Publiceret: 1/15/2013
Visninger: 111
Bedøm casen:

Svend Erik Larsen & Søn A/S Entreprenør sikrer data og konstant dokumentadgang med Office 365

– Tidligere fik vi ikke altid taget backup med jævne mellemrum. Så da serveren blev stjålet under et indbrud, mistede vi en del data, og det er aldrig sjovt. Men i dag ligger alle mails, dokumenter, kontakter og aftaler i Office 365, og det giver en vis ro i maven.

Carsten Larsen er direktør for entreprenørvirksomheden Svend Erik Larsen & Søn A/S, der blev stiftet af hans far i 1965. Firmaet og dets 20 ansatte har base i Rønnede på Sydsjælland, og gennem årene har man opdyrket en niche med at løse opgaver for professionelle kunder i byggebranchen, primært virksomheder og boligselskaber, men ’en sjælden gang i mellem løser vi også opgaver for privatpersoner med særlige ønsker. Typehusmarkedet holder vi os derimod helt fra; her kan og vil vi slet ikke være med, konstaterer Carsten Larsen.

*
* Vi har tit kolleger på opgaver i Jylland, og det er en kæmpe fordel, at de via Office 365 har adgang til præcis de samme dokumenter som jeg selv har. *

Carsten Larsen,
Direktør,
Svend Erik Larsen & Søn A/S

*
”Det virkede fra dag ét”

Han lægger ikke skjul på, at det kræver en vis disciplin at klare sig i byggebranchen – eller på, at medarbejdernes og hans egen tid kan anvendes langt mere effektivt end på at holde it-systemer i luften. Så i forbindelse med en generel opgradering af bl.a. regnskabssystemet, besluttede han at lægge praktisk taget alle funktioner ud i skyen.

– På produktivitetssiden valgte vi Office 365, fordi det fungerede gnidningsløst sammen med de værktøjer, vi allerede anvendte – f.eks. Word og Outlook. Vi ønskede ingen pudsige overraskelser, men havde en forventning om, at tingene egentlig bare skulle fungere, siger Carsten Larsen og konstaterer, at løsningspartneren, Rackpeople, var gode til at få Office 365 til at spille, ’ja, faktisk virkede systemet fra dag ét og har fungeret stabilt lige siden.’

Alt i alt vurderer han, at Office 365 har fungeret efter hensigten fra dag ét, og at den skybaserede produktivitetsløsning har været til stor gavn for virksomheden.

Har alle aftaler og informationer lige ved hånden

– Vi har tit kolleger på opgaver i Jylland, og det er en kæmpe fordel, at de via Office 365 har adgang til præcis de samme dokumenter som jeg selv har, siger Carsten Larsen. Han fremhæver også den stærkt forøgede mailkapacitet på 25 gigabyte pr. bruger som en fordel.

– Tidligere var vi tit ude for, at der var udbudsmateriale og tekniske tegninger, som vi ganske enkelt ikke kunne modtage uden videre, fordi mailsystemet ikke kunne håndtere så store datamængder. De problemer har vi slet ikke længere.

En anden fordel er, at systemet gør det enkelt at tilføje nye brugere og at beslutte, hvem der skal have adgang til hvad.

– I et firma af vores størrelse giver det ikke mening at regne på, om vi har sparet noget i kroner og ører ved at skifte fra én it-løsning til en anden. Men der er nok ingen tvivl om, at Office 365 har gjort min dag lettere på nogle områder, og at jeg har fået mere tid til overs, som jeg kan bruge på at løse opgaver, vi faktisk tjener penge på, siger Carsten Larsen.

Løsningen - kort fortalt
Organisationsprofil
Svend Erik Larsen & Søn udfører totalentrepriser, hovedentrepriser og fagentrepriser for virksomheder og nybyggeri, ombygning og mindre renoveringsopgaver for private

Virksomheden er etableret i 1965, er baseret i Rønnede på Sydsjælland og har 20 ansatte.

Situationen
Virksomheden ønskede en skybaseret produktivitetsplatform, der spillede sammen med bl.a. Microsoft Word og Outlook.

Løsningen
Svend Erik Larsen & Søn erstattede en egendriftet dokumentserver og Exchangeløsning med Microsoft Office 365

Fordele
  • Automatisk backup
  • Ingen investering i hardware eller behov for løbende vedligehold
  • Kan tilgå mail, kalender og dokumenterne overalt fra en hvilken som helst enhed
  • Let at tildele brugerrettigheder og at tilpasse brugerantallet efter behov
  • Enkelt at dele kontakter og opgaver
  • Meget mere mailplads
  • Høj stabilitet
  • Hurtig implementering

Software & Services
Microsoft Office 365

Industri(er)
Heavy Construction

Land
Denmark

Languages
Danish

Partner(e)
RackPeople Consulting ApS