Publiceret: 1/10/2012
Visninger: 272
Bedøm casen:

Resonans Windows Intune og Office 365 giver Resonans sikker dataadgang overalt

Situation

Der er mange aktører på markedet for ledelses- og organisationsudvikling, der deltager i debatten om, hvordan man bedst optimerer anvendelsen af ressourcerne i offentlige og private virksomheder. Det gælder også konsulenterne hos Resonans, der imidlertid udmærker sig ved en kombination af tung, akademisk ballast og omfattende erfaring fra en lang række organisationer.

Det er bl.a. disse kvaliteter, der har gjort det knap ti år gamle firma i stand til at rådgive kunder i den absolutte sværvægtsklasse. Blandt andet Novo Nordisk og Nordea samt store offentlige kunder som f.eks. Gentofte Kommune.

– Til gengæld erkender vi blankt, at vi ikke er specielt stærke på it-feltet. Vi går ret beset mest op i, om vores primære arbejdsværktøjer er tilgængelige, og om vi kan sende og modtage mails, siger cand. psych. Lene Flensborg, direktør og ledende partner i Resonans.

Ét kunne de 12 fastansatte medarbejdere hos Resonans dog blive enige om; De var grundigt trætte af den server, som husede virksomhedens mailservice- og storagefaciliteter.

– Den larmede temmelig meget og brugte for 5.000-6.000 kroner strøm om året. Så da den endelig brød ned, var der ikke ret megen tvivl om, at vi skulle vælge en anden vej, forklarer Lene Flensborg.

Løsning

Faktisk havde virksomheden længe talt om, hvad der skulle erstatte serveren, når den en dag gik til de evige hardwaremarker, og buddene gik på alt fra Google Apps til en blanding af Dropbox og OpenOffice.

– Men ingen af delene var optimale. Vi ville jo gerne have en løsning, der både var stabil, nem at administrere og som virkede optimalt sammen med de løsninger, vores kunder kører. Derfor anbefalede vores it-partner – HAMMERSTAD – at vi i stedet satsede på en kombination af sikkerheds- og administrationsværktøjet Windows Intune samtOffice 365, der begge er 100 procent skybaserede, siger Lene Flensborg.

IT-konsulent Hasan Rahman fra HAMMERSTAD forklarer, at kombinationen på mange måder gav ualmindeligt god mening for Resonans.

– Medarbejderne hos Resonans bevæger sig rigtig meget rundt i verden. De rejser, arbejder hjemmefra eller er ude hos kunderne og kan godt være væk fra kontoret i længere tid. Her er det praktisk, at Intune gør det muligt for mig at se, om en af deres computere skulle være inficeret med en virus – uanset hvor vedkommende fysisk befinder sig – og at jeg også kan hjælpe dem med praktisk taget et hvilket som helst it-problem på distancen. Det sparer dem for både tid og penge, siger han.

*
* Med kombinationen af Intune og Office 365 har vi både fået sikkerhed og let administration, stabil, ekstern lagring og automatisk backup. Men det ville være løgn at sige, at vi lægger mærke til det i hverdagen, for det gør vi sådan set ikke. Det virker bare. *

Lene Flensborg
cand. psych., direktør og ledende partner
Resonans

*

Fordele

Anvendelsen af Intune er – ligesom anvendelsen af Office 365 – abonnementsbaseret og indeholder samtidig licens til én kopi af Windows 7.

– Derfor gav abonnementet på Intune os adgang til en samlet opgradering til Windows 7 for en meget konkurrencedygtig pris, siger Lene Flensborg. Således anslår Hasan Rahman fra HAMMERSTAD, at trækker man prisen på Windows-licensen fra den månedlige pris på Windows Intune, betaler Resonans kun er en lille brøkdel af prisen på en konkurrerende antivirusløsning – der vel at mærke ikke indeholder alle de samme muligheder for fjernadministration og overvågning som Intune.

– Med Intune har vi fået en løsning, hvor maskinerne holdes beskyttet og opdateret, uanset hvor vi befinder os. Vel at mærke uden at vi skal bede HAMMERSTAD om at dukke op i tide og utide for at hjælpe. Det er vi virkelig glade for, siger Lene Flensborg.

– Samtidig bruger Intune ikke nær så mange ressourcer på maskinerne som mange andre sikkerhedsprodukter. Derfor generer de ikke brugerne i samme grad – og det må jo også siges at have en vis betydning, tilføjer Hasan Rahman.

I det daglige skænker medarbejderne hos Resonans det dog ikke mange tanker, hvorOffice 365 slutter ogIntune begynder. De kan bare konstatere, at serveren er væk, at mailsystemet virker og at dokumenterne altid ligger et klik væk – ikke på W-drevet, men i skyen på et afMicrosofts datacentre.

– Med kombinationen af Intune og Office 365 har vi både fået sikkerhed og let administration, stabil, ekstern lagring og automatisk backup. Men det ville være løgn at sige, at vi lægger mærke til det i hverdagen, for det gør vi sådan set ikke. Det virker bare, siger Lene Flensborg.

– Samtidig slipper vi for at se og høre på en strømslugende server, der jo skulle vedligeholdes og opdateres – hvilket jo heller ikke var helt gratis. Så over tid er der ingen tvivl om, at vi kommer til at spare en hel del penge, vurderer hun.

Løsningen - kort fortalt
Organisationsprofil
Resonans har specialiseret sig i ledelses- og organisationsudvikling. Virksomhedens arbejde bygger på akademisk- og praktisk funderede teorier i, hvad der får mennesker og organisationer til yde deres bedste. Alle konsulenter – hvoraf flere underviser på højere læreanstalter og/eller sidder i div. advisory boards – har en akademisk baggrund.


Situationen
Virksomheden ønskede en skybaseret løsning til central administration, opdatering og sikring af medarbejdernes pc’er samt en platform. Samtidig ville man gerne lægge al mailhåndtering og storage ud i skyen.


Løsningen
En kombination af Windows Intune og Office 365 gjorde det muligt at opretholde et højt sikkerhedsniveau, samtidig med at man undgik vedligehold og opdatering af fysiske serverenheder.


Fordele
  • Stabil, skybaseret totalløsning – både sikkerhed, adminstration og produktivitet – med minimalt vedligehold
  • Betydelig prisbesparelse sammenlignet med den kombinerede pris på både konkurrerende produkter og onsite serverdrift
  • Let administration, opdatering og fjernsupport
  • Sikrer klientmaskiner, uanset hvor de fysisk måtte befinde sig med minimalt ressourcetræk
  • Totalt overblik over installeret software minimerer licensspild
  •  

Hardware


Third Party Software
  • Microsoft Windows Intune
  • Microsoft Office 365


Software & Services
  • Windows Intune
  • Microsoft Office 365

Industri(er)
Accounting & Consulting

Land
Denmark

Languages
Danish