Publiceret: 9/27/2013
Visninger: 86
Bedøm casen:

newz Media ApS Førende online-mediehus lægger Linux-servere på Windows Azure

– Vi har løftet hele vores Linux-baserede infrastruktur fra en traditionel hosting-provider og ud på Windows Azure uden egentlig at lave noget særligt om. Vi kører stadig Linux – det fungerer rigtig fint – og mit umiddelbare bud er, at vi skærer 50 procent af omkostningerne. Det er jo alligevel også værd at tage med, konstaterer Johnny Rechnagel.

Han er direktør og en af fire ejere i newz Media ApS, der ejer og driver en række af landets mest besøgte nichesites med mere end 425.000 unikke brugere – og over fire millioner sidevisninger – pr. måned. Teknologisitet newz.dk er langt det største i familien med ca. halvdelen af aktiviteten og et meget aktivt forumunivers. Men også sites som RAID1.dk til de it-professionelle, filmsitet Filmz.dk, det spilorienterede Railgun.dk, Apple-sitet MacNation.dk og virksomhedens overordnede videoplatform, videovideo.dk, er godt med.

Ønskede at optimere drift, stabilitet og pris

– Indtil midt på foråret havde vi hostet vores infrastruktur hos en partner og ville – selv om det i store træk gik rigtig udmærket – gerne optimere drift og stabilitet yderligere, konstaterer Johnny Rechnagel.

– Den gyldne regel indenfor sitedrift er, at des flere brugere du har, des dyrere bliver det at drive – og vi har relativt mange brugere. Så selv mindre procentuelle besparelser kan virkelig mærkes, siger han.

*
* Vi har løftet hele vores Linux-baserede infrastruktur fra en traditionel hosting-provider og ud på Windows Azure uden egentlig at lave noget særligt om. Vi kører stadig Linux – det fungerer rigtig fint – og mit umiddelbare bud er, at vi skærer 50 procent af omkostningerne. Det er jo alligevel også værd at tage med. *

Johnny Rechnagel
Direktør
newz Media ApS

*
Ville migrere kompliceret Linux-setup

Udfordringen var at finde et alternativ til hostingpartneren, hvor man kunne lægge virksomhedens Linux-baserede setup, der består af servere baseret på Ubuntu 12.04 LTS. Den øvrige infrastruktur er inddelt i tre lag, nemlig:

Som cachelag et Varnish cluster, der sender dynamiske requests videre til det dynamiske webcluster og bannersystemet.

Et webtier, som kører Apache servere. Sitet kører i øvrigt et egenudviklet CMS, hvor dele af sitet benytter Zend Framework. Desuden kører et Memcached cluster, som benyttes til caching af indhold, der ikke kan lægges i cachelaget.

Nederst ligger MySQL. Her er opsat master/server replika med en aktiv master og read only slave. Sphinx bruges som search server. Desuden er her en NFS storage-server, der gemmer billeder og fungerer som shared storage for applikations-serverne.

”Køre Linux på en Microsoft-platform? Vi var nok lidt skeptiske..”

– Vi er løbende i kontakt med Microsoft i en række sammenhænge og en dag bemærkede en af deres tekniske specialister, at ’vi er faktisk ved at opdatere Windows Azure, så den også kan køre Linux. Så hvorfor lægger I ikke bare hele molevitten op i skyen?’ Indledningsvis var vi nok lidt skeptiske; alene tanken om at køre Linux på en cloud-platform fra Microsoft virkede en anelse eksotisk. Men efter at have prøvet systemet af i løbet af det tidligere forår 2013, måtte vi jo konstatere, at det kørte ret godt, beretter Henrik Nicolaisen, der er teknisk direktør i newz Media..

– Da vi en nat – efter en del forberedelser – lagde hele infrastrukturen op på Azure, lykkedes det at migrere og gå i luften igen tre timer før ventet. Og det har kørt upåklageligt lige siden. Faktisk melder vores brugere, at Newz kører en smule hurtigere end før, og de er ellers et ikke helt ukritisk publikum, griner han.

Bedre overblik og større stabilitet

Ifølge Henrik Nicolaisen er der imidlertid ikke kun kontante økonomiske fordele at hente ved at skifte til Azure. Eksempelvis har han langt videre adgang til at oprette, modificere, monitorere og nedlægge servere på egen hånd via Azures administrationspanel.

– Vi har et bedre overblik, mere direkte kontrol og kommer nok også til at spare noget tid på administration og drift. Til gengæld skal man være lidt mere stringent og velforberedt i planlægning og eksekvering af eksempelvis ændringer, end vi har været vant til, siger Henrik Nicolaisen.

Markant forbedret sikkerhedsniveau

Johnny Rechnagel tilføjer, at der – ud over den ventede halvering af driftsudgifterne – også vil være en gevinst i form af langt højere driftsstabilitet og et markant forbedret sikkerhedsniveau.

– Målt efter dansk alen havde vores eksisterende hostingprovider et udmærket sikkerhedsniveau. Men man kommer næppe uden om, at Microsofts datacenter i Irland, hvor vores data primært ligger, slår dem med adskillige længder. Her er både den fysiske og it-tekniske sikkerhed – så vidt jeg kan bedømme – second to none. Så det er jeg meget tryg ved, bemærker han.

Løsningen - kort fortaltOrganisations størrelse
15 medarbejdere

Organisationsprofil
newz Media ApS opstod i 2008 med det formål at skabe en fælles platform for en række nichesites, der i dag tæller newz.dk, railgun.dk, MacNation.dk, Filmz.dk, FableCloud.dk, videovideo.dk og RAID1.dk. Virksomhedens sites er bannerfinansierede og har månedligt over 425.000 unikke brugere – og mere end fire millioner sidevisninger.

Situationen
news Media havde behov for en cloudløsning, der var i stand til at afvikle virksomhedens omfattende Linux-baserede infrastruktur billigere og mere stabilt end den eksisterende hostingpartner.

Løsningen
Den Linux-baserede infrastruktur blev migreret ud på Windows Azure, hvorfra den kører i dag.

Fordele
  • Markant prisbesparelse på anslået 50 procent
  • Umiddelbart skalérbart og meget fleksibelt; man kan selv oprette, nedlægge og modificere servere
  • Meget høj stabilitet hindrer nedbrud og tab af annonceindtægter
  • Ekstremt højt sikkerhedsniveau

Software & Services
Microsoft Azure

Industri(er)
  • Media and Entertainment Equipment Providers
  • Publishing

Land
Denmark

Languages
Danish