Publiceret: 2/19/2014
Visninger: 108
Bedøm casen:

TOP-TOY A/S Legetøjskoncern øger produktiviteten med ny IT-platform og Windows 8.1

Den danske legetøjskoncern TOP-TOY indkøber og distribuerer legetøj til butikskæderne BR og TOYS”R”US. Højere produktivitet, bedre performance på pc’er og et standardbaseret moderne system er blandt de vigtigste begrundelser for TOP-TOYs ønske om at optimere IT-platformen. Virksomheden har således valgt at udskifte forældet teknologi med et helt nyt koncept og IT-infrastruktur, som skal optimere administration og udrulning af software og systemer.

TOP-TOY har nu fået en fremtidssikret platform, baseret på standardløsninger, som integrerer problemfrit med nye systemer og som nye medarbejdere nemt vil kunne anvende. Samtidig har TOP-TOY udskiftet Windows XP med Windows 8.1, så alle medarbejdere kan arbejde mere simpelt og produktivt på den nyeste teknologi. IT-eksperten, VENZO, har været rådgiver og implementeringspartner igennem hele forløbet.

*
* ”Udviklingen inden for teknologiverdenen sker enormt hurtigt i dag, og det er derfor vigtigt at have en infrastruktur, som kan håndtere løbende opdateringer og udrulning af nye enheder. TOP-TOY har nu fået en fremtidssikret platform til overkommelige omkostninger, som opererer udfra en moderne tankegang, hvor brugerne er i fokus, og som giver IT-afdelingen kontrol, centralt overblik og nem vedligeholdelse af driften” *

Rune Frydendahl
CTO & Partner
VENZO

*
Infrastrukturen skal kunne håndtere nye pc’er og tablets
TOP-TOY er Nordeuropas største legetøjskoncern, og fra hovedkontoret i Tune ved Roskilde forhandler og distribuerer man legetøj til mere end 300 legetøjsbutikker fordelt på kæderne BR og TOYS”R”US. Koncernen har allerede øget produktivitet og kommunikation med Office 365, men har ligeledes haft et ønske om en mere moderne IT-infrastruktur, bedre ydelse på pc’er samt øget produktivitet og fleksibilitet i brugen af pc’er.

Kravet til en ny IT-platform har været, at infrastrukturen skulle være fremtidssikret, således at nye pc’er altid let kan kobles på systemet og nye softwareopdateringer nemt udrulles. Derudover har man ønsket at livstidsforlænge eksisterende pc’er samt opgradere til et moderne operativsystem, som er intuitivt for medarbejderne at benytte som arbejdsplatform. Sidst men ikke mindst har TOP-TOY en strategi om kun at benytte supporteret software og systemer samt standardløsninger, som nemt kan anvendes af nye medarbejdere, eksterne konsulenter og i øvrigt integrerer med eksisterende systemer.

TOP-TOY har valgt en løsning bestående af System Center Configuration Manager 2012 R2 (SCCM), Windows Server 2012 R2 og SQL Server 2012 R2, som tilsammen giver en IT-platform, der er så nem og brugervenlig, at IT-afdelingen selv kan håndtere udrulning af applikationer og opdateringer på nye pc’er og tablets. Løsningen er skræddersyet og skaleret til TOP-TOYs størrelse og behov, som p.t. dækker håndtering af 600 klienter.

Den nye platform betyder, at medarbejdernes IT bliver knyttet til den enkelte bruger frem for en bestemt pc. Medarbejderne har behov for forskellige applikationer og adgang til bestemte systemer, alt afhængig af deres funktion i virksomheden. Den rollebaserede tilgang gør, at man i princippet kan tilgå egne applikationer og systemer fra enhver pc, hvilket er en fordel, når man låner pc’er og løbende udskifter enheder i virksomheden.

Filosofien om ’self-service IT’ har været et krav, så IT-afdelingen selv kan håndtere drift og vedligeholdelse fremadrettet. Selve installationen af SCCM er da også sket på under to uger, hvor IT-eksperten VENZO har præfigureret alt på forhånd, så IT-afdelingen selv har kunnet installere service pakker og applikationer. VENZO har ligeledes undervist IT-afdelingen i at anvende løsningen, og dermed givet kontrollen til dem.

”Udviklingen inden for teknologiverdenen sker enormt hurtigt i dag, og det er derfor vigtigt at have en infrastruktur, som kan håndtere løbende opdateringer og udrulning af nye enheder. TOP-TOY har nu fået en fremtidssikret platform til overkommelige omkostninger, som opererer udfra en moderne tankegang, hvor brugerne er i fokus, og som giver IT-afdelingen kontrol, centralt overblik og nem vedligeholdelse af driften” siger Rune Frydendahl, CTO og partner hos VENZO.

Livstidsforlængelse af pc’er med Windows 8.1

Samtidig med opgradering af IT-platformen, har TOP-TOY opgraderet alle eksisterende arbejdsstationer med Windows 8.1 fra at have kørt Windows XP. Det giver det en helt ny brugeroplevelse, øget produktivitet og arbejdsglæde for TOP TOYs medarbejdere. Det er især administrative medarbejdere og sælgere, som vil opleve en mere simpel og mobil hverdag med de nye opdaterede pc’er.

