Publiceret: 4/16/2013
Visninger: 87
Bedøm casen:

Dansk Industri Opgradering til Windows Server 2012 sætter fart på servermigreringen hos DI

Situation

Virtualisering og Cloud Hosting handler om at give mindre, mellemstore og store virksomheder mulighed for at optimere driften af deres datacentre via højere oppetid, lettere drift, dynamisk tildeling af kapacitet – og i sidste ende opnå markant færre omkostninger til hardware og vedligeholdelse. Dansk Industri (DI) har gennem flere år realiseret dette gevinstpotentiale med Microsoft Hyper-V og System Center. ”Vi tog beslutningen om fuld virtualisering allerede i 2005, og vi har løbende opgraderet Hyper-V miljøet. Der viste sig en god anledning at gøre det igen, da vi skulle flytte domicil og datacenter, ” siger IT System Manager Michael Frederiksmose.

Løsningen

I DI´s nye domicil i Industriens Hus på Rådhuspladsen i hjertet af København er serverrummet allerede oppe at køre, selv om medarbejderne først flytter ind senere. De får glæde af et servermiljø med Windows Server 2012 med Hyper-V og System Center 2012 SP1 – som sikrer integration mellem Hyper-V og Windows Server 2012. Desuden består DI´s løsning af hypervisor styringsværktøjet Virtual Machine Manager 2012 med SP1 og Configuration Manager 2012 med SP1.

DI tog Globeteam med på råd. ”Globeteam har været gode sparringspartnere for os. Vi har løftet vores infrastruktur i tæt samarbejde, og Globeteam har rustet os til at kunne varetage platformen internt og givet os luft til at fokusere på fremadrettede opgaver,” siger Michael Frederiksmose.

Fordele

Hos DI er dyr hardware for længst blevet fortid. ”Et cloudbaseret, fuldt virtualiseret server- og storagemiljø sparer i sig selv rigtig mange penge – og det har vi også oplevet, uden at jeg kan sætte præcise tal på,” siger Michael Frederiksmose. ”Og vi oplever desuden, at Microsoft´s cloudbaserede virtualiseringsløsning er billigere end andres – og samtidig meget enklere at bruge,” tilføjer han, inden han sætter ord på de fordele, som DI ser ved Windows Server 2012.

Sparer 4-5 timers arbejde ved genstart

For Michael Frederiksmose er en af de helt centrale fordele i Windows Server 2012, at man kan øge kapaciteten, eller foretage patch management på en meget nem måde med migreringsværktøjet Live Migration 2012. Tidligere kunne DI kun flytte én virtuel maskine ad gangen. ”Med Live Migration 2012 er det kun båndbredden, der sætter grænsen for, hvor mange virtuelle servere vi kan flytte live over på en ny host samtidig,” forklarer Michael Frederiksmose. ”Alene dette sparer cirka 4-5 timers manuelt arbejde ved genstart af hostmaskiner i forbindelse med patch management. Men når vi i nær fremtid implementerer proces-automatiseringsværktøjet Orchestrator 2012, skal vi slet ikke bruge tid på dette eftersom migreringen så bliver fuldautomatisk, og samtidig fuldt overvåget.”

Fjerner tidskrævende manuelle processer

Michael Frederiksmose fremhæver desuden de scripts, der er lagt ind i Hyper-V. Tidligere lavede de selv scripts, hvilket af forskellige grunde ikke var optimalt. Michael Frederiksmose peger i den forbindelse på Cluster Aware Updating, der automatisk opdaterer og genstarter alle noder i et cluster ved patch management. ”Hyper-V flytter automatisk de virtuelle maskiner til andre maskiner, i takt med at hostmaskinerne tømmes. Hostmaskinerne pauses en efter en, når de er tømt. Det er smart. Det har fjernet tidskrævende manuelle overvågnings- og vedligeholdelsesprocesser, og betyder at vi kan genstarte hostmaskiner både sikrere og mere effektivt i dag,” siger han.

Windows Server 2012 fjerner desuden nedetid hos DI, fordi det i dag migrerer uden at slukke for serverne. Migreringen sker automatisk – uden at maskinen skal slukkes, og uden at det går ud over adgangen til applikationer og data.

Sparer diskplads

DI udnytter også muligheden for dynamisk at tildele diskkapacitet i forhold til data og applikationers performancebehov. Michael Frederiksmose uddyber: ”Selv om vi bruger SAN til migrering af virtuelle maskiner, bruger vi også værktøjet Live Storage Migration 2012 til at veksle mellem hurtigere, dyre diske, og langsommere, billigere. Det sparer diskplads, at vi kan anbringe forskellig data og applikationer forskellige steder alt efter hvor kapacitetskrævende de er – og det, sikrer hurtig adgang til kritiske data og applikationer.”

DI har desuden kigget på replikeringsværktøjet Hyper-V Replica. ”Det er en omkostningsvenlig måde at lave en disaster/recovery løsning på, fordi det kun kræver en netværksforbindelse.”

Ny server klar på en halv time

Michael Frederiksmose har et par gode råd til virksomheder, der overvejer, men endnu ikke har fået startet på virtualisering: ”Virtualisering sparer masser af hardwareomkostninger, da det er meget nemmere at opgradere, vedligeholde, servicere og udvide virtualiserede server- og storage miljøer. Eksempelvis nævner han, at det kun tager en halv time at få en virtualiseret server op at køre – fuldt installeret. ”Og så sparer virtualisering også licenspenge,” siger han. ”Jeg vil helt klart pege på Microsoft Hyper-V platformen. Den er både genkendelig og brugervenlig som andre Microsoft produkter – og så er Hyper-V en integreret del af Windows Server 2012,” slutter Michael Frederiksmose.

DI´s planer for fremtiden er at opgradere overvågningsværktøjet Operations Manager 2007 til 2012. Desuden ser de på backup værktøjet Data Protection Manager 2012 med fokus på licensbesparelser samt procesoptimeringsværktøjet Orchestrator 2012.

Løsningen - kort fortalt
Organisationsprofil
Dansk Industri repræsenterer 10.000 virksomheder og har 1 mio. medarbejdere, heraf halvdelen i udlandet.

Situationen
DI fik behov for at flytte deres datacenter så gnidningsløst som muligt.

Løsningen
DI´s virtualiserede servermiljø blev opgraderet til Windows Server 2012 med Hyper-V

Fordele
Nemmere live-migrering af mange servere fra hostmaskiner mærkes både på proaktivitet og oppetid.

Software & Services
  • Windows Server
  • Microsoft System Center 2012 SP1

Industri(er)
Membership Organizations

Land
Denmark

Languages
Danish

Partner(e)
Globeteam