Publiceret: 12/11/2013
Visninger: 190
Bedøm casen:

Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI) Forening satser på Windows 8 og cloud-IT: Får massiv besparelse og store fordele

– Vi gik fra en kompleks, dyr og krævende infrastruktur til en løsning, der er klippestabil, 100 pct. skalérbar og som reelt giver os langt flere muligheder. Samtidig slipper vi helt for drift og vedligehold og sparer rigtig mange penge; groft anslået skærer vi 60-70 pct. af det samlede IT-budget, siger Henrik Garver, administrerende direktør i Foreningen af Rådgivende Ingeniører.

Foreningen kaldes i daglig tale FRI og har bl.a. til opgave at støtte, rådgive og arbejde for bedre rammevilkår for de 340 medlemsvirksomheder i en branche, der omsætter for godt 11 mia. kroner og beskæftiger 12.000 medarbejdere i Danmark.

– Med 12 ansatte er vi en lille organisation, men har stadig behov for eksempelvis dokumenthåndterings-, medlems- og ERP-systemer m.m. Nogle af disse skulle endda spejles for at sikre tilgængelighed og sikkerhed, forklarer Henrik Garver. Det var en del af baggrunden for, at man førhen havde fire fysiske og et antal virtuelle servere i drift. Løsningen fungerede udmærket, men den var ”urimeligt kompleks, kostbar og gav en del vedligehold, administration og nedetid,” tilføjer han. Derfor bad Henrik Garver Microsoft-partneren ExatoSolutions om at komme med et bud på en løsning, der kunne bringe foreningen videre.

*
* Vi gik fra en kompleks, dyr og krævende infrastruktur til en løsning, der er klippestabil, 100 pct. skalérbar og som reelt giver os langt flere muligheder. Samtidig slipper vi helt for drift og vedligehold og sparer rigtig mange penge; groft anslået skærer vi 60-70 pct. af det samlede IT-budget. *

Henrik Garver
Adm. dir.
Foreningen af Rådgivende Ingeniører

*
Alle maskiner holdes automatisk opdateret

Svaret var dels at få hostet FRIs ERP-løsning, dels at lægge den resterende løsningsportefølje – mail, kalender og dokumenthåndtering – over på Microsofts cloudløsning, Office 365.

Det var også oplagt at løfte FRI over på Windows 8 i stedet for den blanding af ældre Windows-versioner, man hidtil havde kørt.

– For at få Windows 8 Enterprise til en fordelagtig pris, tegnede vi abonnement i tandem med Windows Intune. Det var der – ud over de licensøkonomiske aspekter – flere fordele ved, siger Henrik Garver.

– For med Windows Intune kan ExatoSolutions i dag administrere alle enheder på distancen og yde en virkelig effektiv service med et meget lavt timeforbrug. Og vi er sikre på, at alle maskiner er opdateret og scannes for virus og anden skadelig kode. Det er meget betryggende, konstaterer Henrik Garver, der også kun har ros til Windows 8.

Windows 8 er ”overskueligt, hurtig og utrolig stabilt”

– Windows 8 udmærker sig bl.a. ved at være overskueligt, hurtigt og utrolig stabilt. Samtidig integrerer det virkelig godt op mod de cloudtjenester, der udgør rygraden i vores nye infrastruktur, siger han.

F.eks. lægger medarbejderen aldrig mærke til, at AX afvikles hos en leverandør ude i byen; den starter op fra Windows fuldstændig, som hvis den kørte lokalt. Ligeledes ligger al mail- og kalender i skyen via Office 365, der også står for hele dokumenthåndteringen; ExatoSolutions byggede nemlig en funktionel ESDH-platform oven på SharePoint Online.

– Bundlinjen er, at vi nu har kasseret alle servere og al anden hardware end vores klientmaskiner, fordi hele infrastrukturen i dag ligger ude i skyen. Og at alle de vedligeholdsopgaver, de planlagte nedetider og hardwareopdateringer m.v. er en saga blot. Det har frigjort utrolig megen tid for både mig og for den medarbejder, som assisterer med IT, siger Henrik Garver.

– Vi skal heller ikke bekymre os om backup, da alle data ligger online. Stabiliteten er også langt højere end hvad vi oplevede tidligere. Hvilket måske ikke er så mystisk, da al infrastruktur ligger i skyen, tilføjer han.

*
* Bundlinjen er, at vi nu har kasseret alle servere og al anden hardware end vores klientmaskiner, fordi hele infrastrukturen i dag ligger ude i skyen. *

Henrik Garver
Adm. dir.
Foreningen af Rådgivende Ingeniører

*
Sparer 60-70 procent uden at gå på kompromis et eneste sted

Endelig har ExatoSolutions ”bygget” et hardwareuafhængigt installationssæt til Windows 8, så FRI hurtigt kan gendanne eller oprette en helt ny klient-pc ved at sætte en forberedt USB-pind i en vilkårlig pc. Så lægger den automatisk Windows 8 og alle applikationer på maskinen, så medarbejderen kan komme hurtigt videre.

– Alt i alt er vi virkelig godt tilfredse. Vi sparer 60-70 pct. på IT-budgettet uden at gå på kompromis et eneste sted, men har tværtimod fået en velfungerende og ekstremt skalérbar løsning. Samtidig sparer vi tid og kan – via Office 365 – give medarbejderne adgang til hele fem licenser til Microsoft Office, så de også har adgang til værktøjerne hjemmefra. Det er et rigtig fint gode og medfører intet bøvl for os, siger Henrik Garver.

– Endelig må jeg sige, at ExatoSolutions har peget på nogle gode løsninger og at de er gået til opgaven i fin stil. Vi har jo reelt fået udskiftet hele vores infrastruktur på rekordtid – uden gener – og føler, at vi har været i gode hænder hele vejen. Meget mere kan man ikke med rimelighed forlange af en IT-partner, bemærker han.