Publiceret: 12/17/2013
Visninger: 57
Bedøm casen:

Firebrand Training Træningseksperten Firebrand øger indlæring med Surface tablets

Firebrand Training udbyder intensive uddannelsesforløb, hvor medarbejdere bor på stedet, mens kurset løber af stablen. Tidligere brugte Firebrand store, tykke bøger med undervisningsmaterialer, der var dyre og både krævede transport til kursussteder og opbevaring. Man ønskede i stedet at skifte til digitale undervisningsmaterialer. Derfor har træningseksperten investeret i 200 Surface tablets til de studerende, når de deltager på kurset, og anvender en Windows 8 app, hvorfra alt materiale hentes.

Den studerende får udleveret en Surface ved ankomst til kurset, som bruges til at tilgå materialer, notetagning og lektielæsning under kursusforløbet. Efter at have testet alle tilgængelige platforme på markedet, er valget faldet på Surface. Det skyldes, at man får pc-funktionaliteten i en tablet, de velkendte værktøjer i Office, herunder notetagning i OneNote, håndtering af alle formater, og søgefunktion, så deltagere let kan navigere i dokumenter.

Gevinsten for de studerende er en mere personlig undervisningsoplevelse samt mulighed for at tilgå undervisningsmaterialer og noter både før, under og efter uddannelsesforløbet. For Firebrand er investeringen tjent hjem efter et år, og træningseksperten høster både økonomiske og grønne gevinster ved at spare store mængder papir, lager og logistik.

*
* ”For Firebrand er hurtighed og tilgængelighed afgørende. Vi kan imødekomme nye deltagere væsentlig hurtigere via Surface og en digital løsning. Og vi skal ikke vente på materialer. I princippet kan vi sælge et kursus om fredagen, hvorefter deltageren modtager login til materialer med det samme. Deltageren kan så påbegynde kurset mandag og endda være forberedt, hvis man har tid og lyst til det.” *

Frank Højgaard
Direktør
Firebrand Training

*
Situation:
Firebrand Training udbyder intensive uddannelsesforløb, hvor medarbejdere bor på stedet, mens kurset løber af stablen. Træningsmetoden tager udgangspunkt i forskning der viser, at mennesket lærer hurtigere og bedre, hvis de har de rette forudsætninger og rammer for indlæring. Derfor tilbyder Firebrand intensive kurser, hvor man eksempelvis bor på et kursuscenter i en uge, hvor der også er sørget for kost og logi, så man blot skal koncentrere sig om sin indlæring og om at bestå eksamener. Til forskel fra konventionelle kurser, hvor der undervises fra 9-16, kører Firebrand kurser 12 timer i døgnet, 7 dage om ugen. Det er maksimal fordybelse i emnet uden distraktion fra job eller daglige pligter og sådan får man den hurtigste indlæring på et minimum af tid.

Fordelen for medarbejderen er, at kurset eksempelvis kan afsluttes på en uge fremfor tre uger, og indlæring sker både hurtigere og bedre. Gevinsten for virksomhederne er lavere omkostninger til uddannelse, og at medarbejderne kan vende hurtigt tilbage og være produktive på arbejdspladsen med deres nye færdigheder.

Firebrand har undervisningscentre i Danmark, Storbritannien, Tyskland, Norden og Mellemøsten og har hidtil brugt store, tykke mobbedrenge af bøger til undervisningen. Udfordringen er, at det kræver store mængder papir og tid at opdatere undervisningsmaterialerne. Og derudover skal Firebrand have både lagerkapacitet og styre transport for at kunne opbevare og flytte materialerne rundt til de rette steder i verden.

Surface og Windows 8 den bedste platform for digital undervisning
Mange af Firebrands kurser er tekniske, og det har derfor været en nem beslutning for virksomheden at bruge teknologien til indlæring og som undervisningsredskab. Alle undervisningsmaterialer er nu blevet digitaliseret, hvilket gør dem let tilgængelige for de studerende og nemme at opdatere for instruktørerne.

Derudover har Firebrand investeret i 200 Surface tablets til brug på kurserne, som de studerende får udleveret ved kursets start. Den studerende kan så benytte Surface til at tilgå undervisningsmaterialer og samtidig tage noter med OneNote.

Valget faldt på Surface tablets, da de indeholder funktionaliteten fra en pc og brugervenligheden fra en tablet. Windows 8 og Office er vigtige værktøjer for de studerende, herunder OneNote til notetagning og nem søgefunktion til at finde rundt i Word- og PDF-dokumenter. Dertil kommer, at Firebrand har alt undervisningsmateriale tilgængelig i en Windows app, der kan downloades fra Windows Store. Ved at bruge en Windows tablet, kan de studerende gemme noter og tekster og nemt tilgå deres egne materialer og noter fra egne pc’er og tablets. De får blot et login, som de kan bruge før, under og efter undervisningsforløbet. Alternativt kan de gemme deres materialer i SkyDrive.

”Vi stiller store krav til deltagerne i undervisningsforløbet, og de arbejder ofte med stoffet 12 timer dagligt. Det er derfor vores mål og ønske at give dem den bedst mulige læringsoplevelse og hjælpe dem i mål med certificeringer og eksamener. Her er Surface et fantastisk redskab for deltagerne, da de kan tilgå materialer før, under og efter uddannelsen samt tage noter undervejs,” siger Frank Højgaard.

*
* ”Firebrand er en virksomhed drevet af innovation, og vi synes, det er spændende at være agile og udnytte spændingsfeltet mellem teknologi og mennesker.” *

Frank Høj
Direktør
Firebrand Training

*
Økonomiske og miljømæssige fordele at høste
Der er mange fordele ved at digitalisere undervisningsmaterialet og benytte tablets som indlæringsredskab. Først og fremmest er der en stor økonomisk gevinst i papirbesparelse ved ikke at skulle trykke bøger og sende papkasser rundt i verden. Den besparelse – som i øvrigt også gavner miljøet – vil betyde, at investeringen i digitale kursusmaterialer og Surface tablets vil være tjent hjem på et år.

En anden gevinst er de nye muligheder for at forlænge indlæringsperioden, så deltagerne har adgang til deres kursusmaterialer både før, under og efter kurset. De digitale materialer gør det desuden mere interaktivt og personligt for deltagerne, da de kan løse opgaver på nye og kreative måder.

For Firebrand er der ligeledes en stor gevinst i fleksibiliteten ved at kunne reagere hurtigere, når kunder tilmelder sig i sidste øjeblik inden kursusstart, da man kan give dem adgang til materialer med det samme. I forhold til rettigheder på materialer, er det desuden lettere for Firebrand holde styr på og dokumentere digital rights management, når materialerne ligger digitalt.

Løsningen - kort fortaltOrganisations størrelse
80 medarbejdere

Software & Services
  • Windows 8
  • Microsoft Office
  • Microsoft Surface

Industri(er)
  • Publishing
  • Higher Education

Land
Denmark

Forretningsbehov
Business Productivity

Languages
Danish