Publiceret: 2/13/2013
Visninger: 183
Bedøm casen:

Neye Fonden Neye Fonden sparede mindre formue og optimerede infrastrukturen

– Tidligere havde vi en mindre stabil mailløsning, vi betalte dyrt for konsulentbistand og hver anden uge skulle vi rende folk på dørene for at få dem til at slette beskeder i postkassen. De problemer har vi slet ikke med Office 365. Samtidig sparer vi op mod 100.000 kroner årligt og får en masse andre fordele ved siden af, siger økonomichef Thomas Krogh, Neye Fonden.

Med 37 butikker landet over er Neye-logoet et genkendeligt indslag på de moderne danske butiksstrøg, men faktisk har kæden mere end 130 år på bagen. I dag er den – oprindelig familieejede virksomhed – ejet af Neye Fonden, hvis overskud går til kræftforskning. Siden 2007 har fonden f.eks. doneret 10 millioner kroner til Rigshospitalets molekylærgenetiske sektions arbejde med tidlig diagnosticering af brystkræft.

– Vi er en relativt lille organisation med 23 ansatte på hovedkontoret og godt 260 i butikkerne og meget opmærksomme på at bruge penge, hvor de gør bedst gavn. Det betyder bl.a., at vi har fravalgt at have en selvstændig it-afdeling, konstaterer Thomas Krogh.

*
* Tidligere havde vi en mindre stabil mailløsning, vi betalte dyrt for konsulentbistand og hver anden uge skulle vi rende folk på dørene for at få dem til at slette beskeder i postkassen. De problemer har vi slet ikke med Office 365. Samtidig sparer vi op mod 100.000 kroner årligt og får en masse andre fordele ved siden af. *

Thomas Krogh,
økonomichef,
Neye Fonden

*
Sparede på hardware, vedligehold og konsulenter

– Derfor var Office 365 en oplagt afløser for den gamle mailserver, og i første omgang var det vigtigste argument nok, at vi – ved at lægge mailen i skyen – helt slap for at anskaffe, vedligeholde og opdatere hardware. Det er jo relativt kostbart, både målt på den rene investering, men også i løbende konsulentbistand, der let beløb sig til 30-40.000 årligt, tilføjer han.

Men efterhånden som Neye Fonden kiggede nærmere på tjenesten, blev man også opmærksomme på, at det bedre kunne svare sig at ’leje’ 23 Office-licenser gennem Office 365, end at gå ud og købe dem på anden vis.

– Vi havde også planer om at bygge et nyt intranet og havde egentlig planlagt at skulle købe SharePoint-licenser. Men dem fik vi også med via Office 365, så alt i alt blev besparelsen betydelig. Samlet vil jeg anslå, at vi har sparet et sted mellem 80.000 og 100.000 kroner årligt, hvis vi regner udgifter til hardware, licenser og konsulenttimer sammen, siger Thomas Krogh.

Samtidig gjorde Office 365 det muligt at rulle en ensartet mailstruktur ud til samtlige butikker, hvilket gjorde butikscheferne i stand til let at tjekke beskeder og kalender på en vilkårlig pc eller mobil enhed, og ´det er de virkelig lykkelige for derude,’ konstaterer økonomichefen.

Lync kan knytte leverandører tættere til hovedkontoret

Microsoft-partneren Adactit planlagde og implementerede både Exchange Online og den nye intranetstruktur, hvilket – ifølge Thomas Krogh – gik let og gnidningsløst. Intranettet blev f.eks. etableret på blot to uger, mens en grundig uddannelsesindsats sikrede, at medarbejdere i butikker og hovedkontor hurtigt blev fortrolige med Office 365.

– Adactit har ganske enkelt været en rigtig god partner. Utroligt kompetente og meget servicemindede, og ikke blot i forbindelse med planlægning og udrulning. Deres uddannelsesindsats var også noget af det, der kickstartede brugerne til at komme godt i gang, siger Thomas Krogh. På sigt håber han desuden at tage kommunikationstjenesten Lync i brug også, bl.a. for at knytte nøgleleverandører i Sydøstasien tættere til hovedkontoret – samt for at spare penge på telefoni.

Endelig bemærker Thomas Krogh, at ’Office 365 er så nem at administrere, at det faktisk ikke kræver særlige it-kundskaber at oprette eller redigere brugere i systemet. Det tager kun fem minutter og er utrolig let; tidligere var det sådan noget, vi betalte dyre konsulenttimer for.’

Løsningen - kort fortaltOrganisations størrelse
280 medarbejdere

Organisationsprofil
Neye Fonden ejer og driver 37 Neye-butikker landet over og har samlet 280 ansatte. Fondens overskud går til kræftforskning.

Situationen
Neye Fonden havde behov for en løsning, der erstattede en aldrende og stadig mere ustabil mailserver.

Løsningen
En installation baseret på Office 365, hvor både Exchange Online og SharePoint Online er taget i brug. På sigt satser Neye Fonden også på at anvende Lync Online til at lette kommunikation med leverandører.

Fordele
  • Markante besparelser på hardware, vedligehold og licenser; i alt 80.000-100.000 kroner årligt.
  • Meget stabil og sikker løsning
  • Nemt at administrere brugere
  • Nem og kendt brugergrænseflade
  • Fuld understøttelse for mobile enheder
  • Langt mere plads på medarbejdernes mailbokse

Software & Services
Microsoft Office 365

Industri(er)
Consumer Goods

Land
Denmark

Languages
Danish

Partner(e)
Adactit