Publiceret: 10/26/2012
Visninger: 247
Bedøm casen:

DLG a.m.b.a DLG fik kontant besparelse og topmoderne løsning på én gang

– Med Office 365 er det super nemt at skalere og trække nye brugere ind. Samtidig forekommer tjenesten utrolig stabil, og vi sparer både penge og mandskab på driften. Det tegner alt i alt ret godt, siger DLGs it-chef Ole Victor Nielsen.

DLG ejes af ca. 28.000 danske landmænd og er en af Europas største landbrugsvirksomheder. Koncernen arbejder i 25 lande og har bl.a. aktiviteter indenfor grovvarer, planteforædling, vegetabilske fødevarer, telekommunikation, energi og potteplanter. Dertil kommer butikskæden Land & Fritid.

– Koncern
*
* Det fungerer utroligt godt; vi har ikke haft et eneste nedbrud i den periode, hvor vi har kørt Office 365. Samtidig bliver vi – når alle kolleger er kommet på – i stand til at skrotte 20 lokale servere, som vi ellers skal tage backup af hele tiden. På den led sparer vi en fuldtidsstilling på driften og kan i stedet bruge ressourcerne på at udvikle til gavn for forretningen. *

Ole Victor Nielsen,
it-chef,
DLG

*
en har de senere år ekspanderet en hel del, og senest har vores ledelse sat en meget ambitiøs vækstplan i søen. Den indebærer blandt andet, at vi skal øge vores årsomsætning fra 40 til 60 mia. kroner over de næste tre år, forklarer Ole Victor Nielsen, der står i spidsen for landbrugskoncernens it-afdeling på 33 mand. I samme ombæring konstaterer han dog også, at det var på tide at opdatere it-strategien.

– Vi har længe været en kende forsigtige og holdt fast i elementer, der ret beset var forældede. Som for eksempel Office 2000 og Novell Groupwise, der begge er karakteriseret ved en lidt altmodisch brugergrænseflade og ved, at næsten ingen bruger produkterne længere. Det giver jo visse udfordringer. Ikke blot af brugermæssig, men navnlig af supportmæssig karakter, konstaterer Ole Victor Nielsen.

Bedre funktionalitet og let kalenderdeling
Derfor slog DLG to fluer med ét smæk ved at satse på Office 365, som er blevet implementeret i samarbejde med Microsoft-partneren 2ndC.

– De kender virkelig systemet og har været gode til at hjælpe os. Både i forbindelse med de indledende armbøjninger, og når der er opstået spørgsmål undervejs, siger Ole Victor Nielsen.

Office 365 blev blandt andet valgt, fordi tjenesten kunne løfte produktivitetsdelen ved adgang til online produktivitetsværktøjer og seneste Office-version – samt ved at koble medarbejdere og produktivitetsværktøjer sammen online. For eksempel ved at lette kalenderdeling. Endelig havde onlinetjenesten ry for at være usædvanligt driftsikker.

Systemet er indtil videre rullet ud til ca. 100 ansatte, mens de resterende 1.500 it-brugere følger inden udgangen af 2012.

Slipper for backup og sparer på driften
– Det fungerer utroligt godt; vi har ikke haft et eneste nedbrud i den periode, hvor vi har kørt Office 365. Samtidig bliver vi – når alle kolleger er kommet på – i stand til at skrotte 20 lokale servere, som vi ellers skal tage backup af hele tiden. På den led sparer vi en fuldtidsstilling på driften og kan i stedet bruge ressourcerne på at udvikle til gavn for forretningen, siger Ole Victor Nielsen.

– For øvrigt sparer vi også cirka 20 procent sammenlignet med en tilsvarende løsning, hvor vi selv drifter løsningen – og vi slipper vel at mærke for at skulle investere initielt i videre omfang. Så den økonomiske og ressourcemæssige besparelse er ikke helt ubetydelig, tilføjer han.

Kan skrue på brugertallet efter behov
Endelig fremhæver it-chefen en betydelig skalérbarhed, at man uden videre kan skrue på brugertallet efter behov, samt at DLG let kan trække nye brugere over på systemet. Det er hensigtsmæssigt, når koncernen skal indlemme opkøbte virksomheder i sin infrastruktur.

– Vores mobile adgang er også blevet langt nemmere; systemet er født til at give mail- og kalenderadgang på praktisk taget en hvilken som helst smartphone, og det kan man godt mærke. Faktisk kan en del af vores kolleger reelt klare sig uden den fulde Officepakke og i stedet nøjes med mail og dokumentadgang via browser, telefon eller tablet. Det er bekvemt for dem og billigere for os, fordi den såkaldte ’kiosk’-brugerlicens er markant billigere, end hvad vi skal betale for en fuldbruger med adgang til nyeste Office, tilføjer Ole Victor Nielsen.

Løsningen - kort fortaltOrganisations størrelse
5000 medarbejdere

Organisationsprofil
DLG-koncernen er et af Europas største landbrugsselskaber og har i dag ca. 28.000 danske landmænd som ejere. Koncernen, der arbejder i 25 lande, har bl.a. aktiviteter indenfor grovvarer, planteforædling, vegetabilske fødevarer, telekommunikation, energi, potteplanter og butikskæden Land & Fritid. DLG havde i 2011 en omsætning på 40,8 mia. kroner og et resultat før skat på 470,5 mio. kroner. Koncernen har ca. 5.000 medarbejdere – heraf knap halvdelen i Danmark.

Situationen
Koncernen havde behov for at udskifte et forældet, kostbart og ressourcekrævende produktivitets- og samarbejdsmiljø.

Løsningen
Microsoft Office 365 med segmenteret adgang til hhv. ren onlineadgang (kioskworker) og fuld adgang til seneste Office-suite.

Fordele
  • Betydelig økonomisk besparelse på ca. 20 procent
  • Markant lettere vedligehold og administration
  • Automatisk adgang – og nem migrering – til nye Officeversioner 
  • Meget høj driftssikkerhed
  • Differentieret licensmodel
  • Opdateret brugergrænseflade
  • Mobil adgang overalt til alle brugere
  • Langt nemmere synkronisering af kalendere
  • Lettere at ekspandere til nye brugergrupper, f.eks. ved ekspansion og opkøb
  • Meget begrænset initiel investering

Software & Services
Microsoft Office 365

Industri(er)
Other Services

Land
Denmark

Languages
Danish

Partner(e)
2ndC A/S