Publiceret: 1/10/2012
Visninger: 149
Bedøm casen:

Obton Førende investeringsselskab holder styr på sikkerhed og support med Windows Intune

Situation

Hver eneste dag sender solen så meget energi ned på vores klode, at det svarer til 6.000 gange det samlede, globale energiforbrug. Derfor er potentialet i at udnytte strålerne til f.eks. elproduktion nærmest ubegribeligt stort.

– Realistisk betragtet vil 14 procent af al strøm om tyve år kunne stamme fra solanlæg, og pt. opføres solenergiinstallationer af industrielt tilsnit i et imponerende tempo. Det giver nogle interessante investeringsmuligheder, som vi gør tilgængelige for mindre og middelstore investorer, forklarer Anders Marcus, adm. direktør og partner, Obton A/S.

Som virksomhed har Obton kun fem år på bagen, men er under hastig vækst og allerede blandt Danmarks største udbydere af investeringsprojekter i europæiske solcelleanlæg. For tiden administrerer man investeringer for over en milliard danske kroner, og flere af de pt. 12 medarbejdere rejser hyppigt til Tyskland, Italien og Spanien for at besøge installationer i drift og under opførsel.

– Det er afgørende for os, at vi hele tiden er tilgængelige. Vores kunder investerer typisk fra en million kroner og op, og de forventer rimeligvis et ganske højt serviceniveau. Samtidig skal vores mange følsomme kunde- og projektdata være sikre, også selv om de ligger på en bærbar pc, siger Anders Marcus.

*
* Det er afgørende for os, at vi hele tiden er tilgængelige. Vores kunder investerer typisk fra en million kroner og op, og de forventer rimeligvis et ganske højt serviceniveau. Samtidig skal vores mange følsomme kunde- og projektdata være sikre, også selv om de ligger på en bærbar pc. *

Anders Marcus
adm. direktør og partner
Obton A/S

*

– Derfor havde vi behov for en effektiv sikkerhedsløsning, der også fungerer på distancen, samt for et centralt overblik over klientmaskinerne, uanset hvor medarbejderne befinder sig, tilføjer han.

Løsning

Da Obton alligevel skulle flytte til større og bedre lokaler, anbefalede Sesto IT, der driver virksomhedens infrastruktur, at man også kiggede alle eksisterende systemer igennem.

– Vi nåede hurtigt frem til, at Windows Intune ville være den rigtige løsning at anbefale Obton, siger Søren Schriver Guldborg, Sesto IT.

Intune indeholder de ønskede antivirusfunktioner samt fjernovervågning. Løsningen er tillige skybaseret og eliminerer i vidt omfang behovet for en lokalt driftet sikkerhedsinfrastruktur, forklarer han. Samtidig gav et abonnement på Intune en række andre muligheder – bl.a. adgang til Windows 7 Enterprise.

Windows 7 Enterprise indeholder en række markante forbedringer indenfor brugergrænseflade og sikkerhed, som vi gerne ville give alle adgang til – men det ville ikke blive helt billigt. Med Intune kunne vi imidlertid løfte alle medarbejdere op på platformen på én gang for en ret overkommelig pris, siger Anders Marcus.

– Et af de vigtigste elementer er krypteringsfunktionen BitLocker, der i realiteten gør det umuligt for uvedkommende at få adgang til data i vores maskiner. Det er af meget stor betydning, fordi vi ofte er nødt til at tage følsomme data med på bærbare computere, når vi er ude at rejse, tilføjer han.

Fordele

Allerede under de første scanninger med Windows Intune viste løsningen sit værd, siger Søren Schriver Guldborg fra Sesto IT.

– Intune giver fjernoverblik over alle tilknyttede klientmaskiner. Derfor kunne jeg med det samme se, at nogle medarbejdere ikke havde alle opdateringer til Windows og klientprogrammer installeret. Det ville tidligere have krævet en hel del tid at finde ud af og krævet fysisk adgang til maskinerne, siger han.

Tilsvarende vil han fremover modtage advarsler på mail, hvis en af Obtons maskiner f.eks. inficeres med en virus eller anden skadelig kode – uanset hvor i verden den pågældende pc måtte befinde sig.

– Det er af stor betydning for os, at Sesto IT nu bliver i stand til at agere proaktivt, hvis de kan se, at der er ved at opstå problemer med en af vores maskiner. Jeg er ret sikker på, at det i det lange løb vil spare både tid og penge, fordi vi ganske enkelt får mindre behov for assistance. Samtidig har Intune vist sig at fungere meget driftssikkert, og det er også et betydeligt plus i vores bog, vurderer Anders Marcus.

Søren Schriver Guldborg vurderer også, at medarbejdernes computere opleves som en smule hurtigere, fordi ”Intune ganske enkelt bruger færre ressourcer på klientmaskinerne end de antivirusløsninger, der i dag dominerer på det professionelle marked.”

Endelig giver Intunes administrationsmodul et komplet overblik over al den software, der er installeret på klientmaskinerne. Det sikrer, at Obton let kan holde styr på softwarelicenserne, så virksomheden hverken betaler for meget eller for lidt.

– Nu er det jo ikke så længe siden, vi begyndte at anvende Intune. Men jeg er sikker på, at de sikkerheds-, overvågnings- og supportfordele, vi høster i dag, kun vil få endnu større betydning, når vi bliver 15 eller 20 ansatte, tilføjer Anders Marcus.

Løsningen - kort fortalt
Organisationsprofil

Obton A/S er blandt Danmarks største udbydere af investeringsprojekter i europæiske solcelleanlæg. Virksomheden blev stiftet i 2006, og administrerer i dag investeringer for ca. en mia. danske kroner. I 2010 udbød selskabet projekter for i alt 550 mio. kr.


Situationen
Virksomheden ønskede en prisbillig, driftssikker administrations- og antivirusløsning.


Løsningen

Windows Intune med licens til Windows 7 Enterprise


Fordele
  • Velfungerende og prismæssigt attraktiv antivirusløsning, der bruger færre systemressourcer end konkurrerende produkter
  • Windows Intune sikrer, at alle maskiner altid er udstyret med nyeste software- og sikkerhedsopdateringer 
  • Har gjort det muligt at maksimere datasikkerheden på bærbare enheder via BitLocker 
  • Mulighed for central og proaktiv administration via fjernovervågning af klientmaskiner samt anvendelse af alarmer til administrator, f.eks. i forbindelse med virusangreb

Hardware


Third Party Software


Software & Services
Windows Intune

Industri(er)
Capital Markets/Securities

Land
Denmark

Languages
Danish