Publiceret: 1/8/2014
Visninger: 83
Bedøm casen:

Frederikssund Private Realskole Stor dansk privatskole tilbyder Office 365 til alle lærere og elever med UNI-Login

*
* Vi søgte en løsning, som vores elever kendte i forvejen, og med gratistilbuddet var valgte endnu nemmere. Mulighederne i Office 365 ProPlus gør, at kan vi tilbyde vores elever endnu flere værktøjer til en markant lavere pris, da vi kun skal finansiere lærernes og administrationens brug af Office 365. Og at vores brugere kan bruge deres UNI-Login på Office 365, er en kæmpe fordel.” *

Dorthe Thestrup
IT-ansvarlig
Frederikssund Private Realskole

*
En skole med lærere og studerende i skyen
Frederikssund Private Realskole har haft behov for at ensarte den digitale undervisning og sikre, at alle studerende har adgang til dokumenter og applikationer, uanset om de arbejder fra deres egen, deres forældres eller skolens pc. Privatskolen undersøgte således markedet for muligheder, og valget faldt i marts 2013 på Office 365 på SharePoint 2013 med UNI-Login leveret af Systemtech.

Skolen har en strategi om at levere digital undervisning til eleverne, og i dag er Office-pakken og pc-brug uundværlig i alle klasser. Mange lærermidler ligger allerede på internettet, som de studerende skal hente. Og med UNI-Login får alle studerende deres eget brugernavn og kodeord, så det er nemt at logge ind til alle systemer og applikationer på én gang.

I december 2013 lancerede Microsoft et gratistilbud til skoler, der licenserer Office til lærere, og skolen valgte således udvide projektet ved at give eleverne gratis adgang til Office 365 ProPlus, som indeholder den fulde Office-pakke både online og offline.

Vi stod ved en skillevej, da de forældede 2003 terminalservere stod for en udskiftning, og vi kunne kun tilbyde eleverne Office 2003. Samtidig ville vi gerne udleve vores ambitioner om Bring Your Own Device og digital undervisning, hvor de studerende har adgang til dokumenter og skolearbejde fra enhver pc eller tablet, fortæller Dorthe Thestrup, it-medarbejder på Frederikssund Private Realskole. Hun fortsætter:

Vi søgte en løsning, som vores elever kendte i forvejen, og med gratistilbuddet var valget endnu nemmere. Mulighederne i Office 365 ProPlus gør, at kan vi tilbyde vores elever endnu flere værktøjer til en markant lavere pris, da vi kun skal finansiere lærernes og administrationens brug af Office 365. Og at vores brugere kan bruge deres UNI-Login på Office 365, er en kæmpe fordel.”

Office 365 til alle lærere og studerende - det naturlige valg
Med Office 365 ProPlus kan skolen give elever og lærere adgang til den fulde version af Office, som inkluderer Word, Powerpoint, Excel, OneNote, Outlook mv. Office 365 ProPlus kan installeres på op til fem pc’er eller mac’s og kører på den studerendes egne enheder. Da Office-pakken installeres lokalt men synkroniserer i skyen, virker applikationerne både når den studerende er online og ikke er på internettet.

Adgang til skoledokumenter og applikationer fra enhver pc, tablet eller mac er en stor styrke i løsningen. En anden fordel er adgang til Skydrive Pro, som også er en vigtig grund til, at valget faldt på Office 365. Det sikrer alle elever 25 GB at gemme dokumenter på og hele 50 GB til mail og kalender. Eleverne kan derfor nemt gemme og sende store opgaver med billedmateriale uden at mangle plads. Skolen har desuden placeret linket til Office 365 på forsiden af skolens website for at understøtte den lette tilgængelighed.

”Valget af Office til de studerende var ikke svært. Vi har testet alternative programmer, men Office giver børnene den bedste værktøjskasse til at håndtere fremtidens arbejdsmarked. Og med Office 365 og Student Advantage tilbuddet var det en nem beslutning,” siger Dorthe Thestrup.

I praksis indkøber skolen pc'er til de små klasser på vegne af forældrene, som de studerende kan beholde. Da skolen står for indkøb og opsætning, bliver de leveret med præinstallerede programmer. De studerende får således Office-pakken per automatik de første år af deres skoletid.

”Faktum er, at Office 365 med den brede pallette af applikationer kan mere end eksempelvis Open Office. Desuden bliver Office 365 i høj grad brugt i virksomhederne, så det giver børnene det bedste fundament til at komme på arbejdsmarkedet senere i livet,” siger Dorthe Thestrup.

Selve administrationen af Office 365 løsningen har skolen valgt at outsource til Systemtech, som også har stået for udviklingen af UNI-Login-løsningen. Skolen betalte 13.000 kr. i opstartsgebyr inkl. support for første år og herefter betaler skolen 5.000 kr. årligt.

Fordele: Nem adgang til dokumenter, deling og samarbejde
Office 365 ProPlus giver skolen og de studerende mange fordele:

  • Nem adgang med ægte UNI-Login

  • Office-pakken i fuld version, inklusiv Word, PowerPoint, OneNote og Outlook mv., der kan installeres på op til fem pc’er eller macs.

  • 25GB pr. bruger på Skydrive Pro og 50 GB mail pr. bruger, så brugerne kan gemme og sende store filer

  • Chat, videomøde og tilstedeværelse og dermed nye muligheder for fjernundervisning og samarbejde via Lync 2013

  • Samarbejde i fælles dokument fra hver sin computer

  • Afleveringsmapper delt mellem lærer og elev

Løsningen - kort fortaltOrganisations størrelse
70 medarbejdere

Organisationsprofil
Frederikssund Private Realskole er en af landets ældste og største Privatskoler med 740 elever og 50 lærere. Skolen har en vision og strategi om at digitalisere undervisningen og ønsker at gøre it så let og tilgængeligt for sine brugere som muligt.

Software & Services
  • Microsoft Office 365 ProPlus
  • Microsoft SharePoint Server 2013

Industri(er)
Primary & Secondary Edu/ K-12

Land
Denmark

Languages
Danish

Partner(e)
Systemtech A/S