Publiceret: 12/22/2011
Visninger: 189
Bedøm casen:

mertz Mertz sparer penge og giver medarbejderne nye muligheder med Office 365

Selv om virksomheden har snart 100 år på bagen, er man ikke bange for at satse helt nyt hos Johs. Mertz A/S – i daglig tale Mertz. Heller ikke selv om det påvirker nogle af firmaets centrale processer.

– Med Microsoft Office 365 er vi sluppet for en masse besvær, sparer ca. 20.000 kroner årligt på ren IT-drift og får muligheder, vi ikke havde før. Som f.eks. at læse mails på telefonen og lette kommunikationen internt, siger controller og it-ansvarlig Klaus Hermann fra Mertz.

Virksomheden har ca. 100 ansatte og sælger landsbrugsmateriel via tre salgscentre. Desuden har man et stort sortiment indenfor jagt, fiskeri og outdoor orienteret mod private kunder.

”Office 365 kører virkelig godt”

– Tidligere skulle vi selv holde styr på licenser, drive en Exchange-server, tage backup og sørge for at opdatere spamfilteret. Det slipper vi helt for i dag, forklarer Klaus Hermann.

Virksomheden skiftede – som en af de første i Danmark – til Microsoft Office 365 i juni 2011, blandt andet på anbefaling fra it-partneren, IT-Alliancen, ’og de plejer at have ret. Det havde de også denne gang. Office 365 kører virkelig godt,’ konstaterer Klaus Hermann. I dag har virksomheden ikke blot adgang til virtuel Exchange, SharePoint og Lync, men lejer også Office online og holder automatisk styr på alle licenser.

Langt nemmere at administrere

En af konsekvenserne er, at det er blevet langt nemmere at oprette nye brugere, end det var tidligere – det tager ifølge Klaus Hermann knap fem minutter inkl. lokal konfiguration. Ligeledes har Johs. Mertz tegnet forskellige Office 365 abonnementer afhængig af, om brugerne skal have fuld adgang via Office-pakken eller blot skal tjekke mail online. Virksomheden kan selv oprette eller nedlægge mailkonti fra det ene øjeblik til det næste og betaler kun for de konti, man faktisk har i drift.

– Office 365 giver os fleksibel adgang til præcis de ydelser, de ansatte har behov for. For eksempel er det en superbillig måde at give vores montører mailadgang. Det er en stor fordel, at de har konstant adgang til alle de servicebreve, vores leverandører sender ud i stedet for, at de skal huske at skrive dem ud hjemmefra, forklarer Klaus Hermann.

Tilsvarende har virksomheden fået adgang til ydelser, som man oprindelig egentlig ikke kunne se meningen med.

”Ydelse og stabilitet er imponerende”

– Oprindelig vidste jeg f.eks. ikke, om vi reelt fik brug for Lync. Men det er blevet populært og har bl.a. vist sig at være smart, når de butiksansatte har behov for hurtigt at spørge en kollega i en anden butik om et eller andet, siger Klaus Hermann. På sigt satser virksomheden også på at anvende SharePoint online, ligesom man jævnligt opsøges af andre mellemstore virksomheder, der vil høre om erfaringerne med Office 365.

– Jeg forstår godt, at nogle er skeptiske. Men jeg må sige, at ydelsen og stabiliteten er imponerende. Vi har ikke oplevet nedbrud, og responstiden er fuldt på højde med, da serveren stod og brummede i kælderen. Vi kan kort sagt ikke mærke, at vores mails reelt ligger i en serverpark i Irland, siger Klaus Hermann.

Løsningen - kort fortalt
Partner Profile

IT-Alliancen ApS +45 70 23 54 99 www.it-alliancen.dk


Situationen

Johs. Mertz A/S blev grundlagt i 1915 som maskinhandel i Nykøbing Falster og er siden vokset til en række afdelinger, der både handler med landbrugsmateriel samt med udstyr til jagt, fiskeri, outdoor og have. Virksomheden har ca. 100 medarbejdere og er stadig familieejet.


Fordele
  • Sparer ca. 20.000 kroner årligt på IT-drift
  • Fleksibel løsning med et gennemskueligt og forudsigeligt omkostningsniveau
  • Lynhurtig responstid – helt på højde med f.eks. mailløsning baseret på egendriftet server
  • Ingen investeringer i hard- og software. Der betales kun pr. antal brugere
  • Muligt at skalere pakker i forhold til brugernes behov
  • Nem og hurtig konfiguration pr. webgrænseflade
  • Adgang til både mail, SharePoint og alsidig kommunikation via Lync

Software & Services
Microsoft Office 365

Industri(er)
Power & Utilities

Land
Denmark

Languages
Danish

Partner(e)
IT Alliancen