Publiceret: 6/8/2012
Visninger: 72
Bedøm casen:

Innovatum Med Lync har Innovatum ett annat flyt i verksamheten

Innovatum var i stort behov av en fungerande kommunikationsplattform. Efter flera försök med frustration som resultat fann de Microsofts Lync.
– Lync har sedan dag ett överträffat våra förväntningar och det är otroligt tillfredsställande att kunna lita på att något faktiskt fungerar precis så som det ska, konstaterar Johan Carlsson it-chef på Innovatum.

Vid Trollhättans kanal ligger ett av Sveriges utvecklingscentrum och teknikparker Innovatum. Innovatum är ett offentligt finansierat utvecklingscentrum med uppdrag att stötta och utveckla näringslivet samt främja kunskap om teknik och hos allmänheten.

Företagets många roller, som bland annat projektplattform med koordineringsroll för FoU-projekt, ställer höga krav på fungerande kommunikationslösningar. Först nu har organisationen hittat en tjänst som motsvarar kraven. Med hjälp av Microsofts kommunikationsplattform Lync möts de anställdas behov av olika typer av kommunikation, såväl internt som externt.

– Vi har ett dagligt behov av att kunna hålla onlinemöten och telefonkonferenser. Tidigare har vi använt oss av olika typer av lösningar som aldrig motsvarat våra krav. Istället för att underlätta vårt arbete, så har det orsakat frustration och stress, säger Johan Carlsson.

Lync saknar konkurrens
Efter grundlig research valde Innovatum Microsofts kommunikationsplattform Lync främst med tanke på företagets behov av online-möten. Det faktum att andra funktioner som snabbmeddelanden (IM), telefoni och att Lync interagerar med Officepaketet och andra programvaror motiverade investeringen ytterligare.

Med hjälp av Approved Consulting genomfördes implementeringen. I dag har Innovatum en kommunikationsplattform som erbjuder en helhetslösning. Johan Carlsson är mycket nöjd.

– Jämfört med andra onlinemötes-tjänster utmärker sig Lync som den mest kompletta och kompetenta lösningen. Den saknar konkurrens. Lync har sedan dag ett överträffat våra förväntningar och det är otroligt tillfredsställande att kunna lita på att något faktiskt fungerar precis så som det ska, konstaterar han.

Stärker organisationen internt
Innovatum valde Lync baserat på den välutvecklande onlinemötes-lösningen men med sina anställda utspridda i skilda kontorsbyggnader och med många ute på vift såg Innovatum snart fler fördelar i att använda Lync:

– Lync har stärkt oss som organisation genom den närvaroinformation som är inbyggd i tjänsten. Jag kan se om min kollega, som har sin arbetsplats i en annan byggnad, sitter i telefon eller är vid sin plats. Det ger ett helt annat flyt i vår kommunikation, både internt och externt.

Henrik Garpenrud på Approved Consulting bekräftar att Lync är särskilt lyckat för företag och organisationer som inte sitter fysiskt samlade på ett ställe:

– Jag skulle säga att Lync passar alla bolag men särskilt bra passar det för organisationer som är geografiskt spridda.

FÖRETAGSPROFIL:
Innovatum är ett offentligt finansierat utvecklingscentrum med uppdrag att stötta och utveckla näringslivet samt främja kunskap om teknik och hos allmänheten.

UPPGIFT:
Att kunna genomföra online-möten och telefonkonferenser på ett kompetent sätt, samt möta företagets behov av en tekniskt mer effektiv kommunikationslösning med till exempel snabbmeddelanden (IM).

LÖSNING:
Microsoft Lync 2010.

RESULTAT:
En kommunikationsplattform som motsvarar Innovatums krav på online-mötesfunktionalitet. Men som även möter företagets behov av en helhetslösning med bland annat IP-telefoni, Sharepoint-integrering och snabbmeddelanden med närvaroinformation.

KONTAKTUPPGIFTER:
Johan Carlsson, Innovatum AB
Tel: +46-520-289306
Johan.carlsson@innovatum.se

Henrik Garpenrud, Approved Consulting AB
Tel: +46 31 78 77 329, +46 708 138 178
henrik.garpenrud@approved.se
www.approved.se

Produktion: Appelberg
Journalist: Katarina Gold


This case study is for informational purposes only. MICROSOFT MAKES NO WARRANTIES, EXPRESS OR IMPLIED, IN THIS SUMMARY.
Løsningen - kort fortaltOrganisations størrelse
20 medarbejdere

Organisationsprofil
Innovatum är ett offentligt finansierat utvecklingscentrum med uppdrag att stötta och utveckla näringslivet samt främja kunskap om teknik och hos allmänheten.

Hardware
Microsoft Lync 2010

Software & Services
Microsoft Lync Server

Industri(er)
Other Services

Land
Sweden

Languages
Swedish

Partner(e)
Approved Consulting AB