Publiceret: 6/24/2012
Visninger: 274
Bedøm casen:

KIMs A/S KiMs optimerede kvalitetsudviklingen og halverede udgifterne med Office 365

– Alene på licens og hardwarebesparelser halverer vi omkostningerne og sparer 200.000 kroner årligt. Dertil kommer lønudgiften til at have en fuldtidsansat til at passe og pleje mailsystemet; det er ca. 400.000 kroner ekstra. Så selv hvis vi udelukkende ser på økonomien, er Office 365 en ret god forretning for os. Men vi får også en masse praktiske fordele oveni, siger it-ansvarlig Martin Larsen, KiMs.

KiMs blev stiftet først i tresserne som en underafdeling af Odense Marcipan, der producerede saltede peanuts; man ville også gerne have slagvarer på hylderne udenfor jul. Det gik over al forventning. I dag er virksomheden med de 225 ansatte Danmarks største og bedst kendte producent af chips og snack, og – ligesom sin gamle modervirksomhed – ejet af Orkla-koncernen.

*
* Alene på licens og hardwarebesparelser halverer vi omkostningerne og sparer 200.000 kroner årligt. Dertil kommer lønudgiften til at have en fuldtidsansat til at passe og pleje mailsystemet; det er ca. 400.000 kroner ekstra. Så selv hvis vi udelukkende ser på økonomien, er Office 365 en ret god forretning for os *

Martin Larsen,
it-ansvarlig,
KiMs

*

Office 365 langt billigere end lokal løsning

– Vi stod med et gammelt Exchange-miljø, der enten skulle opgraderes – hvilket i sig selv ville koste langt over en million målt over tre år – eller gå over til Lotus Notes ligesom store dele af den øvrige Orkla-koncern. Men det ville blive mindst dobbelt så dyrt, konstaterer Martin Larsen.

Så da virksomheden hørte om Microsoft BPOS, der var forløber til Office 365, besluttede man at gå ad skyvejen i stedet. Løsningen levede op til løfterne, og efter godt et års drift skiftede man til Office 365, der var kommet på banen i mellemtiden.

– Office 365 har været en virkelig succes. Tilgængeligheden er helt i top, og vi har aldrig mistet mails eller oplevet et nedbrud på Exchange. Den eneste reelle udfordring er, at der kommer et led mere ind i infrastrukturen, og at løsningen kræver en stabil internet forbindelse. Men er dét i orden, kan vores medarbejdere komme på mailen overalt. Ikke bare fra deres pc, men også fra en hvilken som helst telefon eller tablet. Samtidig er der intet vedligehold og hardwareudskiftning, ligesom vi har minimeret vores forbrug af konsulenttimer. Det fungerer bare rigtig godt, siger Martin Larsen.

Han tilføjer, at den mobile adgang ikke er en selvfølge; var KiMs gået videre med en Notes-løsning, ville det f.eks. have kostet et ikke ubetydeligt ekstrabeløb at kunne tjekke mail på telefonen.

– Desuden fik vi med Office 365 adgang til SharePoint Online, hvilket også har vist sig at være en bonus. Først og fremmest giver det medarbejderne mulighed for at tilgå deres data og filer overalt og fra en hvilken som helst enhed, siger Martin Larsen.

Giver kvalitetsstyringen et løft

– Men vi har også – med ProActives mellemkomst – fået udviklet et reklamationssystem baseret på SharePoint Online, der henter data direkte fra vores lokale ERP-system. Det er ekstremt værdifuldt, fordi vi let kan konsolidere og analysere data om kundefeedback og hurtigt identificere eventuelle problemer i produktion eller logistik. Det er helt centralt for os, for på den måde kan man sige, at Office 365 har gjort det muligt for KiMs at blive endnu bedre på et af vores absolutte fokusområder – nemlig at levere produkter af høj kvalitet, konstaterer han.

Men Office 365 er også i fokus på andre områder. For eksempel er man ved at udvikle et system, der integrerer kalenderinformation i Exchange Online og kommunikationsplatformen Lync direkte med KiMs telefoncentral. Det gør det let at give klar besked om, hvornår enkeltpersoner er at træffe igen via et automatisk telefonsvaresystem.

– Lidt populært sagt er Office 365 efter min mening et af de allerbedste Microsoft-produkter siden Hotmail i sin tid kom på banen. Det virker ganske enkelt bare. Vores erfaringer med tjenesten har også været en af de primære årsager til, at Odense Marcipan er ved – i første omgang – at gå live med SharePoint Online via Office 365, siger han.

Løsningen - kort fortaltOrganisations størrelse
225 medarbejdere

Organisationsprofil
KiMs blev stiftet som en udløber af Odense Marcipan i begyndelsen af 1960erne og fandt hurtigt fodfæste på markedet. I dag er virksomheden den største danske leverandør af chips og snacks, har 225 ansatte. Virksomheden har produktion og administration i Søndersø på Fyn.

Situationen
KiMs stod for at opgradere eksisterende Exchangeløsning, men et nyt miljø var kostbart at etablere – og Lotus Notes endnu dyrere.

Løsningen
En skybaseret produktivitetsløsning baseret på Microsoft Office 365 (tidl. BPOS).

Fordele
  • Ingen vedligehold
  • Har minimeret konsulenttid
  • Forudsigelig og skalerbar prismodel
  • Alsidig integration til mobile enheder inkluderet
  • Ingen hardwareomkostninger samt halverede driftsudgifter; dertil kommer massiv tidsbesparelse
  • Alsidig produktivitetsløsning med flere produkter (både kommunikation, mail/kalender og storage)
  • Meget driftsstabil; virksomheden har aldrig oplevet nedetid
  • Har været med til at optimere kvalitetssikring via tilpasset integration til lokale ERP-data

Software & Services
Microsoft Office 365

Industri(er)
Consumer Goods

Land
Denmark

Languages
Danish

Partner(e)
ProActive A/S