*
* Investeringen er et teknologisk kvantespring, som giver bedre performance på vores pc’er. Vi får et nyt system, der understøtter forretningens strategi på en omkostningseffektiv måde. Brugerne vil således opleve en verden af nye funktioner og øget produktivitet, da de ikke skal vente flere minutter på at pc’en starter og ligeledes kan arbejde på farten.” *

Tommy Foley
IT Operations Manager
TOP-TOY

*
Tommy Foley, IT operations manager i TOP-TOY, siger:

”Vores IT-strategi er baseret på, at vi kun anvender standardbaseret og supporteret software. Valget om at opgradere til Windows 8.1 lå derfor lige til højrebenet. En velafprøvet voksen teknologi i Windows 7 ville være umiddelbart nemmest, men den version løber også tør for support en dag, så når teknologien nu er til rådighed, kunne vi lige så godt tage skridtet til Windows 8.1 med det samme”

Selve udrulningen sker ikke på traditionel vis, hvor man opgraderer en gruppe brugere i hold. Efter at IT-afdelingen har testet systemet med eksisterende systemer, sker udrulningen af Windows 8.1. via en frivillig tilmeldingsordning, hvor medarbejderne først tager et e-learning-kursus i Windows 8.1. Da grænsefladen i Windows 8.1. er anerledes end i Windows XP, sikrer TOP-TOY, at uddannelsesprogrammet består af forskellige kurser og indlæringsmuligheder.

Derudover er mange medarbejdere allerede bekendt med touch-teknologien og Windows 8 fra egne pc’er, tablets og underholdning i hjemmet.

”Vi bliver hjulpet på vej af teknologiens indtog på forbrugermarkedet, da medarbejdere allerede har stort kendskab til Windows 8 og ny teknologi hjemmefra. Det betyder også, at medarbejderne stiller krav til IT-afdelingen om at kunne tilbyde moderne teknologi. Hvis man som virksomhed skal kunne tiltrække og fastholde de rette medarbejdere, kan man ikke køre på 10 år gammel teknologi. Man er simpelthen nødt til at følge med udviklingen,” siger Tommy Foley.

En fremtidssikret platform, besparelser på IT-budgettet og øget produktivitet

De største gevinster ved SCCM-løsningen og den nye teknologi, er en fremtidssikret platform, besparelser på IT-budgettet og nemmere integration med andre systemer.

Business-casen for skiftet til Windows 8.1 har været ligetil, da TOP-TOY livstidsforlænger eksisterende pc’er to-tre år. Samtidig har brugerne fået en moderne platform, som er nem og intuitiv, da de allerede kender Microsoft-universet fra egne pc’er og gadgets i hjemmet.

Tommy Foley siger: ”Investeringen er et teknologisk kvantespring, som giver bedre performance på vores pc’er. Vi får et nyt system, der understøtter forretningens strategi på en omkostningseffektiv måde. Brugerne vil således opleve en verden af nye funktioner og øget produktivitet, da de ikke skal vente flere minutter på at pc’en starter og ligeledes kan arbejde på farten.”

Andre fordele ved opgraderingen af teknologi og operativsystem er:

 • Nem udrulning og vedligeholdelse af platform, nye drivere og centralt overblik over pc’er

 • Bedre performance på maskiner og nem opdatering af software og systemer

 • Et supporteret operativsystem, en fremtidssikret platform og overkommelige omkostninger fremadrettet

 • Genkendelighed hos brugerne ved Windows 8.1 og øget produktivitet

 • En mere simpel og mobil hverdag - især for sælgere og administrative medarbejdere

Fremadrettet overvejer TOP TOY at investere i touch-baserede pc’er og tablets, så medarbejderne fortsat vil få den mest moderne teknologi på markedet.

Løsningen - kort fortaltOrganisations størrelse
600 medarbejdere

Organisationsprofil
TOP-TOY A/S er et dansk firma, der sælger og importerer legetøj. Koncernen er moderselskab for Fætter BR, TOYS”R”US (Skandinavien), NORSTAR A/S og for TOP-TOY (Hong Kong) Ltd. Virksomheden ejer og driver mere end 300 butikker i Norden og Tyskland og har – foruden de butiksansatte – ca. 600 medarbejdere på lager og i administrationen.

Situationen
TOP-TOY har ønsket en moderne IT-infrastruktur, bedre ydelse på pc’er samt øget produktivitet og fleksibilitet i brugen af pc’er. Kravet til en ny IT-platform har været en fremtidssikret infrastruktur, og derudover har man valgt at opgradere til et moderne operativsystem, som er intuitivt for medarbejderne.

Løsningen
TOP-TOY har således fået en ny teknologi og platform, herunder System Center Configuration Manager 2012 R2, som er baseret på standardløsninger og dermed integrerer problemfrit med nye systemer. Samtidig har TOP-TOY udskiftet Windows XP med Windows 8.1, så alle medarbejdere kan arbejde mere simpelt og produktivt på den nyeste teknologi.

Fordele
 • En moderne og fremtidssikret IT-platform, som er supporteret
 • Standardbaseret IT og besparelser på IT-budgettet
 • Nem udrulning og vedligeholdelse af platform, nye drivere og centralt overblik over pc’er
 • Bedre performance på maskiner og nem opdatering af software og systemer
 • Genkendelighed hos brugerne ved Windows 8.1 og øget produktivitet

Software & Services
 • Windows 8
 • Microsoft SQL Server 2012
 • Microsoft System Center 2012 Configuration Manager
 • Windows Server 2012

Industri(er)
Logistics/Distribution

Land
Denmark

Languages
Danish

Partner(e)
VENZO A/S