Publiceret: 6/6/2012
Visninger: 122
Bedøm casen:

Danmarks Lungeforening Danmarks Lungeforening fik plads til vokseværk

’Spyt ikke paa Fortorvet,’ proklamerede de tusindvis af emaljerede skilte, der i tiden omkring første verdenskrig blev skruet op i danske byer. Formålet var at hindre udbredelsen af den tuberkulose, der ramte 6.000 danskere årligt – og tog livet af en tredjedel af de smittede. Bag skiltene, talrige sanatorier og en omfattende forsknings- og oplysningsindsats stod en forening, der siden skiftede navn til Danmarks Lungeforening.

– Heldigvis er tuberkulose nu sjælden i Danmark og kan behandles effektivt. Men andre luftvejslidelser – som f.eks. KOL, astma og lungekræft – er mere udbredte end nogensinde før, forklarer Birgitte Skøtt Lenstrup, PR- og kommunikationschef i Danmarks Lungeforening. Foreningen arbejder under mottoet ’Sundere lunger – livet igennem’ bl.a. aktivt med forebyggelse og støtte til forskning og patientarbejde.

*
* I dag fungerer vores mail, kalender og opgavestyring rigtigt godt. Vi har altid adgang og skal ikke spekulere på sikkerhed eller backup. For det hele ligger i hænderne på Microsofts datacentre. *

Birgitte Skøtt Lenstrup
PR- og kommunikationschef
Danmarks Lungeforening

*

Ny strategi betød vækst

I en del år levede man et stille liv, men i 2010 satte ny ledelse og strategi skub i aktivitetsniveau og medarbejderantal. I dag er foreningen vokset fra seks til 11 ansatte, har lokale patientgrupper landet over og satser på vækst og styrket samarbejde med både det offentlige og med erhvervslivet.

– Det er vigtigt med en velfungerende IT-infrastruktur, hvis man skal tages alvorligt som attraktiv og troværdig samarbejdspartner. Men her haltede det en del; vores IT-systemer var simpelthen ikke gearet til at følge med det stigende aktivitetsniveau, siger Birgitte Skøtt Lenstrup.

Mail, kalender og opgavestyring fungerer rigtig godt

Derfor foreslog IT-partneren HAMMERSTAD en ny løsning baseret på en blanding mellem Microsoft Office 365 og Small Business Server 2011 Essentials.

– I dag fungerer vores mail, kalender og opgavestyring rigtigt godt. Vi har altid adgang og skal ikke spekulere på sikkerhed eller backup. For det hele ligger i hænderne på Microsofts datacentre, der alt andet lige har lidt flere ressourcer end os til at tage problemer i opløbet og holde systemerne i luften, konstaterer Birgitte Skøtt Lenstrup.

– Alle de medarbejdere, der gerne vil have det, har fået mobil adgang til mail, kalender og opgaver. Det fungerer rigtig godt. Det gjorde det så ganske afgjort ikke før. Samtidig bevarer vi filer og database lokalt på serveren, hvilket er langt det mest praktiske, da vi ikke har særlig megen båndbredde ud af huset. Men vi kan naturligvis godt tilgå filerne hjemmefra, tilføjer hun.

’Hver eneste krone skal gøre mest mulig gavn’

En anden af de centrale fordele er imidlertid, at ledelsen slipper for at spekulere på, om IT-løsningen kan følge med foreningens ambitiøse vækstplaner.

– Vi kan reelt oprette lige så mange brugere, vi vil. Det tager et par minutter hver gang, og vi betaler kun efter behov, nemlig 40 kroner om måneden pr. bruger. Hvilket er en rimelig pris, og den pointe er ret central. For som en moderne NGO har vi et stort ansvar for både at kunne fungere effektivt, samt for at hver eneste krone skal gøre mest mulig gavn, siger Birgitte Skøtt Lenstrup.

Løsningen - kort fortalt
Organisationsprofil
Danmarks Lungeforening havde oprindelig til formål at bekæmpe tuberkulosen, men i dag fokuserer man på den brede lungesag og har som vision et samfund, hvor flere mennesker har sundere lunger – livet igennem. Danmarks Lungeforening har over 5.000 medlemmer, 14 lokalforeninger og 35 landsdækkende eller lokale netværk med over 100 frivillige.

Situationen
En stærkt begrænset, lokalt driftet mail- og filserverløsning gjorde det bl.a. svært for Danmarks Lungeforening at øge antallet af brugere samt at give mobil adgang til mail.

Løsningen
En kombination af Microsoft Office 365 og Small Business Server 2011 Essentials giver universel adgang til mail, kalender og opgavestyring samt filer og data på lokal server.

Fordele
  • Hurtig og ubegrænset oprettelse af nye brugere efter behov
  • Velfungerende og universel adgang til mail, kalender og opgavestyring
  • Stabil, hurtig og velfungerende
  • Fuld filadgang uden for lokalt netværk uden behov for eksempelvis VPN
  • Automatisk backup og generelt højt sikkerhedsniveau

Software & Services
  • Microsoft Office 365
  • Microsoft Backoffice Small Business Server

Industri(er)
  • Health
  • Hospitality & Travel
  • Life Sciences, Chemicals; Oil & Gas, Mining

Land
Denmark

Languages
Danish

Partner(e)
Hammerstad