Publiceret: 5/29/2012
Visninger: 223
Bedøm casen:

Kiloo Succesrig app-udvikler sparer formue og kan lettere udvide forretningen

– Vi startede firmaet i min lejlighed omkring årtusindskiftet. Så da luften gik ud af dotcom-boblen, var vi faktisk så små, at vi ikke for alvor lagde mærke til det, konstaterer direktør Jacob Møller, Kiloo.

– Men siden er vi i perioder vokset temmelig meget, og med Office 365 kan vi hurtigt oprette nye mailkonti, udveksle aftaler og opgaver – og kun betale for det antal konti, vi faktisk har behov for. Samtidig sparer vi temmelig mange penge, tilføjer han. Kiloo.com har i dag 40 ansatte, er blandt de største og mest respekterede danske udviklere af smartphone apps og arbejder både med egne spil og med app-udvikling en række store kunder i erhvervslivet. Hvilket i øvrigt har indbragt virksomheden talrige hædersbevisningerne i web- og reklamebranchen. Blandt kunderne kan nævnes McDonalds, Bilka, Danfoss, Egmont, Nordisk Film og flere energiselskaber.

Indtil videre er firmaets produktioner blevet downloadet langt over 40 millioner gange, hvilket Jacob Møller ’ikke ligefrem havde kalkuleret med, dengang vi skrev programmer, der højst måtte fylde 30 kilobyte, til telefoner med små monokrome skærme.’

*
* Office 365 har været en
succes hos os. Løst anslået
sparer vi mindst 50.000
kroner årligt – hvilket er
temmelig mange penge
for en virksomhed af vores
størrelse – og oplever præcis
samme høje stabilitet og
tilgængelighed, som da vi
havde Hosted Exchange.
*

Jacob Møller
direktør
Kiloo

*

Hostingpartneren kunne slet ikke konkurrere med Office 365

– I perioder er det gået endog rigtig stærkt. Siden 2010 er der f.eks. kommet næsten 30 nye folk til, og det stiller visse krav til infrastrukturen og produktivitetsværktøjerne. Så for nogle år siden skiftede vi fra POP3-mail til Exchange, hvilket i sig selv gjorde underværker, fordi vi lige pludselig kunne koordinere kalender og aftaler på tværs af virksomheden, ligesom mailfunktionen også blev langt bedre. Vi blev kort sagt mere produktive, forklarer Kiloo-direktøren.

Men selv om firmaet var glad for den hostede Exchange-løsning, så var der også ulemper. For eksempel skulle mange processer gå igennem hostingpartneren, fordi Kiloos egen it-mand ikke kunne få adgang til samtlige indstillinger. Desuden var løsningen temmelig kostbar.

– Så da vi tidligere på året spurgte vores udbyder, hvorfor vi ikke bare skulle vælge Office 365 i stedet svarede de meget ærligt, at det faktisk også ville være langt billigere for os, siger Jacob Møller. Derfor bad han Microsoft-partneren Adactit om at hjælpe firmaet over på Microsofts cloudplatform.

Høj stabilitet og stor økonomisk besparelse

Office 365 har været en succes hos os. Løst anslået sparer vi mindst 50.000 kroner årligt – hvilket er temmelig mange penge for en virksomhed af vores størrelse – og oplever præcis samme høje stabilitet og tilgængelighed, som da vi havde Hosted Exchange, siger han.

– Samtidig skalerer systemet rigtig fint. Vi kan selv oprette nye brugerkonti på få minutter, og vores it-mand sidder med fuld kontrol over hele administrationen. Det giver os en ganske betydelig selvbestemmelse og fleksibilitet, som vi ikke havde før. Væsentlige pointer, når man i perioder vokser så hurtigt, som vi gør, tilføjer han.

”Vi har været i virkelig gode hænder”

Desuden gør Kiloo brug af muligheden for at differentiere brugerkonti, så man kan tildele brugere med et begrænset behov for mailplads og avancerede samarbejdsservices en såkaldt ’kiosk-bruger’-licens til ca. halv pris.

Selv migreringen fra den tidligere udbyder til Office 365 gik også over al forventning, selv om Kiloo havde sine bange anelser for, om mailadgangen ville blive forstyrret i perioder.

– Der skulle rykkes 40 mailkonti i drift, så meget kunne gå galt undervejs. Men jeg må sige, at Adactit planlagde forløbet, så migreringen til Office 365 gik fuldstændig smertefrit. Vi havde hverken nedbrud eller driftsforstyrrelser, de udviste stor forståelse for vores situation og var rigtig gode til at informere undervejs. Undertiden havde vi næsten på fornemmelsen, at de lagde flere timer i arbejdet, end vi betalte dem for. Så vi har været i virkelig gode hænder, siger Jacob Møller.

Løsningen - kort fortaltOrganisations størrelse
40 medarbejdere

Organisationsprofil
Kiloo er en dansk udviklingsvirksomhed, der fokuserer på apps til smartphones og tablets. Kiloo er organiseret i to divisioner, hhv. Kiloo Games, der udvikler og udgiver egne spil, samt Kiloo Apps, der designer apps for en lang række virksomheder og organisationer. Kiloo har kontor i midten af Århus og beskæftiger 40 ansatte.

Situationen
Kiloo ville gerne udskifte en velfungerende – men kostbar – Hosted Exchange-løsning, som virksomheden ikke selv havde fuld kontrol over, med et billigere og mere fleksibelt cloud-baseret alternativ.

Løsningen
En cloudbaseret produktivitetsløsning baseret på Microsoft Office 365.

Fordele
  • Maksimal skalérbarhed; med Office 365 kan Kiloo selv oprette og nedlægge brugerkonto efter behov
  • Stor økonomisk besparelse svarende til mindst 50.000 kroner årligt
  • Fuld fleksibilitet og selvbestemmelse over infrastrukturen
  • Stort set vedligeholdelsesfri – intet behov for løbende patching, opdatering eller versionsskift
  • Løsningen kan skaleres efter medarbejdernes behov, bl.a. med billige ’kiosk-worker’-licenser, der giver medarbejdere adgang til primære services via web-browser.

Software & Services
Microsoft Office 365

Industri(er)
IT Services

Land
Denmark

Languages
Danish

Partner(e)
Adactit