsforbund, virksomheder, kunstnere og højtprofilerede erhvervsfolk.

*
* Når jeg står op om morgenen, er det ikke radioen, jeg tænder først, men Outlook. Her ligger hele mit liv og alt det, jeg skal nå i løbet af dagen. *

Mette Glargaard Andersen
*


– Jeg giver mennesker nogle redskaber, der gør det lettere for dem at finde ud af, hvem de egentlig er og få det ud over rampen. For i længden kan du ikke fremstå troværdig og fungere optimalt uden at have din personlighed med. Uanset om du vil lede en koncern eller have et godt parforhold, siger Mette Glargaard Andersen.

”Klart det bedste styresystem”
Som tidligere it-underviser har hun mange års erfaring med at lære it-værktøjer at kende og anvende dem i praksis, og i dag kører hun selv Windows 7 som styresystem.

– Jeg tror, at jeg har brugt de skiftende Windows-systemer de seneste 15 år og jo, der har været smuttere ind i mellem. Til gengæld er Windows 7 efter min mening det bedste styresystem til dato. Det starter og lukker hurtigere end tidligere versioner og fungerer kort sagt bare, siger hun.

– For eksempel kan jeg i dag blot lukke låget på min pc, lade den gå i dvale om aftenen og arbejde videre, hvor jeg slap dagen efter. Dét slap vi ikke godt fra med de tidligere versioner. Stabiliteten er ganske enkelt blevet bedre hele vejen igennem, og jeg får ikke fejlmeddelelser om alt muligt hele tiden. På den måde kan jeg arbejde langt mere koncentreret, siger Mette Glargaard Andersen.

Organiserer pressearbejdet i Excel
Ligeledes er hun begejstret for programmerne i Microsoft Office, som hun anvender til så mange formål, at de reelt erstatter selv kostbare virksomhedssystemer.

– Jeg tror nærmest, at jeg bruger Excel som et firma ville bruge et avanceret CRM-system. Lige nu er jeg f.eks. ved at udgive min bog nummer to og laver en masse PR-arbejde. Derfor krydser jeg konstant rundt mellem postlister i Outlook, pressemateriale i Word og kortlægning af mine journalistkontakter i Excel. Office-programmerne hænger så godt sammen, at jeg kan genbruge alt på kryds og tværs. Det sparer en masse arbejde og tid, mener Mette Glargaard Andersen.

”En intuitiv og umiddelbar arbejdsform”
Tilsvarende bruger hun OneNote til både idéudvikling og til relativt avanceret processtyring. Eksempelvis i forbindelse med planlægning og produktion af en række videokurser om selvværd, stresshåndtering og personlige forandringsprocesser.

– Jeg noterer alle mine ideer ned i OneNote, ganske enkelt fordi det er så bekvemt. Det er også rart, at programmet selv sørger for hele tiden at gemme ændringer, så jeg ikke skal rode med forskellige dokumentversioner. Men jeg bruger det også til at organisere omfattende projekter som f.eks. produktion af videokurser, siger Mette Glargaard Andersen. Hun tilføjer dog, at anvendelsen af OneNote er en ret ny foreteelse.

– Indtil for halvandet år siden kendte jeg slet ikke OneNote – og det har jeg lidt svært ved at forstå i dag. For det er meget alsidigt og understøtter en intuitiv og umiddelbar arbejdsform, som passer mig ret godt, siger hun.

Konkurrenterne kan ikke følge med
Efter 15 år som selvstændig erkender Mette Glargaard Andersen, at hun aldrig kunne forestille sig at blive lønmodtager igen.

– Det går i blodet at være selvstændig, at søsætte mine egne ideer, opbygge en forretning og se den blomstre. Men det stiller også nogle ret skrappe krav. Jeg skal være god til at organisere og til at prioritere min tid. Derfor har jeg brug for nogle velfungerende, logiske og gennemtænkte værktøjer, siger hun.

– Jeg har interesseret mig for IT i mange år og prøver løbende de forskellige kontorprogrammer og tjenester, der er derude. Efterhånden har jeg også været hele raden rundt, og de udmærker sig alle sammen på hver deres måde. Men når det er sagt, så kommer ingen af konkurrenterne op på siden af Microsoft Office, når vi sammenligner programmernes integration, alsidighed og brugervenlighed, konstaterer Mette Glargaard Andersen.

”Man skal huske at slappe af!”
På trods af de mange professionelle gøremål er hun også meget bevidst om at kunne koble helt af.

– Nogle selvstændige har svært ved at slappe af, bl.a. fordi det vælter frem med arbejdsrelaterede mails, når man bare lige skal se, om der er nogle private beskeder en helt almindelig aften. Det er helt afgjort en stressfaktor. Derfor har jeg lavet en klar opdeling i Outlook mellem forskellige arbejdsrelaterede mailkonti og min private mail. Det var ikke svært og sparer mig for at blive stresset i dag over ting, jeg alligevel først kan tage mig af i morgen, siger Mette Glargaard Andersen.
Løsningen - kort fortalt
Organisationsprofil

Mette Glargaard Andersen er selvstændig psykoterapeut, inspirator og mentor. Hun giver private konsultationer, holder foredrag hos virksomheder, producerer videokurser og udgiver bøger, der giver mennesker værktøjer til at fungere optimalt professionelt og privat.


Situationen

En samlet løsning, der gjorde det muligt at organisere aftaler, kommunikation, ideer og planlægning.


Løsningen

Microsoft Office 2010


Fordele
  • Et omfattende – men sammenhængende – løsningsunivers, hvor alle værktøjer er integreret
  • Let overblik over aftaler og korrespondance
  • Nem og logisk brugergrænseflade
  • Gør det muligt at planlægge et omfattende antal aktiviteter uden ekstern assistance

Software & Services
  • Microsoft Office
  • Windows 7

Industri(er)
Health Provider

Land
Denmark

Forretningsbehov
Business Productivity

Udfordringen
Personal Productivity

Languages
Danish