Publiceret: 3/18/2013
Visninger: 219
Bedøm casen:

Royal Copenhagen A/S Office 365 støtter Royal Copenhagens visuelle identitet

– Vores produkter profileres under sloganet ’Everyday Luxury’ og vi lægger mange kræfter i at præsentere alle vores produkter produkter i en helt bestemt, konsistent visuel kontekst. Så det er afgørende, at vi har kontrol over, hvilke fotos, der er i omløb, både internt og eksternt. Det kan vi nu med en billedbase baseret på SharePoint Online ogOffice 365. Vi lægger ud med det danske hovedkontor, men vil på på sigt brede muligheden ud på tværs af den globale organisation.

Sjoerd Leeflang er vice president og ansvarlig for den europæiske marketingsindsats hos Royal Copenhagen, der – med sin mere end 237-årige historie – er blandt verdens ældste eksisterende virksomheder. Porcelænsvirksomheden er tillige anerkendt kloden over for sin evne til at holde designtraditioner og kunsthåndværkerkvaliteter af højeste karat i hævd, vel at mærke med hensyntagen til moderne familiers funktionelle behov.

*
* Der er slet ingen tvivl om, at den Office 365-baserede billedbase vil gøre os i stand til både at spare tid og arbejde mere effektivt. Vel at mærke samtidig med, at vi bliver langt bedre i stand til at styre vores visuelle identitet. Det har en stor forretningsmæssig værdi for os. *

Sjoerd Leeflang,
Sjoerd Leeflang
Royal Copenhagen

*
Office 365 var oplagt platform

– Vi tager utroligt mange billeder og har mange forhandlere, samarbejdspartnere, interne aktører og pressekontakter, som alle trækker på vores billedmateriale. Det har traditionelt været tidskrævende at styre på en måde, så alle interessenter både kan finde de materialer, de har behov for – samtidig med at der er fuld kontrol over, hvilke billeder der er til rådighed. Vi har ikke haft værktøjer eller processer, der gjorde det muligt at dele og styre anvendelsen af billederne tilstrækkeligt effektivt, siger Sjoerd Leeflang.

Men via Microsoft-partneren Enabling blev Royal Copenhagen opmærksom på, at Office 365 – og i særdeleshed SharePoint Online, der er en del af den skybaserede produktivitetssuite – var en oplagt platform at etablere basen på.

– Enabling har gjort et godt stykke arbejde og været dygtige til at identificere de muligheder i Office 365, som vi i den givne situation kunne have størst gavn af, siger Sjoerd Leeflang.

– Først og fremmest er Office 365 jo skybaseret og ligger på Microsofts datacenter. Det betyder dels, at vi slet ikke behøver at bekymre os om drift, backup, hardwarebøvl og den slags – hvilket både vores økonomiansvarlige og it-folk sætter stor pris på – dels at systemet er umiddelbart tilgængeligt verden over. Vi kan også selv styre præcis, hvilke fotos og materialer, eksterne partnere har adgang til; det er ret fleksibelt, bemærker han.

Desuden er billeddatabasen integreret med Royal Copenhagens ERP-system, hvilket gør det muligt at uploade og tilknytte metadata til hver enkelt illustration.

”Vi kommer til at spare tid og kan arbejde mere effektivt

Sjoerd Leeflang forventer, at billedbasen er i fuld drift i løbet af foråret 2013, så man for alvor kan komme i gang med at tagge og indeksere billedmaterialerne, så de bliver lettere at distribuere og anvende globalt.

– Der er slet ingen tvivl om, at den Office 365-baserede billedbase vil gøre os i stand til både at spare tid og arbejde mere effektivt. Vel at mærke samtidig med, at vi bliver langt bedre i stand til at styre vores visuelle identitet. Det har en stor forretningsmæssig værdi for os, siger han og tilføjer, at man længere henne ad vejen overvejer at etablere et helt nyt intranet på basis af SharePoint Online.

– Intranettet kunne bl.a. gøre det langt nemmere for os at sikre et højt internt informationsniveau om, hvor stort et arbejde Royal Copenhagen gør for at tage miljøhensyn og sikre ordentlige arbejdsforhold på eksempelvis vores fabrik i Thailand, siger Sjoerd Leeflang.

Løsningen - kort fortaltOrganisations størrelse
500 medarbejdere

Organisationsprofil
Royal Copenhagen blev grundlagt i 1775, er en af verdens ældste virksomheder, et globalt anerkendt brand samt kendt for sit porcelæn af absolut topkvalitet og et enestående design. Royal Copenhagen opererer i USA, EU samt Asien og har mere end 500 ansatte.

Situationen
Royal Copenhagen havde behov for en onlinebaseret billeddatabase, der gjorde det let at sikre en konsistent linje i anvendelsen af eksisterende og nyt billedmateriale.

Løsningen
En fotodatabase baseret på SharePoint Online; en del af den skybaserede produktivitetssuite Microsoft Office 365.

Fordele
  • Gør det let at udbygge og fastholde en stærk visuel identitet
  • En langt mere effektiv og tidsbesparende styring af fotos og marketingmaterialer
  • Let at gøre materiale tilgængeligt for eksterne parter – og have fuld kontrol over, hvilke materialer der gives adgang til og hvornår
  • Baseret på en fleksibel, stabil og sikker onlineplatform
  • Let adgang til systemet verden over og fra en vilkårlig platform
  • Giver mulighed for at målrette og strømline distribution af information via f.eks. intranet

Software & Services
Microsoft Office 365

Industri(er)
Automotive, Industrial Equipment & Aerospace

Land
Denmark

Languages
Danish

Partner(e)
Enabling