Publiceret: 1/15/2013
Visninger: 140
Bedøm casen:

EffiMat Storage Technology A/S Danske robotpionérer går på verdensmarkedet med Office 365

– Vi forsøger at indrette organisationen med blik på udvikling, vækst og fleksibilitet. Derfor undlader vi i videst muligt omfang at binde kapital i faste installationer, servere og licenser; pengene skal ganske enkelt ud og arbejde. Og Office 365 passer rigtig godt ind i dén strategi.

*
* Vi bruger Lync til basal tale-kommunikation, men også til at oprette fælles skriveborde under møderne og dele tegninger, modeller og planer. Det er ganske enkelt langt nemmere at anskueliggøre en pointe, hvis du kan se præcis det samme skærmbillede. *

Karl Hvingelby,
CFO,
EffiMat Storage Technology A/S

*
Det siger CFO Karl Hvingelby fra danske EffiMat Storage Technology A/S. Virksomheden tæller 13 ansatte ved udgangen af 2012 og satser på fortsat vækst i 2013.

Fra spinkel start til millionkontrakt med US Air Force

De fleste danske opstartsvirksomheder lægger ud med nærmarkedet og arbejder sig måske siden ud i verden. Men allerede et år efter stiftelsen er EffiMat – der bl.a. har hentet kapital fra Vækstfonden og Syddansk Teknologisk Innovation – begyndt at lande internationale kontrakter af en kaliber, der ellers er forbeholdt industrielle sværvægtere.

For eksempel lagde US Air Force i efteråret 2012 en millionordre hos den lille virksomhed, hvis ekstraordinært effektive lagerrobotter snart skal finde reservedele frem på Hill Air Force Base i Utah, der er central for vedligehold og reparation af den amerikanske flåde af kampfly.

’Office 365 kræver virkelig ikke den store it-eksamen’

EffiMat foretrækker i videst muligt omfang it-løsninger, der enten er skybaserede eller eksternt hostet, og oprindelig satsede man på en it-infrastruktur delvist baseret på Google Apps. Men ’produkterne var ikke tilstrækkelig godt integreret, og brugergrænsefladen var ikke optimal,’ konstaterer Karl Hvingelby.

– Vores medarbejdere foretrak ganske enkelt Office-brugergrænsefladen. Samtidig spiller Outlook godt sammen med vores Microsoft CRM-løsning, og så var det oplagt at vælge Office 365 i stedet, tilføjer han. Karl Hvingelby betegner det tillige som en ’stor fordel’, at systemet let skalerer til at matche virksomhedens aktuelle behov. Således giver den Office 365-plan, EffiMat har valgt, også adgang til nyeste Microsoft Office, så virksomheden ikke selv skal administrere indkøb af enkeltlicenser eller tænke på opgraderinger til kommende Office-versioner.

– Jeg fungerer også som administrator og kan lynhurtigt selv oprette eller nedlægge brugerprofiler i Office 365; det kræver virkelig ikke den helt store it-eksamen, siger Karl Hvingelby. Når jeg har behov for mere avanceret support eller tilretninger af Office 365, så kontakter jeg vores partner, Adactit, som hjalp os over på platformen, og som altid på hurtig og kompetent måde kan hjælpe os med de mere avancerede dele.

Samarbejder på distancen med Lync

EffiMat arbejder i dag på tværs af to egenlokationer, hvor salg sidder i Hørsholm, mens udvikling, produktion og administration finder sted i Odense. Dertil kommer tæt samarbejde med underleverandører, der bl.a. står for lager og montage.

– Vi har behov for tæt samarbejde på tværs af geografi og – undertiden – også med kolleger, der f.eks. er ude hos kunder. Her baserer vi os i meget vid omfang på Lync, der jo også er en del af Office 365. Vi bruger Lync til basal tale-kommunikation, men også til at oprette fælles skriveborde under møderne og dele tegninger, modeller og planer. Det er ganske enkelt langt nemmere at anskueliggøre en pointe, hvis du kan se præcis det samme skærmbillede. På sigt kunne jeg også sagtens forestille mig, at vi vil anvende det i endnu videre omfang til f.eks. lejlighedsvis kommunikation med kunder pr. distance, forklarer Karl Hvingelby.

– Så vi har ganske afgjort ikke fortrudt skiftet til Office 365. Samtidig kører det utrolig stabilt – vi har ikke oplevet problemer af nogen som helst art – og med tiden vil vi formentlig også tage SharePoint i brug, siger han.

Løsningen - kort fortalt
Organisationsprofil
EffiMat Storage Technology A/S er en dansk vækstvirksomhed, der – bl.a. på grundlag af investeringskapital fra Vækstfonden og Syddansk Teknologisk Innovation – udvikler og markedsfører ekstraordinært effektive og pladsbesparende lagerautomater. EffiMat var i 2012 nomineret som Ernst & Youngs Entrepreneur of the Year i ’Start-up’-kategorien.

Situationen
EffiMat havde behov for en effektiv, stabil og velintegreret skybaseret produktivitetsplatform.

Løsningen
Abonnement på Microsoft Office 365 inklusive nyeste Microsoft Office. EffiMat anvender primært Exchange Online og Lync Online, men vil på sigt formentlig også tage SharePoint Online i brug.

Fordele
  • Ingen kapitalbinding og investering i f.eks. serverhardware
  • En høj grad af skalerbarhed
  • Velkørende og stabil skyplatform
  • Intuitiv og velkendt brugergrænseflade
  • Adgang til en række nyttige produktivitetsværktøjer, bl.a. Lync
  • Automatisk opgradering til nyeste Office-produkter
  • Nem brugeradministration

Software & Services
Microsoft Office 365

Industri(er)
High Tech & Electronics

Land
Denmark

Languages
Danish

Partner(e)
Adactit