Publiceret: 5/5/2010
Visninger: 22
Bedøm casen:

SSAB Spara tid och pengar med Unified Communications

När man som SSAB har 8 400 anställda på kontor runt om i världen är det viktigt att kommunikationen fungerar. Bara inom Sverige är avståndet mellan huvudkontoret och vissa produktionsanläggningar så stort att ett besök på en annan anläggning kan ta en hel arbetsdag. Därför använder man nu ny teknik för att överbrygga avstånden.

När stålföretaget SSAB sökte en flexibel lösning för att underlätta sin kommunikation och sänka sina telefonikostnader, valde man att titta närmare på Unified Communications. Det är en teknik för att sammanföra vanliga telefonsystem med teknik för direktmeddelanden, närvarohantering, webbkonferenser, e-post och IP-telefoni.

Pilot för röstkommunikation

IT -konsultföretaget Avanade driftsatte ett pilotprojekt för röstkommunikation med hjälp av Microsofts lösningar för 100 SSAB-anställda. Med hjälp av webbkameror och headsets kan de ringa och ta emot samtal, anordna videokonferenser med kollegor, hämta röstmeddelanden från sina e-postinkorgar och använda Microsoft LiveMeeting för skrivbordsdelning

och samarbeten i realtid.

– I mångt och mycket förväntar sig folk den här typen av funktioner nu för tiden. Våra yngre anställda använder sig av Skype, Facebook och direktmeddelanden privat. Det Avanade gjorde var att föra in de här verktygen på arbetsplatsen, och att göra dem säkra, tillförlitliga och hanterbara, berättar Claes Jurstrand, chef inom IT-infrastruktur på SSAB.

Effektivare samarbeten

De nya verktygen är både till nytta för de enskilda användarna och för företaget som helhet. På användarnivå är det enklare för de anställda att starta ad-hoc-möten.

– Det är lättare att få tag på folk. Man kan börja chatta via direktmeddelanden, bjuda in fler kollegor, inleda ett möte och sedan gå vidare till en videokonferens – direkt och effektivt och allt med hjälp av välbekant programvara från Microsoft, säger Claes Jurstrand.

Det sparar även tid. Istället för att lägga en hel dag på att köra igenom hela Sverige till ett möte, kan man ha en tvåtimmarskonferens på förmiddagen och sedan jobba resten av dagen.

Det är mindre stressigt och mycket mer flexibelt. Det här är något som även gynnar företaget: resekostnaderna sänks och de anställda blir mer produktiva.

– Verktygen fungerar verkligen. Nu kan de anställda samarbeta på många olika sätt: genom att ringa, chatta i realtid, dela skrivbord och presentationer samt via videokonferenser. Det fungerar verkligen som en bra ersättning för möten öga mot öga, avslutar Claes Jurstrand.

Den här fallstudien är endast till för informationssyften. MICROSOFT GER INGA GARANTIER, UTTRYCKLIGA ELLER UNDERFÖRSTÅDDA, FÖR DEN HÄR SAMMANFATTNINGEN.
Løsningen - kort fortaltOrganisations størrelse
8400 medarbejdere

Organisationsprofil

SSAB är ett svenskt stålföretag som har 8 400 anställda i fler än 45 länder över hela världen och produktionsanläggningar i Sverige och USA . Företaget är noterat på NASDA Q OM X Nordic sedan 1989 och finns på listan bland de mest omsatta aktierna. Bland ägarna finns svenska och internationella institutioner och privatpersoner. Största enskilda ägare är Industrivärden.


Software & Services
  • Microsoft Exchange
  • Microsoft Office

Industri(er)
Manufacturing & Resources

Land
Sweden

Languages
Swedish

Partner(e)
Avanade