Publiceret: 9/12/2012
Visninger: 124
Bedøm casen:

Pro-Sec ApS Gazellevirksomhed fik knusende stabil mail og kalender

Find nærmeste Office 365 forhandler her

– Tidligere var vores mail voldsomt ustabil. Men jeg tror faktisk ikke, at Exchange Online har været nede én eneste gang i det år, vi har brugt Office 365, og det er egentlig ganske godt gået. Samtidig har næsten alle medarbejdere mail og synkroniseret kalender på deres smartphones, og det har vi virkelig stor glæde af, konstaterer partner Ole Brandtberg fra Pro-Sec.

Sikkerhed og tryghed spiller en stadig større rolle i hverdagen, og mange skal hver dag tænde eller slukke for op til flere forskellige alarmsystemer eller svinge magnetkortet på arbejdspladsen. Gennem mere end tyve år har Pro-Sec været en af de grossistvirksomheder, der importerer dele til de stadig mere avancerede systemer, ligesom man lægger et stort arbejde i at få elementerne evalueret og certificeret efter den fælleseuropæiske EN-standard, så de kan indgå i forsikringsgodkendte alarminstallationer, for ’vi har forholdsvist skrappe krav til dén slags i Danmark,’ siger Ole Brandtberg.

*
* Den forbedrede kalenderdeling er nok det enkeltelement, vi kan pege på, som har gjort os mere effektive. Blandt andet fordi det er blevet langt mere enkelt at koordinere aftaler og møder. *

Ole Brandtberg,
partner,
Pro-Sec

*
Gazellevirksomhed med mailballade

Men trods afmatning i branchen, har virksomheden i dag 14 ansatte og vokser i en grad, at den de seneste fire år har stået på dagbladet Børsens liste over ’gazellevirksomheder.’ Væksten og den strategisk satsning på support, uddannelse og oversættelse af manualer stiller imidlertid store krav til Pro-Secs kommunikation med omverdenen, og det var en smule kritisk, da firmaets hostede mailservice begyndte at gøre knuder for havandet år siden.

– Mailen gik hele tiden ned, nogle gange flere timer af gangen, og der var næsten problemer hver dag. Det er svært at sætte tal på, hvor meget dén slags koster et firma som vores over en periode på et halvt år. Men vi blev mærkbart mindre produktive, og alle gik og var utroligt irriterede over situationen. Det var ganske enkelt ikke holdbart, konstaterer Ole Brandtberg.

Ikke et eneste nedbrud siden skiftet til Office 365

Derfor var Pro-Sec også blandt de første danske virksomheder, der tegnede abonnement på Microsofts online-baserede produktivitetstjeneste, Office 365, da det blev tilgængeligt i midten af 2011 – og det har man ikke fortrudt.

– Overgangen til Office 365 gik rimeligt smertefrit og stabiliteten er ret enestående; vi har ikke oplevet et eneste nedbrud i det år, vi har brugt tjenesten. Samtidig er den koblet rigtig godt sammen med Outlook 2010, så funktionaliteten er også mærkbart forbedret, siger Ole Brandtberg.

– Microsoft har tydeligvis lagt kræfterne i for at få den her tjeneste til at fungere. Og det gør den altså også, tilføjer han. Ligeledes er det blevet nemmere for Pro-Sec selv at oprette eller modificere brugerkonti.

Forbedret kalenderdeling gør medarbejderne mere effektive

Office 365 har desuden gjort medarbejderne mere mobile, fordi alle, der ønsker det, har fået udvidet mobil adgang til mail og kalender, ligesom det er blevet nemmere at arbejde hjemme.

– Den forbedrede kalenderdeling er nok det enkeltelement, vi kan pege på, som har gjort os mere effektive. Blandt andet fordi det er blevet langt mere enkelt at koordinere aftaler og møder, siger Ole Brandtberg.

Han konstaterer, at hastighed og stabilitet i dag er ’mindst’ på højde med, da virksomheden for år tilbage havde sin egen Exchange-server stående fysisk på kontorerne, ’men vel at mærke uden al hardwarebøvlet og uden behovet for en ekstra medarbejder til at vedligeholde serveren og sørge for, at den hele tiden virker. Vi har også meget bedre plads til vores filer i dag,’ siger han og vurderer, at man over tid måske vil tage SharePoint Online – der er inkluderet i Office 365 – i brug.

Løsningen - kort fortaltOrganisations størrelse
13 medarbejdere

Organisationsprofil
Pro-Sec ApS har gennem mere end 20 år importeret og solgt sikkerhedsløsninger en gros direkte til professionelle alarminstallatører. Virksomheden har i dag 14 ansatte og har gennem længere tid været i så stærk vækst, at den i fire år har stået i Dagbladet Børsens register over ’gazellevirksomheder.’

Situationen
Virksomheden havde behov for et alternativ til et særdeles ustabilt, hostet mailsystem, men havde intet ønske om selv at skulle drive en Exchange-server.

Løsningen
Mail og kalender via Office 365

Fordele
  • En langt mere stabil mailløsning
  • Bedre mobil funktionalitet
  • Rigtig god integration til Outlook
  • Meget bedre kalenderdeling og overblik
  • Nemmere at oprette brugerkonti
  • Intet behov for løbende opgradering og mindre behov for egen support og konsulentassistance

Software & Services
Microsoft Office 365

Industri(er)
Professional Services

Land
Denmark

Languages
Danish

Partner(e)
Mamut