Publiceret: 3/14/2013
Visninger: 316
Bedøm casen:

Grundfos 20.000 Grundfos-ansatte skal samarbejde med Office 365

– Med Office 365 kan vi på sigt konsolidere op mod 20.000 brugere på en sammenhængende, stabil og sikker platform, der hænger godt sammen med vores it-arkitektur som helhed.

Det siger it-direktør Jens Hartmann fra Grundfos, der – foruden at være en af Danmarks produktions- og udviklingsmæssige sværvægtere – også er verdens største pumpefabrikant med en 2011-omsætning på over 21 mia. kroner. Baggrunden for at implementere den nye platform var bl.a., at man gerne ville gøre op med en it-struktur, der var blevet en smule broget.

– Gennem tiden er der skudt så mange formelle og uformelle it-løsninger og -platforme frem hos os, at det blev stadig mere tidskrævende at rykke data rundt og samarbejde på tværs. Det er ikke holdbart. Derfor traf vi en beslutning om at konsolidere hele collaboration-delen på én platform, forklarer Jens Hartmann.

*
* Mail og kalender er kun begyndelsen og ret beset ikke engang de vigtigste elementer. På sigt vil den samlede Office 365-platform som samarbejds- og kommunikationsplatform komme til gøre en langt større forskel for den måde, vi samarbejder internt og eksternt. *

Jens Hartmann,
it-direktør,
Grundfos

*
’En gennemtænkt, sikker og moden tjeneste’

Han tilføjer, at selv om koncernens eksisterende Lotus Notes-platform ’på mange måder fungerede fint, så var den ikke velegnet som konsolideringsplatform i præcis den sammenhæng, hvor den skulle indgå hos os.’ Ligeledes vurderer Jens Hartmann, at ’selv om vi naturligvis også har kigget på Google Apps, så er tjenesten endnu ikke moden nok til at indgå som integreret element af en koncernplatform i fuld skala.’

– Derimod fremstår Office 365 som en gennemtænkt, sikker og moden tjeneste med de basisfunktioner – mail, kalender og dokumentdeling – vi har behov for nu og her. Desuden indeholder platformen en række integrationsmuligheder og samarbejdstjenester, der på sigt kan være særdeles værdifulde. Blandt andet fordi de virker godt med hinanden og med vores arkitektur i øvrigt. Det gælder f.eks. Lync, der sammen med SharePoint Online har potentialet til at lette internt samarbejde og gøre os mere åbne mod kunder og partnere, siger Jens Hartmann.

Samlet platform vil løfte samarbejdet

Den nye platform implementeres gradvist på tværs af hele den verdensomspændende koncern i løbet af 2013. Ifølge Jens Hartmann er det ’i sagens natur et omfattende og ikke helt gratis projekt.’ Han venter dog, at overgangen til Office 365 på sigt vil betale sig selv hjem i form af produktivitets- og samarbejdsfordele samt de driftsbesparelser, koncernen opnår ved at trække på standardiserede cloudservices.

– Overgangen til Office 365 handler et langt stykke hen ad vejen om at skabe bedre sammenhæng i forhold til vores øvrige it-arkitektur. Det er ikke et spareprojekt for os. Men jo; isoleret betragtet er det billigere at købe tjenesterne gennem Office 365 end selv at holde dem i luften. Det handler om skala, og selv en koncern af vores størrelse er ganske enkelt ikke i stand til at opnå samme stordriftsfordele ved it-drift som f.eks. Microsoft. Samtidig er sikkerhedsniveauet meget højt, konstaterer Jens Hartmann.

Tilsvarende vil Grundfos med den nye platform kunne løsne mere op for udbuddet af de mobile enheder, medarbejderne har adgang til at bruge i arbejdsmæssig sammenhæng.

– Vi bliver i stand til at gøre folk i stand til at arbejde effektivt på de mobile enheder, der er relevante. På den måde kan man sige, at mail og kalender kun er begyndelsen og ret beset ikke engang de vigtigste elementer. På sigt vil den samlede Office 365-platform som samarbejds- og kommunikationsplatform komme til gøre en langt større forskel for den måde, vi samarbejder internt og eksternt, siger Jens Hartmann.

Løsningen - kort fortaltOrganisations størrelse
18000 medarbejdere

Organisationsprofil
Grundfos blevet stiftet i 1945, og koncernen er i dag verdens største producent af pumper med mere end 80 selskaber i over 45 lande. Desuden har koncernen produkter og aktiviteter indenfor en række relaterede områder – bl.a. spildevandsbehandling og miljø. Grundfos har knap 20.000 medarbejdere og omsatte i 2011 for 21,2 mia. kroner. Koncernens hovedsæde ligger i Bjerringbro.

Situationen
Grundfos havde behov for en samarbejdsplatform baseret på en fremadrettet, sammenhængende arkitektur, der fungerede godt med koncernens eksisterende it-portefølje.

Løsningen
En collaboration-platform baseret i på Microsoft Office 365, hvor der i første omgang anvendes mail, kalender og SharePoint. På sigt ventes Lync også at blive taget i brug.

Fordele
  • En sikker og stabil løsning
  • Grundfos bliver i stand til at konsolidere globalt på én samarbejdsplatform
  • Platformen understøtter alle væsentlige mobile enhedstyper
  • Stærkt forøget samarbejdsfordel, også i forhold til eksterne parter
  • Baseret på en fremadrettet, sammenhængende arkitektur, der integrerer godt med koncernens øvrige løsningsportefølje

Software & Services
Microsoft Office 365

Industri(er)
Automotive, Industrial Equipment & Aerospace

Land
Denmark

Languages
Danish