Publiceret: 1/18/2012
Visninger: 215
Bedøm casen:

Mobilsiden.dk Bundsolid produktivitet med Office 365 hos Mobilsiden.dk

Med 860.000 besøgende pr. måned ligger Mobilsiden.dk lunt på listen over de mest besøgte danske internetmedier, ligesom chefredaktør John G. Pedersen er hyppig gæst i det øvrige mediebillede med analyser og nyheder fra mobilverdenen.

– Som medie har vi opnået en vis gennemslagskraft. Men som organisation er vi ganske lille med blot otte ansatte og nogle freelancere. Og vi har stor fokus på at få mest for pengene, siger John G. Pedersen. Derfor satsede sitet tidligt på cloudbaserede produktivitetsløsninger og blev i 2009 betalingskunde hos Google Apps.

– I starten gik det fint. Men en dag forsvandt den danske stavekontrol. Vi henvendte os utallige gange til Google gennem halvandet år. Men ingen kunne svare på, hvornår den kom igen, og den dag i dag virker stavekontrollen stadig ikke. Efterhånden opstod der også problemer med stabiliteten på tværs af flere forskellige computere og browsere. Programmerne ’frøs’ eller brød ganske enkelt ned. Med tiden blev vi rigtig, rigtig trætte af Google, konstaterer han.

*
* Vi er ingen multinational koncern, men bare en lille kunde med en håndfuld licenser. Alligevel får vi førsteklasses professionel support og bliver hørt *

John G. Pedersen
Chefredaktør
Mobilsiden.dk

*

”Office 365 er lysår foran alt andet på markedet”

Så da Microsoft i efteråret 2011 lancerede sin cloudbaserede produktivitetstjeneste, Office 365, var mobilsiden.dk ikke sen til at prøve den af.

– I dag har vi en velfungerende mailløsning, central fillagring på SharePoint og kommunikation med Lync. Alt hænger fint sammen med Office-programmerne – der jo i øvrigt kan uendeligt meget mere og er nemmere at bruge end Googles rent onlinebaserede applikationer. Office 365 har sølle seks måneder på bagen, men er allerede lysår foran alt andet på markedet, siger John G. Pedersen.

F.eks. kan redaktionen skrive mails og artikler i flyet på vej til eller fra de talrige pressearrangementer, hvorefter alt synkroniseres eller sendes, når der kommer netforbindelse ved landingen, og ”det fungerer ganske enkelt bare. Man kan godt mærke, at her står en dedikeret organisation bag,” tilføjer chefredaktøren.

– Vi har valgt den ’store’ løsning, der også giver vores brugere seneste version af Office-pakken og fem licenser pr. person. Men vel at mærke uden at binde os mere end en måned ad gangen; det er virkelig nemt at overskue. Det tager også kun 2-3 minutter at koble en ny bruger på, konstaterer John G. Pedersen.

Imponerende og professionel support

I begyndelsen var han dog en smule i tvivl om alle elementer var korrekt konfigureret.

– Jeg skrev en supportmail, og efter blot et halvt døgn vendte en medarbejder tilbage fra den internationale Office 365-support og sagde, at jeg ikke skulle bekymre mig; han havde gennemgået vores installation og alt så fint ud. Her blev jeg imponeret, siger John G. Pedersen.

Men oplevelsen var ikke en enlig svale. Siden har han flere gange henvendt sig med spørgsmål eller forslag til forbedringer – og fået svar eller status næsten med det samme.

– Vi er ingen multinational koncern, men bare en lille kunde med en håndfuld licenser. Alligevel får vi førsteklasses professionel support og bliver hørt. Her mærker man tydeligt, at Microsoft er vant til at arbejde med virksomheder. De har en helt anden og mere professionel attitude end hos Google, hvor vi blev ignoreret af en organisation, der reelt ikke er gearet til at supportere et produkt i daglig drift, siger John G. Pedersen.

Løsningen - kort fortalt
Organisationsprofil
Mobilsiden.dk er grundlagt i 1996 og har til formål at være det mest omfattende medie for mobiltelefoner, GPS og mobile enheder på nettet. Sitet har 860.000 besøgende pr. måned, leverer stof til en række andre medier og citeres desuden bredt i både dagspresse og elektroniske nyhedskilder


Fordele
  • Rigtig god sammenhæng mellem pris og ydelse
  • Fuld skalérbarhed og let opsætning af nye brugerkonti
  • Forudsigeligt udgiftsniveau og intet behov for hardwareinvesteringer
  • Nem deling af kontakter, kalender, aftaler og opgaver
  • Optimal kobling mellem produktivitetsapplikation og onlinetjeneste
  • Velfungerende og professionel support
  • Høj stabilitet og oppetid

Third Party Software

Software & Services
Microsoft Office 365

Industri(er)
Other Services

Land
Denmark

Languages
Danish

Partner(e)
TDC Hosting