Publiceret: 5/1/2013
Visninger: 158
Bedøm casen:

Frederikssund Private Realskole Stor dansk privatskole går på Office 365 med SharePoint 2013 og Unilogin

En kraftig opgradering af den eksisterende infrastruktur eller en skole i skyen?

Vi stod ved en skillevej, da de forældede 2003 terminalservere stod for en udskiftning, og vi kunne kun tilbyde eleverne Office 2003. Samtidig ville vi gerne udleve vores ambitioner om Bring Your Own Device, fortæller Dorthe Thestrup, it-medarbejder på Frederikssund Private Realskole.

*
* Tilbuddet fra Systemtech gjorde, at vi ganske enkelt ikke kunne gøre det billigere selv. Derfor valgte vi at købe deres Office 365 løsning, EasyIQ Office365. *

Dorthe Thestrup,
it-ansvarlig,
Frederikssund Private Realskole

*
Privatskolen undersøgte markedet for muligheder, og valget faldt på Office 365 på SharePoint 2013 med Unilogin leveret af Systemtech.

" Vi søgte en løsning, som vores elever kendte i forvejen. Med mulighederne i Office 365 kan vi tilbyde vores elever endnu flere værktøjer til en lavere pris, end hvis vi havde bestilt rene licenser”, fortæller Dorthe og fortsætter, - " at vores brugere kan bruge deres Unilogin på Office 365 er en kæmpe fordel. Vi stræber efter at gøre it så nemt og tilgængeligt som muligt, så at kunne implementere en ny løsning med allerede eksisterende loginoplysninger er en klar fordel for både i it-afdelingen og for vores brugere”.

Office 365 - det naturlige valg


Med Office 365 kan skolen give elever og lærere adgang til fx Office WebApps, hvad enten de logger på fra tablet, pc, Mac eller mobil, og uanset hvor de befinder sig. Endnu en fordel er det stærke privatdatakoncept, Skydrive Pro, som også er en vigtig grund til, at valget faldt på Office 365. Det sikrer alle elever 7 GB at gemme på og hele 25 GB til mail-delen. Eleverne kan derfor sagtens gemme og sende store opgaver med masser af billedmateriale uden at mangle plads. Skolen har placeret linket til Office 365 på forsiden af skolens website for at understøtte den lette tilgængelighed.

Selve administrationen af Office 365 løsningen har skolen valgt at outsource til Systemtech, som også har stået for udviklingen af Unilogin-løsningen.


" Tilbuddet fra Systemtech gjorde, at vi ganske enkelt ikke kunne gøre det billigere selv. Derfor valgte vi at købe deres Office 365 løsning, EasyIQ Office365. Systemtech har stået for oprettelse af vores brugere, og de skal også vedligeholde løsningen fremover," slutter Dorthe Thestrup.

Skolen betalte 13.000 kr. i opstartsgebyr inkl. support for første år og herefter betaler skolen 5.000 kr. årligt.

Benefits:

 • Adgang med Uni-login

 • 7 GB pr. bruger på Skydrive og 25 GB mail pr. bruger, så brugerne kan gemme og sende store filer

 • Velkendte værktøjer i form af Office Web Apps (Light-version af Office-pakken i skyen)

 • E-mail og kalender

 • Chat, videomøde og tilstedeværelse og dermed nye muligheder for fjernundervisning og samarbejde

 • Samarbejde i fælles dokument fra hver sin computer

 • Afleveringsmapper delt mellem lærer og elev

 • Gratis webside til skolen

Løsningen - kort fortaltOrganisations størrelse
70 medarbejdere

Organisationsprofil
Frederikssund Private Realskole er en af landets ældste og største Privatskoler med 730 elever og 70 lærere. Skolen stræber efter at gøre it så let og tilgængeligt for sine brugere som muligt.

Situationen
Skolen stod ved en skillevej, da den eksisterende infrastruktur stod for en udskiftning. Spørgsmålet var derfor, om skolen skulle købe nyt samt opgradere eller gå i skyen.

Løsningen
Skolen valgte at købe deres Office 365-løsning inkl. oprettelse og vedligehold. Systemtech har stået for oprettelse af brugerne og skal også vedligeholde løsningen fremover.

Fordele
Stærkt reducerede omkostning til indkøb af licenser

Software & Services
 • Microsoft Office 365 for education
 • Microsoft SharePoint Workspace 2013
 • SkyDrive Pro

Industri(er)
Primary & Secondary Edu/ K-12

Land
Denmark

Languages
Danish

Partner(e)
Systemtech A/S