Publiceret: 9/9/2013
Visninger: 175
Bedøm casen:

Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma A/S Succesfuldt ingeniørfirma skærer papirforbrug og letter samarbejde med Windows 8

Med Windows 8 og Surface Pro-tabletterne håber jeg bl.a. at gøre op med en noget omstændelig arbejdsform og at gøre os i stand til at samarbejde mere effektivt over distancen. Endelig ville jeg meget gerne nedbringe vores forbrug af kopi- og printerpapir, der på et godt år kan løbe op i så mange tusinde kvadratmeter, at vi efterhånden har svært ved at finde arkivplads, konstaterer Johannes Pham.

Han er funktionsleder for teknologi og en af 140 ansatte hos Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma A/S. Virksomheden – der bl.a. har specialiseret sig i komplekse byggeprojekter og hospitalsteknologi – har de seneste år oplevet en nærmest eksplosiv vækst på 25 pct. årligt og har i dag kontorer i Aarhus, Silkeborg, Vejle og København. Dertil kommer lokale projektkontorer, bl.a. ved byggeriet af supersygehusene i Skejby, Odense, og Aabenraa, hvor man har ’udstationeret’ en række medarbejdere med speciale i bl.a. medicoinstallationer og bygningskonstruktion og installation.

*
* Surface Pro er moden, velkørende og baseret på en helt reel Windows 8. Det betyder, at den – modsat langt de fleste andre tabletter på markedet – er en fuldt funktionel laptop og tablet på samme tid. Hermed kan vi effektivt begrænse antallet af enheder, medarbejderne skal anvende. *

Johannes Pham
Funktionsleder for teknologi
Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma A/S

*
Tabletter var ikke gode nok – men Windows 8-maskiner blev godt modtaget

– Effektivt samarbejde er alfa og omega for os, og papiret har – trods distancerne – traditionelt tjent os godt. Men i takt med væksten og de stadig mere omfattende projekter, vi er blevet involveret i, må vi konstatere, at det tager alt for lang tid at printe tegninger ud på A0-ark, håndskrive noter på møder for endelig at håndbære dem til den assistent, der skal rentegne og redigere. For nu blot at nævne ét eksempel på en lidt kringlet og tidskrævende arbejdsgang, siger Johannes Pham.

Gennem noget tid har virksomheden overvejet forskellige tablet-baserede løsninger, men udelukkede hurtigt en række af de mest udbredte modeller, for ”de understøtter ikke digitizere – digitale penne – og er derfor alt for upræcise til, at man for alvor kan tage noter på dem eller arbejde med detaljer i tegninger,” konstaterer Johannes Pham. Senere prøvede man flere andre tabletmodeller, men var ikke rigtigt tilfreds med software, batteritid eller ydelse.

Endelig forsøgte it-afdelingen sig med nogle af de første Surface Pro-tabletter med Windows 8, og de blev modtaget anderledes positivt hele vejen rundt.

”Det er meget intuitivt”

– Surface Pro er moden, velkørende og baseret på en helt reel Windows 8. Det betyder, at den – modsat langt de fleste andre tabletter på markedet – er en fuldt funktionel laptop og tablet på samme tid. Hermed kan vi effektivt begrænse antallet af enheder, medarbejderne skal anvende. Det sparer udgifter til indkøb og vedligehold samt begrænser administrationen, siger Johannes Pham.

I dag kan medarbejderne således blot koble den Windows 8-baserede maskine på en projektor eller på kontorets 84-tommer touch skærm, gennemarbejde en given skitse, notere som hvis de sad med en printet tegning og så ellers dele filen digitalt med kolleger bagefter.

– Samtidig har Surface Pro fuld digitizer-understøttelse, så du kan tage noter på dem – enten i OneNote eller direkte på billedfiler; med Windows 8 er det jo i bund og grund en fuldt funktionel pc. Det gør det nemt at dele filen på en standardiseret facon og dele den med kollegerne; det fremmer videndelingen og mindsker risikoen for, at vigtige informationer går tabt. Notedelen fungerer også meget intuitivt, og flere kolleger er ved at vænne sig til at tage tabletten under armen og tage noter i OneNote i stedet for på en A4-blok, når de skal til møde. Så alt i alt tror jeg, at vi her virkelig nærmer os noget, der kan hjælpe os af med papiret og blive bedre til at arbejde effektivt sammen, også over distancen, vurderer han.

Spiller optimalt sammen med infrastrukturen

Samtidig spiller maskinerne gnidningsløst sammen med virksomhedens øvrige infrastruktur, bl.a. Windows Intune, der gennem det seneste år har nedbragt tidsforbruget på administration ganske betragteligt. Samt med Office 365, som Johannes Pham indfaser glidende frem mod midten af 2014 i takt med, at virksomhedens eksisterende Microsoft Office-licenser løber ud.

– Lige nu er vi i en pilotfase, hvor vi har taget en lille håndfuld nye Microsoft-teknologier i brug med henblik på at reducere administration, manuelle arbejdsgange og papirforbrug. Og indtil videre kan jeg godt lide, hvad jeg ser, også selv om vi slet ikke er kommet helt til bunds i løsningerne endnu og har identificeret alle de muligheder, der er. Men skulle jeg pege på et hår i suppen, så kunne vi godt savne flere gode, tabletoptimerede ingeniør-apps til Windows 8, der måske kunne hjælpe med f.eks. beregninger i felten. Men nu tager vi én ting af gangen, og jeg synes egentlig at vi er ganske godt på vej, siger han.

Løsningen - kort fortaltOrganisations størrelse
150 medarbejdere

Organisationsprofil
Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma A/S er grundlagt i 1945 og er i dag et familieejet aktieselskab. Virksomheden har de seneste år oplevet en betydelig vækst og arbejder bl.a. på rådgivningssiden i forbindelse med konstruktionen af en række nye supersygehuse. Virksomheden har ca. 140 ansatte.

Situationen
Virksomheden havde behov for at gøre op med en ressourcekrævende og papirbaseret arbejdsform.

Løsningen
Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma satser bredt på en række Microsoft-baserede teknologier, bl.a. på Windows 8-baserede Surface Pro-enheder, der både fungerer som touchbaserede tablets og som fuldt funktionelle pc’er.

Fordele
  • Reducerer papirforbrug og letter arbejdsgange med Windows 8-baserede tabletmaskiner
  • Sparer tid og øger videndeling
  • Nye Windows 8-baserede enheder – Surface Pro – er brugervenlige, alsidige og lette at have med til møder og præsentationer
  • Let integration til eksisterende infrastruktur og på sigt også Office 365

Software & Services
  • Microsoft Office 365
  • Windows Intune
  • Windows 8
  • Microsoft Surface

Industri(er)
Architecture, Engineering & Construction

Land
Denmark

Forretningsbehov
  • Business Productivity
  • Team Collaboration

Languages
Danish